Komp

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Mam bmw 520i z88.Pali mi się oil servise i czerwona dioda nawet po wyłączeniu silnika.Byłem u mechanika komputerowego a on stwierdził ,że licznik jest od automata i dlatego nie współdziała z komputerem.Czy to możliwe,co może mieć wspólnego skrzynia biegów z zegarami,czy komputerem.Czy mogę liczyć na waszą pomoc w podpowiedzi?Dzięki z góry i pzdrawiam.

O jaką Ci diode chodzi??? Jeśli o tą obok żółtej i zielonych poniżej oilservice i inspection to jest to kontrolka informująca o konieczności zmiany oleju.

mechanik kwalifikuje się do wpisania nagany do akt osobistych inspekcje olejowe są kompatybilne zarówno w automatach jak i w manualach.
przeczytaj to: czytaj to
pozdrawiam

Olej ifiltr był wymieniany a inspekcja kasowana.Pali się żółta i czerwona dioda nawet po zgaszeniu silnika.

Olej i filtr był wymieniany,inspekcja kasowana.Pali się oil servise i żółta,i czerwona dioda.Czerwona dioda pali się nawet po zgaszeniu samochodu.

ja osobiście przekładałem deskę z automata do manuala i wszystko działało jak należy. hmmm. może to usterka samej deski? nie masz możliwości włożenia innej w celu sprawdzenia?