Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Pietia46 Fiat 125 Pińczów | 2004-08-14 16:32:03 Mechaniko-lakiernik do ktorego zaprowadziłem samochod powiedział ze jest cały zardzewiały pod spodem i niewarto go remontować bo się nieopłaci. Z bardziej rażących wad to była tylko zkorodowana podłuznica. Malować mówi ze też sie nieopłaci bo go troche poszpachlował i twierdzi ze to itak po pół roku trzeba bedzie spowrotem robić. Bardziej to on mi proponuje sprzedać samochoda dozbierac i kupić coś innego. I co w tej sytuacji zrobić? ![]() ![]() |
Mlokos2 Poldi Caro ' Warszawa | 2004-08-14 16:58:47 Z dyńki go normalnie pociągnij jak taki z niego fachowiec ![]() |
czerni ATU Kraków | 2004-08-14 17:16:25 a nie proponował Ci że chętnie odkupi. Bo ja takiego spotkałem ... |
Pietia46 Fiat 125 Pińczów | 2004-08-14 17:23:55 Czy wymiana progów, podłogi,podłuznic z tyłu, powspawywanie gdzie niegdzie kawałeczków blachi, pomalowanie go itp moze kosztowac ok1700 zł?? A ile może wytrzymac szpachla na nadwoziu?? Kumpel rozwalił Cinquecento to mu lakiernik go całego poszpachlował i jeździ juz 6 lat i ani śladu, a ten mi mówi ze daje nato 3 miesiące gwarancji!! Czy do 125 szpachla sie nie klei ![]() |
Berecik Miłośnik FSO Ford Mondeo Szczecin | 2004-08-14 17:35:18 Jak masz dostęp do migomatu (najlepiej) ewentualnie elektrycznej spawary, troche wolnego czasu (wakacje) to samemu se połataj w myśl przysłowia: "jak se zrobisz tak będziesz miał" ![]() I olej takich mechaników. Robić im się poprostu niechce i już. |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2004-08-14 18:11:14 Fajny z niego blacharz jak ci daje 3 miesięczną gwarancję na swoją robotę ![]() Weź znajdź kogoś innego kto się zna na swojej pracy i komu sie będzie chciało to robić ![]() Trzy miesięczna gwarancja na szpachlę-ale mnie facet rozbawił ![]() |
Pietia46 Fiat 125 Pińczów | 2004-08-15 01:18:40 No niestety umnie w gre wchodzą tez fundusze. Mam elektryczną spawareczke to chyba nią coś zwojuje przy podłodze?? Jezdze moim fiatem dopiero miesiąc ale mozna powiedzieć ze sie do niego bardzo "przywiązałem" i naprawde niechciał bym go sprzedawać tak jak mi blachaz doradza. A z tą wytrzymałością szpachli to jak powinno być?? Ile to wytrzymac ma prawo??
Sory ze zanudzam swoimi problemami ale chce zrobić wszystko zeby samochodzika nie sprzedawać. ![]() ![]() |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2004-08-15 08:01:50 Dobrze Ci radzę - zmień fachowca. Przecież w Twojej okolicy musi być więcej niz jeden zakład blacharski.
DrPrzemek miał podobną przygodę. Paru "specjalistów" w Warszawie radziło mu pozbyć się samochodu z powodu katastrofalnie pordzewiałego spodu, a jak pojechał do mojego znajomego blacharza to ten obejrzał auto i powiedział: "ja tu nic do roboty nie widzę". |
mati_lecha Miłośnik FSO Poznań | 2004-08-15 12:09:08 Jak szpachlowałem fiata to szpachla trzymała się przez ponad 4 lata,aż nie został sprzedany. |
![]() vazyl Miłośnik FSO Fiat 125 Super 1600 Przemyśl | 2004-08-15 12:37:11
Święta prawda, nic dodać nic ująć. Najbardziej wpieniają mnie "fachowcy którzy mówią że się nie da, nie opłaca i inne takie bzdury - k....wa płace żądam, płace wymagam |
![]() Samael Miłośnik FSO HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-08-15 13:41:23
milem fiata w takim samym stanie spodu a pozatym lakier byl w dobrym stanie posiadal wszytkie listwy i inne pierdolki byl to rocznik 82 odsprzedalem go kumplowi za 200zł a za 600zł kupilem fiata z idealna podloga jezeli nie masz migomatu i warunkow zeby samemu wyciac zgnite elementy i wstawic nowe to lepiej poszukaj fiata w lepszym stanie jako dawce budy w koncu nie masz klasyka PS: jak cos to mam nowe tylne lewe i prawe nadkole do 125p, tylko brac i wspawac, za 40zł oddam komplet |
Berecik Miłośnik FSO Ford Mondeo Szczecin | 2004-08-15 14:05:38 Pietia46 jak piszerz, że masz spawarke to już jesteś w domu. Wykombinuj jakieś blachy, wywal wszystko z fiacika i do roboty. Ewentualnie potrenuj sobie chwilke przed spawaniem na jakiś innych mniej ważnych elementach. Zobaczysz ile będziesz miał później satysfakcji z wykonanej pracy. Ja sam jestem noga w tych sprawach. Raz oddałem mojego poprzedniego maluszka blacharzowi. Jak później (jakiś pół roku) zobaczyłem co on mi tam powyprawiał to się załamałem. Od tej pory w miare możliwości staram się robić wszystko sam.
Ładnie to może niewychodzi, ale od czego jest szpachel ![]() |
Pietia46 Fiat 125 Pińczów | 2004-08-15 15:20:32 Macie racje, zabieram samochod od tego speca. Nie poddam się i Fiata nie sprzedam. |
Berecik Miłośnik FSO Ford Mondeo Szczecin | 2004-08-15 19:45:30 No to do dzieła. Trzymam kciuki |
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2004-08-16 09:49:04
mnie kosztowała robocizna 1700 ale ja nie maiałem bagażnika tylniej podłuznicy progów błotników i podłogi w dodatku trzeba było połatać dach i wstawić poszycie drzwi |