Prośba o pomoc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie !

Jestem autorem stron "Ocalić od zapomnienia" którą pewnie większość z was kojarzy, niestety ostatnio strona troche podupadła więc zabrałem się za aktualizację...
Obiecywałem ją od dawna i teraz faktycznie moze się udać ( jest już nowa szata graficzna, opracowane są już niektóre samochody) i tu właśnie prośba do Was:
przeglądam właśnie to forum i jest tu mnóstwo wspaniałych zdjęć, tysiące faktów, ciekawostek, i wogóle cud miód i orzeszki...
Chciałbym abyście, w miarę chęci i możliwości podesłali mi co ciekawsze zdjęcia i artykuły, których nie ma na mojej stronie
nowy serwer będzie gigantyczny, zjęc ma być ok 5tysięcy, będą filmy archiwalne, galeria prospektów i modeli plastikowych, więc każda fotka , każdy teskt znajdzie swoje miejsce.
Linki do historii samochodów FSO z głównej strony klubowej prowadzą właśnie do mojej strony, więc niejako wszystkie te zdjęcia poszerzą zakres materiałów dostępnych wprost z Waszej strony klubowej.

Mam nadzieje ze znajdzie się wielu chętnych do współpracy
Pozdrawiam
Luchio

Myślę, że znajdziesz tu wielu chętnych do pomocy. Ze mną na czele.

napewno adamus też podzieli sie swoją wiedzą na tematy FSO

Ciesze sie ze jest odzew !

W pierwszej kolejności, potrzebne sa wszelkie dane o tych samochodach (to wozy z pogranicza FSO, bo z PIMOTu w Warszawie, ale moze ktoś ma coś w swoim archiwum)
O te wozy chodzi...
oraz wszytsko co dotyczy Polskiego Fiata 1100 Coupe w obu wersjach (tzn tzw 1100 Coupe i 125p Coupe - ale pewne zrodlo wskazuje na to ze to jeden i ten sam samochod w 2 wersjach, zalezy mi m.in. na zweryfikowaniu tej informacji)
a takze potrzebne sa samochody Ogar i Wars, z czego z Warsa szczególnie model Sella (kombi)

wszytsko na powyższe ale i inne tematy podsyłajcie na luchio@poczta.onet.pl

A tu zrzut ekranu z nowej wersji szaty graficznej: >> LINK <<

Pozdrawiam
Luchio

[ wiadomość edytowana przez: luchio dnia 2004-08-16 15:05:08 ]

Ja mam cos na temat tego wozu z Pimotu. Podesle Ci materiały. Wystawiany był razem z Warsem w 1986 r.

Wlaśnie znalazlem cos fajnego na stronei daewoo...

4 strony z gazetki "deju" o konkursie Sen o Warszawie, sporo zdjęć, fajne i za friko
Sen o warszawie - PDF

I kolejna prośba odnośnie materiałów: potrzebne są fotki samochodu WARS, modelu NIEBIESKIEGO, zoltego i czerwonego mam sporo, potrzbne jest choć jedno ogólne i zdjecie na silnik

Luchio

Apel do KLUBOWICZOW.
Jezeli macie jakies ciekawe zdjecia i artykuły to pomóżcie luchiowi.
Być może dzięki waszym namiarom, uda się odnaleźć kolejne perełki FSO.

Problem polega na tym że kolega Luchio nie pojawia się tu zbyt często.
A na ocalić od zapomnienia jest takie autko:
Kolega 4971 pisał kiedyś że to prototypowa zastava opisywana w ATM ale nic więcej.

Zaden problem kolego xyz1qwered. Jestem w stałym kontakcie z Luchiem i jezeli cos ciekawego dzieje sie na forum Autoklubu od razu informuje go o tym.

Cytat:
2005-03-05 21:27:27, Dawids pisze:
Zaden problem kolego xyz1qwered. Jestem w stałym kontakcie z Luchiem i jezeli cos ciekawego dzieje sie na forum Autoklubu od razu informuje go o tym.

No problem.

Cytat:
2005-03-05 17:00:17, xyz1qwered pisze:
Problem polega na tym że kolega Luchio nie pojawia się tu zbyt często. A na ocalić od zapomnienia jest takie autko: Kolega 4971 pisał kiedyś że to prototypowa zastava opisywana w ATM ale nic więcej.

I jeszcze raz apeluje:jeśli ktoś ma jakieś informacje o tym autku niech tu pisze.

Cytat:
2004-08-16 15:16:04, Dawids pisze:
Ja mam cos na temat tego wozu z Pimotu. Podesle Ci materiały. Wystawiany był razem z Warsem w 1986 r.

Którego?