Problem z gazem !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !!!
Mam problem z moja instalacja gazowa. Jest to polski sekwencyjny wtrysk C&C z czyms co sie nazywa Bingo ( sorki ale nie znam sie na tym ). Problem polega na tym ze auto ponizej 3000 obr. strasznie sie dlawi i zamula. Na biegu jalowy obroty skacza i ruszenie autem z miejsca bez " kangurkow " graniczy z cudem. Powyzej 3000 obr. auto naprawde dobrze pracuje nie widac duzej roznicy pomiedzy gazem a benzyna. Bylem na jedenej regulacji i cos tam na laptopie ustawiali, cos robili z wtryskami. Powiedzieli tez ze nie ustawia tego dokladnie bo musze wyregulowac silnik czy cos tam zrobic. Zastanawiam sie po co mam regulowac silnik jak na benzynie nic mi nie zamula, nic nie szarpie obroty na biegu jalowym leciutko ( naprawde lekko ) faluja. Chcialbym zeby na gazie bylo podobnie ( nie mowie o osiagach ) zeby nic nie szarpalo. Poradzcie cos bo nie wiem co robic i co to moze byc. Aha jezdze Vw Corrado G60. Z gory serdecznie dziekuje.

Wyglada ze masz duza turbo dziure na LPG eee zartuje

Przydalby sie Croma on by na pewno wiedzial co zrobic ... moze przyjdzie

pozdr

No turbo dziura jest i to spora

Tylko caly czas ja myslalem ze mam sprezarke, a nie turbine

Pozdrowka.

[ wiadomość edytowana przez: Konradzik dnia 2004-08-17 10:01:45 ]

Witam

Mam podobny problem z VW. U mnie w 100% źle został dobrana elektronika, silnik pracuje poprawnie dopiero od 4000 obrotów z których praktycznie nie korzystam. Warto jechać do serwisu VW i wykonać analizę pracy silnika na benzynie i na gazie i wszystko będzie jasne. To badanie kosztuje około 70zł. Regulacje nic nie pomogą a gazownik próbuje pozbyć się klienta który już przecież zapłacił za wykonaną usługę, a tak naprawdę w chwili obecnej jesteć dla niego problemem. Przedstawiłem tylko moje zdanie masz pawo mieć inne. Bardzo proszę napisz gdzie zakładałeś tą instalację i czy ten defekt ma miejsce od początku zainstalowania LPG. Mam podobny problem z wtryskiem sekwencyjnym. Jeżeli możesz to odpisz.

Wtrysk i Bingo? Jak Bingo to nie wtrysk, tylko II generacja, chyba ze Diego.

Jak Bingo to nie wtrysk, tylko II generacja, chyba ze Diego.

Dokladnie chodzi o Diego Ladny babol miec cos a nie wiedziec co

Bardzo proszę napisz gdzie zakładałeś tą instalację i czy ten defekt ma miejsce od początku zainstalowania LPG. Mam podobny problem z wtryskiem sekwencyjnym.

Instalacje zakladalem w Gdansku, a problemy sa od poczatku. Na dniach jade jeszcze raz do tej firmy i zobacze co wymysla
Jak cos to napisze co i jak.

Pozdrowka