MotoNews.pl

Pęknięcia w Omedze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiec jak to jest z tymi pęknięciami w omedze.Koledzy wiedza o co chodzi .to przecierz taki dobry samochód........... sam mam i chce jexdzic.

[ wiadomość edytowana przez: alicia dnia 2004-08-25 23:10:44 ]

Marcinku
nie wszyscy wiedzą o jakie pęknięcie chodzi a chętnie by ci pewnie pomogli gdyby wiedzieli więc jak możesz to napisz o co biega.

Pozdrawiam cmatt

Marcin piles?

[ wiadomość edytowana przez: DiseL dnia 2004-08-19 22:45:01 ]

Wiesz co. Jest tak opcja szukaj.poczytaj sobie zanim zaczniesz zawracać głowę.
Masz omegę z 1991 roku pewnie karavan dałes za nią z 8 tys to czego sie spodziewasz? I jeszcze stary wysłużony disel. Rakiety z tego nie zrobisz.
NA bank caravan!!!

[ wiadomość edytowana przez: PiotrS dnia 2004-08-19 22:47:08 ]

ie tylko wczesiej sie pomylilem i zostal moj post wy...... niepowiem brzydko

Uspokoj sie marcinku,to byl tylko zly sen,sen na jawie Niech lepiej peka tobie wypchany portfel od kasy.hihi

Aha,nie pij przed jazda omega i pisaniem postow na forum,bo jezdze zaczna cytaty w tv regionalnej pokazywac.

moze ktos znajdzie sie i napisze cos konkretnego

Chodzi tobie kolego o pekniecia karoserii w tyle auta?

Cytat:
2004-08-19 22:50:37, Marcin13 pisze:
moze ktos znajdzie sie i napisze cos konkretnego

to trzeba tak:

oko kreta , skrzydlo świni, zęby karalucha, slina tesciowej zamieszac i robic oklady na peknieciu

kolejny sposob sprzed auto

dokładnie o te pęknięcia w nadkolach (wiadc po otwarciu drzwi) czy to jest już koniec ... że tak to nazwę.....?

Cytat:
2004-08-19 22:54:16, Marcin13 pisze:
dokładnie o te pęknięcia w nadkolach (wiadc po otwarciu drzwi) czy to jest już koniec ... że tak to nazwę.....?

niestety

Tak to już koniec. Twoim caravanem (bo mniema ze go masz) wożone były kartofle/cement lub inne cieżkie przedmioty. Jako iz caravan jest ciut za długi to zaczął pękać, obejrzyj ramę moze byc gorzej .

masz hak?

jezeli tak to nawet nie odpisuj. musisz sie powiesic

Jak zobaczyłam ten tytuł wątku
to znowu miał iść do kosza (jak ten z kat. Porady )
ale jakoś mi się Ciebie szkoda zrobiło
bo ta Oma Ci tak pęka
może kup sobie B - one nie pękają

Cytat:
2004-08-19 23:01:19, alicia pisze:
Jak zobaczyłam ten tytuł wątku
to znowu miał iść do kosza (jak ten z kat. Porady )
ale jakoś mi się Ciebie szkoda zrobiło
bo ta Oma Ci tak pęka
może kup sobie B - one nie pękają

ale brzydke sa! no i aftomaty

Nie panowie i Panie ,powaga.Kolega ma problem z ukochana,nie lam sie,przelam sie chlopie i wyrzuc to z siebie,prosze opisz szerzej objawy.Chodzi tobie o nakola, moze juz robi cie sie szparka miedzy tylnia szyba a drzwiami,a moze juz wogole boczne odskakuja? a listwa pod szybami elegancko kieruje sie ku koncowi,ku dolu? Boze,chlopie jesli to nie ty,to moze poprzedniego wlasciciela trza obladowac tona ziemnikow!!!
Tyl mojego caravana cieszy tylko me oko i niesluzy do wozenia gratow.Tylko na ostatnim spocie przeciazylem go kartonem Dublina

szparka nie ale pękiecia są. wiadzialem stary post od goscia z podobnym problemem i tos doradzal pospawac . Ja ostatnio rozebralem doklandie swoj samochod i robilem do malowania.Byl ogolocony totlanie ale niewidzialem nigdzie aby cos bylo peknieta zadna podloznica Bo takowej w tym niewidzialem z tylu polaczonej z przodem >no chyba ze jest w progu i to w srodku!

Nadkola w omesi to jeden z najslabszych punktow,sprawdz,czy ma prosta linie przy listwie pod szybami z boku ,wzdluz autka,po tym od razy poznac,czy wlasciciel wozi kartofle,czy nawet slodziutka tesciowa w kufrze.hihi .Jak nadkola zgnite,to nie spawaj,peknie pod centymetra dalej.Wstaw nowe.albo daj na luz,w koncu nie odpadnie ci polowa omegi

a moze jest gdzies w sieci jakis obraz budowa wzmocnień omegi (konstrkcja nadwozia) To bym se jakos wzmocnil.TYlko prosze niemowcie ze jest to trudne i takie tam.....