Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jacekn Opel Omega B Olesnica | 2004-08-13 20:11:09 Witam,
Mam do swojej Omegi B rocznik 1994 kluczyk ze zintegrowanym pilotem centralnego zamka i fabrycznego immobilizera. Czy sygnał wysyłany z tego pilota jest zmienny czy stały? Chodzi mi o to, czy ktoś może go przechwycić i swobodnie później używac? Pozdrawiam, Jacek Nienałtowski |
jacekn Opel Omega B Olesnica | 2004-08-13 21:19:00 Witam,
sfinx12: fakt, moje jest na podczerwień ale przyznam, że nie działa tak źle. Oczywiście nie sięga z paru metrów, trzeba skierowac kluczyk diodą w stronę czujnika ale działa spokojnie z odległosci 1m przy drzwiach jak i stojąc przed maską czy przy bagażniku. Zaraz po zakupie samochodu rzeczywiscie działało to słabo ale wymieniłem baterie w kluczykach i teraz praktycznie nie mam nietrafionych prób. Może też masz słabe baterie? Czemu trudno jest zeskanować sygnał podczerwieni? Dlatego, że jest on skierowany w określonym kierunku? A co z odbiciami od szyb czy karoserii, nie można ich jakos przechwycić z odległości kilku metrów? Samo skopiowanie i używanie stałego sygnalu jest IMHO banalne, są przecież programy umożliwiające nauczenie palmtopa "pilotowania" telewizora. Pozdrawiam, Jacek Nienałtowski |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-08-13 22:09:19 widzę, że koledzy są obcykani, więc pozwolę sobie zadać pytanie, dlaczego w moim pilocie baterie wysiadają po paru dniach, wymieniałem już ze trzy razy i w końcu dałem spokoj, szkoda kasy. Czy możliwa jest jakaś usterka samego pilota, zwarcie czy coś w tym stylu? Zabawne jest to, że wszystko było ok, do chwili, kiedy oryginalna bateria nie zmarła śmiercią naturalną.
Pozdr, Janusz |
jacekn Opel Omega B Olesnica | 2004-08-13 22:53:21 Witam,
JanuszGnitecki: rozkręć pilota, może styki są zabrudzone/zaśniedziałe/zardzewiałe albo stare baterie wylały? Pozdrawiam, Jacek |