Instalacja LPG w Polonezie 1.6 GSI, a układ chłodzenia pilne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ludzie prosze o pomoc bo w moim polonezie układ chłodzenia nie wyrabia, wymieniłem 4 uszczelki pod głowicę i 5 zbiorniczków wyrównawczych, jak można poprawić mu chłodzenie. Jeśli ktoś coś wie proszony jest o pomoc.

[ wiadomość edytowana przez: TUSIO dnia 2004-08-13 15:33:26 ]

Chlodzenie w poldku poprawia sie montujac wentylatory z wersji diesle tam sa 2 szt i sa bardziej wydajne niz fabryczny 1

pozdr

Cytat:
2004-08-13 16:00:39, thaniel pisze:
Chlodzenie w poldku poprawia sie montujac wentylatory z wersji diesle tam sa 2 szt i sa bardziej wydajne niz fabryczny 1

pozdr

a te 2 wentylatory od GLI to też są takie same jak od diesla ?

Cytat:
2004-08-13 16:08:37, -DLUGI- pisze:
wentylatory od GLI to też są takie same jak od diesla ?

Pewnie tak ale neich sie ktos madrzejszy wypowie, a swoja droga to dziwne problemy hmm cos musi byc nie tak

pozdr

Dzięki za ten pomysł, tak podejrzewałem, czy jednak ktoś próbował wykombinować chłodnicę oleju jak np. w golfie jedynce turbo dieslu. Jeśli tak to jakie części będą pasować? Pozdrowionka, jadę dzisiaj w trasę nad morze to jutro będę próbował ten motyw z wentylatorami, jak założę to dam znać.

Też mam GSI zagazowanego i nie ma problemu z przegrzewaniem. Musisz sprawdzić termostat, pompę wodną, czujnik włączający wentylator oraz czujnik wskazujący temperaturę (może źle pokazuje??). Ewentualnie może masz zapchany układ chłodzenia?

Własnie,zamias poprawiac chlodzenie trzeba znalesc przyczyne nadmiernego grzania sie silnika.Takie zjawisko nie moze byc przypadkowe.