Polski 1500 X

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
praktycznie wygrałem na Allegro licetacje poloneza w wersji Holenderskiej czyli Polskiego.
Jest to Polonez wersja pierwsza, eksportowa holenderska (pod taką nazwą był tam sprzedawany); garażowany, pierwszy właściciel, silnik wzmocniony, reg.połozenie kierownicy, skrzynia 5-tka, lakier oryginalny, nowy zbiornik paliwa i układ wydechowy, w zeszłym roku zrobione progi i doły drzwi, wizualnie b.mało korozji, opłacony i ubezpieczony do końca roku, sprawny w ciągłej eksploatacji, spokojnie dojedzie w dowolne miejsce, dobry materiał do odświeżenia jako oryginalny Borewicz;
samochód kosztuje 500 zł i jest k.Człuchowa jest podobno w dobrym stanie ma na tylnym spojlerze jeszcze napis POLSKI 1500 X
tel. do własciciela, pierwszego, który kupił auto w Pewexie za dolary (059) 834 15 45
Ja prawdopodobnie będę musiał zrezygnować, ale jakby ktoś był z tamtej okolicy i zrobił jakieś fotki to byłbym wdzięczny. Myślę że jest to rodzynek, może fajnie było by mieć takiego w Klubie a 500 zł to myslę dość atrakcyjna Cena

Daj linke na allegro do tego poldka

Ojce mieli kiedyś Poloneza 1500 X rocznik 1982
Naprawdę świetne autko Jak napisał Robi jest to rodzynek Także chłopaki licytujcie póki jeszcze jest Będzie kolejny ciekawy egzemplarz w klubie
Ja bym też dorzucił takowego, ale niestety póki co nie jest to mozliwe...

Tego Poloneza poleca moj dobry znajomy, o ile pamietam, Jego sasiad sprzedaje to cudo.

Za te pieniadze uwazam, ze warto. W koncu Borewicz jest juz klasykiem. Z malej literki, ale juz jest ;))

Znajomy sam nie moze kupic tego Poloneza, bo juz ma 126-tke z 1979, dwie sztuki Klasycznej 125-tki (oba roczniki 1974) oraz MRa z 1977...
Sami rozumiecie, ze 5-te auto na jednego czlowieka do placneia OC to juz nadto..

aukcja jest juz skończona i jest do zapłacenia 500 zł
polski, jeśli nikt się nie znajdzie to wezmę go sam ale na razie wynikły inne sprawy i nie do końca mogę go łyknąć

Biore go!
Jak znam życie to pewnie i tak ktoś mi go sprzątnie zanim zdobęde jeszcze 200 zeta ale spróbować można . Nie udało się z tym w Wawie, może ten na mnie czeka...

Mam pytanie: czy ten Polonez 1500 X to aż taka rzadkość
Coś jak w stylu Polonez 3 D itd.
Tak się pytam bo parkuje u mnie pod blokiem właśnie taki egzemplarz Poloneza

Cytat:
2004-08-19 22:27:04, -DLUGI- pisze:
Mam pytanie: czy ten Polonez 1500 X to aż taka rzadkość

W wersji X to rzadkosc

Oj rzadkość rzadkość
Poza tym to chyba pierwszy model ze wzmocnionym silnikiem AB.
Chyba wyłącznie za obcą walutę
Tatko kupił go za 3100 $

[ wiadomość edytowana przez: eFeSOwiec dnia 2004-08-19 22:36:17 ]

Ogłoszenie o sprzedaży tego Poloneza ukazało się również na naszej giełdzie :

POLSKI 1500 X 1982r

niestety ze względu na zlot nie zdążyliśmy podjechać z Adamusem i zapoznać się z nim dokładnie, ale egzemplarz jest napewno nietypowy i żadki

Ciemnozielony-oliwka hmmmm mój wujek takiego ma

Więc muszę się popytać sąsiada skąd go ma, kiedy kupił, itd. itd.

Chyba większość z nich to orzechowy płomień i ciemnozielony/oliwka

a może ja bym sie przejechał obejrzeć go, cena przystępna. ciekawe tylko co jest w nim do zrobienia?

ten Polonez co parkuje pod moim blokiem to jest czerwony (fabryczny)

Cytat:
2004-08-19 22:45:29, -DLUGI- pisze:
ten Polonez co parkuje pod moim blokiem to jest czerwony (fabryczny)

Widać są wyjątki

kurcze znaczy to że mam coś unikatowego , właśnie znaczek z napisem POLSKI od kilku lat zastanawiałem sie z jakiego to samochodu , teraz już wiem

Więc wygrałem aukcje na Allegro bo mi się szkoda zrobiło a 500 zł to jak za taki rodzynek to dość atrakcyjna Cena, Sprzedający mówił, że samochód w zeszłym roku miał robione progi i drzwi, wydech oraz zmieniony bak, Myślę że sam znaczek Polski bardzo dużo mu dodaje i sprawia że jest bardziej wyjątkowy, czy ktoś jest z tamtej Okolicy aby go obejrzeć i ew. zrobić jakies foty

Cytat:
2004-08-19 21:19:46, KajTan pisze:
Tego Poloneza poleca moj dobry znajomy, o ile pamietam, Jego sasiad sprzedaje to cudo.

Za te pieniadze uwazam, ze warto. W koncu Borewicz jest juz klasykiem. Z malej literki, ale juz jest )

Znajomy sam nie moze kupic tego Poloneza, bo juz ma 126-tke z 1979, dwie sztuki Klasycznej 125-tki (oba roczniki 1974) oraz MRa z 1977...
Sami rozumiecie, ze 5-te auto na jednego czlowieka do placneia OC to juz nadto..

możesz dowiedziec się czegoś więcej o tym Polskim

Robi a czy Ty masz jakieś zdjęcia tej fury??

Poza tym bierz go, najwyżej ktoś go weźmie od Ciebie a nie od gościa z Allegro...