Będziemy remontować Norbilna

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam.
W ponedziałek o 12:00 ja wraz z Alkiem i Piotrkiem będziemy w Norblinie przygotowywać paln działania- ratowania zakładu.
1. sprawdzimy wolne miejsca, ktore moga byc wykorzystane do eksopzycji samochodów (jest tego )
2. sprawdzimy faktyczny stan techniczny wszystkich sal (dachy, instalacja elektryczna itp.)
3. zobaczymy (moze) ile jest ukrytych samochodów i jaki jest ich stan.
4. w pożniejszym terminie przyszykujemy biznes plan odbydowy poszczegolnych sal.
Narazie musimy zebrac jak najwiecej szczegolow dotyczacych stanu i prac jakie musza byc zrobione.
wiem ze jak napiszemy dobry biznes plan to jest szansa ze pewna firma nam pomoze.
Jestem w kontakcie z pracownikami takich firm jak POLSAT, TP.SA i wiem do kogo mozemy takie biznes palny dac osobiscie bez zadnych osob trzecich.
Mam wiec prosbe, czy wsrod klubowiczow jest osoba ktora zna sie na budownictwie i moglaby orientacyjnie oszacowac kosz remontu.
wiem ze godzina jest niezbyt dobra (wielu pracuje) ale jakby co to od 12:00 do 13:00,moze dłuzej bedziemy w norblinie.
Jezeli ktos ma jakeis pomysly jakby to (w norblinie) cos zrobic to niech sie zglosi do mnie.
bedziemy czekac na pomoc we wstepnym oszacowaniu kosztow.
to sa narazie plany ale moze juz niedlugo....
a tak przy okazji to moze i uda sie jakis pokoj na siedzibe zobaczyc.
ze wzgledu na czas prosze o potwierdzenie przybycia
dziekuje

Jak już wyremontujecie pomieszczenia to ja mogę się podjąć odświeżenia tego pojazdu:

z przyjemnością

Cytat:
2004-08-20 20:29:16, krzysiek-stratos pisze:
witam.
W ponedziałek o 12:00 ja wraz z Alkiem i Piotrkiem będziemy w Norblinie przygotowywać paln działania- ratowania zakładu.
1. sprawdzimy wolne miejsca, ktore moga byc wykorzystane do eksopzycji samochodów (jest tego )
2. sprawdzimy faktyczny stan techniczny wszystkich sal (dachy, instalacja elektryczna itp.)
3. zobaczymy (moze) ile jest ukrytych samochodów i jaki jest ich stan.
4. w pożniejszym terminie przyszykujemy biznes plan odbydowy poszczegolnych sal.
Narazie musimy zebrac jak najwiecej szczegolow dotyczacych stanu i prac jakie musza byc zrobione.
wiem ze jak napiszemy dobry biznes plan to jest szansa ze pewna firma nam pomoze.
Jestem w kontakcie z pracownikami takich firm jak POLSAT, TP.SA i wiem do kogo mozemy takie biznes palny dac osobiscie bez zadnych osob trzecich.
Mam wiec prosbe, czy wsrod klubowiczow jest osoba ktora zna sie na budownictwie i moglaby orientacyjnie oszacowac kosz remontu.
wiem ze godzina jest niezbyt dobra (wielu pracuje) ale jakby co to od 12:00 do 13:00,moze dłuzej bedziemy w norblinie.
Jezeli ktos ma jakeis pomysly jakby to (w norblinie) cos zrobic to niech sie zglosi do mnie.
bedziemy czekac na pomoc we wstepnym oszacowaniu kosztow.
to sa narazie plany ale moze juz niedlugo....
a tak przy okazji to moze i uda sie jakis pokoj na siedzibe zobaczyc.
ze wzgledu na czas prosze o potwierdzenie przybycia
dziekuje

No cóz na szacowaniu to sie nie znam (mimo ze mój dziadek był biegłym budowlańcem), ale kredyt na remont to i owszem.....

Na budowniectwie to ja się nie znam, dlatego zrobię tylko małego OTa - czy byłaby szansa na zobaczenie wszystkich eksponatów norblina tzn. tych które nie są wystawione dla ogółu??? Jeśli tak to termin i pora dnia dla mnie nie ważna (no może z wyjątkiem tego łikendu )

Cytat:

czy byłaby szansa na zobaczenie wszystkich eksponatów norblina tzn. tych które nie są wystawione dla ogółu??? Jeśli tak to termin i pora dnia dla mnie nie ważna (no może z wyjątkiem tego łikendu )

szansa jest mała bo mała ale jest. zobaczymy co powie na taki pomysl kierownik
ale najwazniejsze dla nas ogledziny i zbieranie pomysłów co mozemy zrobic w norblinie zeby
1 wygladal lepiej
2 mozna bylo pokazac wszystko co mamy
3 zaczal zarabiac na siebie
4 byl miejscem naszych spotkan
wiec zapraszam wszystkich ktorzy moga w jakis sposob pomoc

postaram się być ale nie obiecuje a wogule to dobry pomysł aby zadbać o norblina

Witam
Jeżeli chodzi o wstepne koszta remontu to mogę cos doradzić. Remonty sie robiło i robi. Służę pomocą ale jestem dostępny dopiero od środy - robię właśnie remont (łazienka zdemolowana jakby tornado przeszło)

