27-28 sierpien - VII Rajd Brodnicki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
VII Rajd Brodnicki

Automobilklub Toruński w dniach 27/28 sierpnia 2004 r. organizuje VI rundę Mistrzostw Okręgu Bydgoskiego PZM w Konkursowych Jazdach Samochodowych i jednocześnie VIII rundę Pucharu Polski Automobilklubów i Klubów Polskiego Związku Motorowego pod nazwą „VII RAJD BRODNICKI”. W rajdzie biorą udział zawodnicy z różnych klubów z całego kraju, a Rajd ma charakter imprezy otwartej i stanowi atrakcję dla mieszkańców miasta Brodnicy oraz gmin: Zbiczno, Kurzętnik, Brzozie, Grążawy, Brodnica i nie tylko.

Rajd ten jest bardzo wysoko oceniany przez zawodników, działaczy i kibiców. Doskonała organizacja, ciekawa oprawa medialna, atrakcyjne nagrody i licząca ok. 80 km trasa, w przeważającej części przebiegająca po drogach szutrowych, corocznie ściąga liczące się załogi z regionu i Polski. Najlepszą jego rekomendacją jest to, że w tym roku został rundą PUCHARU POLSKI AUTOMOBILKLUBÓW I KLUBÓW PZM. Każda jego edycja zbiera pochlebne recenzje w mediach i w kręgach zawodników oraz staje się główną atrakcją sezonu motorowego w okręgach PZM kujawsko-pomorskim oraz warmińsko-mazurskim.

RAJD BRODNICKI to największy i najciekawszy cykliczny KJS w Polsce.
Głównym sponsorem VII Rajdu Brodnickiego jest od wielu lat „ŚWIAT REKLAMY”.

Zdobyte w poprzednich edycjach rajdu doświadczenia i wyciągnięte wnioski już teraz pozwalają nam obiecać bardzo dobrą zabawę, doskonałą organizację i zapewniając moc wrażeń oraz wysoki poziom adrenaliny na trasie. Dla zwycięzców czekają tradycyjnie niepowtarzalne nagrody i puchary, a dla zwycięzcy w klasyfikacji generalnej super niepowtarzalna nagroda!!!.

Trasa tegorocznej edycji Rajdu będzie przebiegać zarówno po nowo wytyczonych drogach, jak i po starych, „przetartych” z piskiem opon szlakach. Zawodnicy będą musieli pokonać 14 trudnych odcinków na trasach powiatów: brodnickiego i nowomiejskiego. Rewelacją tej edycji Rajdu Brodnickiego będzie „prolog”, czyli pokazowy odcinek specjalny. ZAPRASZAM NA OFICJALNĄ STRONE RAJDU: www.brodarally.pl

tu jest zeszloroczna galeria z brodnicy: Galeria - Brodnica 2003

---------------------------------------------------

jezeli to mozliwe uprasza sie o podwieszenie tematu.

kto sie wybiera? na kogo mozna liczyc?
wpisywac sie ludziska

mapka pogladowa trasy rajdu :

[ wiadomość edytowana przez: ZoLt4R dnia 2004-08-15 12:58:00 ]

no oczywiście ja sie tam pojawie

jezeli to mozliwe niech ktorys z moderatorow podwiesi temat.

Duża imprezka, mam nadzieje że sporo klubowiczów sie pojawi. Może przy okazji jakiś spocik regionalny?

po części tras rajdu Brodnickiego rozgrywany był niedawno rajd "Nowomiejskie Szutry" i niestety:

24-letni pilot rajdowy zginął w niedzielę podczas samochodowego rajdu amatorskiego koło Nowego Miasta Lubawskiego (Warmińsko-mazurskie).

Ranny 20-letni kierowca został przetransportowany helikopterem do szpitala w Olsztynie. Okoliczności wypadku wyjaśnia policja.

Adrianna Czyżewska z Komendy Powiatowej Policji w Nowym Mieście Lubawskim poinformowała PAP, że do wypadku doszło na odcinku specjalnym między Gwiździnami a Tylicą. Fiat cinquecento uczestniczący w rajdzie wypadł z drogi i uderzył w elektryczny słup stojący w polu.

Jak poinformowano PAP w automobilklubie w Nowym Mieście Lubawskim, który byli organizatorem wyścigu w rajdzie szutrowym, który był mistrzostwami okręgu PZM startowało 18 załóg. Według organizatorów, rajd był legalny."

Z nieoficjalnych źródeł dowiedzieliśmy się, że załoga Fiata CC tuż po minięciu mety lotnej zawadziła o pień, auto zaczęło "rolować" i dachem uderzyło w słup. Pilot zginął na miejscu, kierowca walczy o życie.
Przykro jest, gdy ginie zawodnik. Tym bardziej, gdy do tak tragicznego wypadku dochodzi na tym poziomie rywalizacji, kiedy ktoś dopiero zaczyna karierę.

