Filtr stożkowy przy gazie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
noszę się z zamiarem zamontowania filtra ale spotkałem się z opiniami że nie za bardzo autko chce chodzić na gazie. .napiszcie czy tak faktycznie jest.

Roznie to bywa. U Wilka dziala, podejrzewam, ze nie byloby problemow przy parowniku z kompensacja.

Przepraszam bardzo, ale temat jest trochę nie na miejscu w katergorii "KLUB". Ośmielę się go więc wyekspediować do kategorii "Pytania i odpowiedzi".

oczywiście przez przypadek umieściłem go sprawach klubowych. sorki

Ja tez planuje zalorzyc filtr stozkowy i slyszalem ze LPG spisuje sie calkiem niezle na stozku

Jak juz pisalem na glownym jest i dziala A ten pomruk to bajka....

Coś mniej więcej takiego: "khłummm... khłummm..."

To najpiekniejszy dzwiek zaraz po dzwieku zaworu upustowego Wilku - zaprezentuj wersje pisana

No cóż, moja ortografia będzie protestować...

a u mnie byly problemy z wyregulowaniem wolnych obrotow i zrezygnowalem

Na szczęście w RSach jest zawór powietrza wolnych obrotów, a nie silniczek krokowy i łatwiej.

ale musialbym jeszcze raz sprobowac ze stozkiem bo teraz mam zrobiony pozadek w instalacji i na gazie mi calkiem inaczej chodzi ...........
moze by sie teraz udalo wyregulowac

Jak nie spróbujesz, to się nie dowiesz

Ja tez sie zastanawiam nad stozkiem. Od czasu kiedy zgubilem rirke od dolotu, i mam jakis zamiennik nie potrafie wyregulowac obrotow. Ale nie wiem, czy to nie spowoduje nowych problemow. Jak ktos ma doswiadczenie, to prosze o opinie

Doswiadczenia nie mam ale chwilowo mam filtr powietrza od malucha i jak na tym jezdzi to na stozku napewno da rade

Cytat:
2004-08-20 21:14:09, niesztof pisze:
Ja tez sie zastanawiam nad stozkiem. Od czasu kiedy zgubilem rirke od dolotu, i mam jakis zamiennik nie potrafie wyregulowac obrotow. Ale nie wiem, czy to nie spowoduje nowych problemow. Jak ktos ma doswiadczenie, to prosze o opinie

Niesztof, przy EFi nie ma problemów ze stożkiem. Tylko nie przesadzaj ze średnicą. Dla 1.6 góra 56 mm na wyjściu.

Cytat:
2004-08-20 21:13:19, WilK pisze:
Jak nie spróbujesz, to się nie dowiesz

tylko jak zaczne regulowac to moge potem nie przywrocic mu tej swietnosci co teraz

Każdy proces, oprócz obumierania komórek mózgowych, jest odwracalny

a jak to bedzie na 2 gardzielach webera wilku????? no i z gazem zecz jasna...

Cytat:
2004-08-20 21:31:05, WilK pisze:
Każdy proces, oprócz obumierania komórek mózgowych, jest odwracalny

jest jeszcze pare innych rzeczy ktorych nie mozna odwrocic