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

[ wiadomość edytowana przez: BIAŁY dnia 2004-08-21 10:20:36 ]

jeżeli moge pomus to bardzo chętnie zajmę się jakimś fiatem może być ostatni egzemplarz-wiśniowy.
moge też pomóc przy instalacji elektrycznej (technik elektryk) jeżeli potrzebujecie pomocy to piszcie

Cytat:
2004-08-21 10:19:57, BIAŁY pisze:
Witam
robię właśnie remont (łazienka zdemolowana jakby tornado przeszło)

No tak. Jak Biały baluje to ani słówkiem ni piśnie...

Postaram sie być. Ale 12 w poniedziałek? Wczeeeśnieee!

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

A czym tu sie chwalić?
Chcesz to zajzyj w poniedziałek. Ale na własną odpowiedzialność.

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

W takich sytuacjach dośc dużą rolę odgrywa robocizna, skoro więc FSO AK zamierza w coraz większym stopniu wiązać się z Norblinem, może warto byłoby jedną salkę zrobić pod patronatem FSO AK i wspólnie coś zrobić, myślę że na przykład sprzątanie lub malowanie nie wymaga wielkich kwalifikacji. Może więc zamiast licytować się z innymi klubami pokazać coś więcej niż ilość członków czy żadkich modeli

Pomysł przedni (a nawet tylni) !!!!

To jest coś. Stowarzyszenie, w siedzibie którego - wystawa zabytkowych samochodów.

Aż mnie zatkało.

Cytat:
2004-08-23 18:40:05, D0mel pisze:
(...)

Aż mnie zatkało.

Nie szkodzi - Ty będziesz specjalista od kolejek (bedziesz pilnował, żeby nikt bez kolejki nie wchodził )

Cytat:
Nie szkodzi - Ty będziesz specjalista od kolejek (bedziesz pilnował, żeby nikt bez kolejki nie wchodził )

Rejs... Ty tak nawet gupio nie gadasz Trzeba by kolejową makietę zrobić w Norblinie. Oczywiście będą po niej jeździć drezyny zrobione z Warszawki ;D

no pomysl niezly, farba, pedzel w reke i WGU jest juz dzisiaj chetne do np malowania scian

Cytat:
2004-08-23 20:09:23, SPAjK pisze:
no pomysl niezly, farba, pedzel w reke i WGU jest juz dzisiaj chetne do np malowania scian

Czekałem na ten post. Wiedziałem Bartek że można na Ciebie liczyć - Panie i Panowie - DO DZIEŁA, przyszykujcie naszą siedzibę na cacy

dzis w norblinie byl PiotrekDJ, Olo Piotrek Alek i Ja.
Doszlismy do pewnych wniosków i znalezlismy taka jedna fajna sale.
Jest najwieksza i wcale nie taka zła.
Trzeba dach naprawić, pomalowac (odświerzyć) ściany, zrobic elektrykę, położyć kostkę wywieść złom, naprawić drzwi , okna wymiemnić albo naprawić, wstawić samochody mały punk gastronomiczny, doprowadzić wode, dostać koncesje na napoje takie bardziej

można sie wprowadzać i otwierać punkt informacyjny z siedzibą FSO AK

a tak poza tym to niech załują ci ktorzy nie mogli przyjść.
połaziło się zobaczyło sie tego co wielu nie mogło. było fajnie. W magazynach jest naprawde sporo fajnych rzeczy

Więc jakby co to dla każdego się znajdzie coś do roboty.
Cieszę się że Gdańsk już jest chętny, gotowy do pomocy .
Jak tylko bedziemy cos wiedziec to bez was nie zaczniemy nie martwcie sie

[ wiadomość edytowana przez: krzysiek-stratos dnia 2004-08-23 20:54:27 ]

są takie chwile, że żałuję że nie mieszkam w Warszawie ...

Cytat:
2004-08-23 20:44:34, krzysiek-stratos pisze:
można sie wprowadzać i otwierać punkt informacyjny z siedzibą FSO AK

Bardzo podoba mi sie ta koncepcja

Cytat:
Cieszę się że Gdańsk już jest chętny, gotowy do pomocy .
Jak tylko bedziemy cos wiedziec to bez was nie zaczniemy nie martwcie sie

No nie może być inaczej, frakcja WNG naszego klubu czeka na dyspozycje, już niedługo będę w Warszawie i postaram się osobiście "zlustrować" nasze lokum

kiedy zaczynamy
i czy robimy coś wsprawie odpalania samochodów zlewamy się na kanister paliwka ?