Wyrazy współczucia dla rodzin zawodników.

ameryki zes nie odkryl, jest osobny topic o tym wypadku

UWAGA!!!

pilnie potrzebny pilot na rajd brodnicki. 27-28 sierpnia, najlepiej zrzeszony w jakims Automobilklubie z oplacona skladka. kto chce usiasc na prawym lajtninga w najlepszym szutrowym KJSie w Polsce? planujemy nocleg w bazie rajdu - osrodek Longinowka w Brodnicy.

szczegoly u mnie na priv lub GG:1334669

No ja do Bródnicy jade jako serwis (na 99%) i tam jakos myslałem czy by Ci moja obecnośc na prawym u Ciebie nie zaproponowac, ale jakos tak mnei siem wydaje ze za mało doświadczenia mam i wybiłem sobię tą myśl z głowersona Ale sądze ze jeśli tam już dotre to wypijemy cosik ostro w nocy

Cytat:
2004-08-19 16:41:41, Kuner pisze:
No ja do Bródnicy jade jako serwis (na 99%) i tam jakos myslałem czy by Ci moja obecnośc na prawym u Ciebie nie zaproponowac, ale jakos tak mnei siem wydaje ze za mało doświadczenia mam i wybiłem sobię tą myśl z głowersona Ale sądze ze jeśli tam już dotre to wypijemy cosik ostro w nocy

no w nocy damy napewno trzeba bedzie sie rozluznic przed rajdem ja jade juz w czwartek objade trase, w piatek BT i prolog i w sobote rajd. co do prawego fotela kwestia jest nadal otwarta... zastanow sie

Cytat:
2004-08-19 16:41:41, Kuner pisze:
(...) i tam jakos myslałem czy by Ci moja obecnośc na prawym u Ciebie nie zaproponowac, ale jakos tak mnei siem wydaje ze za mało doświadczenia mam (...)

No nie przesadzaj. Ja nigdy nie brałem nawet udziału w KJS'ie, raz tylko widziałem z daleka. Nie skazuj go na moją osobę, bo to by była porażka na całej linii. Raz że znam się na tym jak miś koala na arbuzach, a dwa że prawdopodobnie w tym czasie nadarzy mi się okazja na wzbogacić się trochę, a to nie jest dla mnie bez znaczenia .

PROLOG – REGULAMIN
Prolog jest to pokazowa próba zręczności jazdy samochodem, nie liczona do klasyfikacji VII Rajdu Brodnickiego „Świat Reklamy Rally Cup 2004”.
Udział w prologu może wziąć tylko załoga, która jest zgłoszona do VII Rajdu Brodnickiego i dokonała odbioru administracyjnego oraz uzyskała pozytywny wynik Badania Regulaminowego nr. 1
Koszt uczestnictwa w prologu wynosi 20 PLN od załogi.
Każda załoga wykonuje tę samą próbę dwukrotnie w kaskach ochronnych, stosowanych w sporcie samochodowym lub dopuszczonych do ruchu drogowego.
Za zwycięzcę prologu uważa się załogę, która uzyskała najmniejszą sumę punktów karnych z dwóch przejazdów.
Na wynik jednego przejazdu składa się czas przejazdu oraz punkty karne za potrącenie lub przewrócenie słupków.
Za potrącenie lub przewrócenie słupka – 5 pkt.
Za potrącenie słupka uważa się strącenie piłeczki.
Czas mierzony jest elektronicznie z dokładnością do 0,01 sekundy.
Załogi startują według klas pojemnościowych od 1 do 5.
Nagrody przyznane zostaną dla trzech pierwszych załóg w klasach, oraz w klasyfikacji generalnej.
Prolog odbędzie się na parkingu Firmy „CIMIR” w Brodnicy przy ulicy Sikorskiego 60
Załogi, które nie dokonały wpłaty za udział w PROLOGU, a chcą wziąć w nim udział muszą dokonać wpłaty najpóźniej przy odbiorze administracyjnym.

NADAL POSZUKUJE PILOTA. prosze wpisywac powazne oferty tutaj. zostal juz niecaly tydzien

jakby co...to ja tez poszukuje pilota...moze byc totalny "balast umyslowy"

A czy ktoś z Torunia ma już może pilota czy wszyscy poszukują?
Może sprobujcie >> TUTAJ << .

A może warto podporządkować wszelkie inne plany i zorganizować przetarg otwarty - kto da więcej za pilota?

No prosze. To niezla obsada sie szykuje 2 swapy no no . Mozliwe ze sie pojawie z bratem.

Cytat:
2004-08-20 21:12:25, Nippon pisze:
No prosze. To niezla obsada sie szykuje 2 swapy no no . Mozliwe ze sie pojawie z bratem.

oprocz tego swift, favoritka i cala horda cc/sc w klasie 3ej (do 1300ccm) jest zgloszonych 13 aut na chwile obecna a pewnie jeszcze dojda nastepne. oj bedzie trzeba cisnac i to mocno....

ciekawe jak lajtning wypadnie w starciu z reszta z klasy 3ej..

[ wiadomość edytowana przez: ZoLt4R dnia 2004-08-20 21:19:21 ]

A pilota to cza by chybo szprawdzić najpierff... czy umi godoś, noo nie chopie?

oj bedzie sie dzialo. mam nadzieje ze ktos film nakreci.

Jesli pojade to pewnie sie nakreci i zmontuje jakiś klipik z tego rajdu..

w moim teamie beda 2 kamery oraz cyfrak... i z 2 auta jezdzace jako servis/media za nami. wiec mysle ze materialu bedzie duzo. poza tym bedziemy w tvn turbo