Sportowa kierownica

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam

w mojej poprzedniej omie A (model sportive) mialem bardzo fajna (choc fabryczna) kierownice - byla gruba i dobrze lezala w dloniach

a w omie B mam fabryczne kolo ktoreg grubosc wola o pomste do nieba - mam wrazenie ze trzymam w rekach zabawke

Pytanie I: czy ktos probowal "pogrubic" kolo kierownicy?? jak to zrobic??

Pytanie II: czy wielowpust kierownicy w astrze i omedze jest taki sam?? (mam bardzo fajna sportowa, skorzana, profilowana kierownice wraz z naba (wyjeta z Astry))

A moze ktos ma zamontowana inna kierownice niz fabryczna??

Dodam ze brak poduszki pow. wiec i tak nic nie trace.

Cytat:
2004-08-15 09:39:29, sfinx12 pisze:
witam

w mojej poprzedniej omie A (model sportive) mialem bardzo fajna (choc fabryczna) kierownice - byla gruba i dobrze lezala w dloniach

a w omie B mam fabryczne kolo ktoreg grubosc wola o pomste do nieba - mam wrazenie ze trzymam w rekach zabawke

Pytanie I: czy ktos probowal "pogrubic" kolo kierownicy?? jak to zrobic??

Pytanie II: czy wielowpust kierownicy w astrze i omedze jest taki sam?? (mam bardzo fajna sportowa, skorzana, profilowana kierownice wraz z naba (wyjeta z Astry))

A moze ktos ma zamontowana inna kierownice niz fabryczna??

Dodam ze brak poduszki pow. wiec i tak nic nie trace.

nie zapomnij o niebieskich spryskach...

re: MEGA_3

nie mam na mysli zle pojetego tuningu

(nie zapomnij o niebieskich spryskach...)

ale podniesienie komfortu jazdy bo spedzam w aucie dlugie godziny

We wszystkich oplach frez kierownicy jest taki sam więc możesz śmiało przekładać

Ja mam kółko od Corsy A GSi obszytą skórą ale to tandeta... będzie Momo tylko nabe zakupie

W mojej jest obszyta fabrycznie skórą i jest ok, może więc wystarczy po prostu samo obszycie?

przy okazji tematu kierownicy dodam swoje pytanko:
czy jest mozliwa zmiana przelozenia - tzn zmmiejszenie ilosci obrotow od poporu do oporu (fabrycznie chyba 3)
wspomaganie jest ok ale do stawiania szybkiej kontry przydal by sie wlasnie mniejszy zakres - probowal ktos?
jest tu pare osob z zacieciem sportowym na ktore licze
(fabryczna kiera - skora i steroawnie RM mi odpowiada)

Czy macie jakiś patent na odświeżenie tego obszycia skórzanego kierownicy, jakieś lakierowanie czy coś??
No i żeby się w łapskach nie ślizgała spoconych
JaC

Cytat:
W mojej jest obszyta fabrycznie skórą i jest ok, może więc wystarczy po prostu samo obszycie?