Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() cmatt LOB MEMBER OPEL SENATOR i OMEGA Kielce | 2004-08-21 12:09:08 MAm znowu nowy porblemik jak skręce kierownicą do oporu to soć syczy jakby powietrze z silnika zwiewało ![]() ![]() ![]() Pozdrawiem i dzieki z góry cmatt |
![]() ckk Omega MV6 Warszawa | 2004-08-21 13:49:20 Może się pasek ślizgać. Przy max skręcie pompa jest bardziej obciążona. Zużyta bardziej syczy. |
![]() ilku LOB MEMBER Omega B234 Koszalin | 2004-08-21 18:51:40 wszystko jest OK. Jest to normalne zjawisko - po prostu w maksymalnych położeniach skrajnych są specjalne przewody odprowadzające olej z tłoka spowrotem do pompy (inaczej pod wpływem zbyt wysokiego ciśnienia przekładnia może ulec uszkodzeniu) i stąd ten syczący dźwięk. Tak więc niema się czym przejmować. ![]() |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2004-08-21 19:00:45 U mnie nie syczy a jak cos gdzieś syczy to podnoszę maskę i patrzę skąd syczy. Ty nie stosujesz tego triku? |
![]() cmatt LOB MEMBER OPEL SENATOR i OMEGA Kielce | 2004-08-21 20:56:57 Dzięki Panowie
już się nie bede tym martwił jeżeli tak wszyscy mają to oki. Jeszcze raz wielkie dzieki i pozdrawiam cmatt |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-08-21 21:51:26 Pewnie cmatt, nie martw się, nowa i tak za droga, regeneracja też niemało kosztuje, więc trzeba jeździć, aż zacznie syczeć ...........WAŻ W KIESZENI ![]() ![]() ![]() a może byś tak najpierw zbadał, czy płyn jest w zbiorniku wspomagania, czy paseczek nie w stanie rozkladu, czy przewody suche, czy z przekładni nie kapie, co ty sobie myśliz, że jeździsz furmanką?, czego się spodziewasz, że jak ktoś ci powie, że jest ok, a tobie się zwali serwo, to złożysz reklamację?, dziecko jesteś? jak słowo daję, no płakać sie chce, koledze się wydaje, że trafił do klubu mechanoenergoterapeutów, co to tymi ryncami leczą na odległość |
![]() mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2004-08-21 22:09:04 No,Janusz po czesci ma racje.Mozemy nakierowac w odnosnie problemu,ale sam przyczynek to do ciebie nalezy,u mnie nie syczy,weze suche,plynu dosyc.Wiec troche poswiecenia i najpierw sie poloz pod samochodem,znajdziesz cos,to spytaj.A koledzy na pewno pomoga i doradza. |
![]() cmatt LOB MEMBER OPEL SENATOR i OMEGA Kielce | 2004-08-22 00:03:41 No panowie nie tak ostro jakby coś kapało to bym już napisał a co do płynu to do ch...ry o czym wy mówicie ja nie mechanik tylko informatyk powiedzcie lepiej gdzie sie taki płyn sprawdza i jaki to płyn bo ja nie wiem ![]() ![]() ![]() Z góry wielkie dzieki cmatt |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-08-22 00:40:31 O już się atmosfera robi cieplejsza, a zaczynało wiać nudą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() cmatt LOB MEMBER OPEL SENATOR i OMEGA Kielce | 2004-08-22 21:39:30 Witam
ja się wcale nie burze i rozumiem o co chodzi ale moje pytanie było czy to jest normalny objaw w omegach ten syk czy może nie a co do płynu w układzie kierowniczym to dziś znalazłem nowy pojemnik koło amortyzatora w przedziale silnika i to jest chyba to i jest tam jakiś płyn wiec dzieki za to że pomogliście mi odkryć coś o czym nie wiedziałem, a co do tego płynu to jaki tam sie leje, poczekam do złotu to mi powiecie (mam nadzieje ) co tak syczy. Pzdrawiam i do zobaczyska cmatt |
![]() mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2004-08-23 14:43:38 Maly czarny zbiorniczek z karbowana nakretka ala rekojesc,w srodku czerwony ,nie mily w smaku plyn.Korek ma plastkowa miarke,musi byc chociaz do polowy mokra,czyli poziom zanurzenia.Weze sa w srebrnych aluminiowych otoczkach,sprawdz,czy nie sa zatluszczone,przewaznie parcieja bo sa z gumy,zawsze puszcza pierwszy ten co idzie gora w kierunku chlodnicy. Wiele omeg syczy,lecz ludzie jezdza latami,az pewnie cos padnie.hihiv Sorki i pozdrawiam. |
![]() Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-12-21 23:47:55
Oleju do automatów (np. dextron II), ale żeby nie było za prosto to odpowiedz sobie na pytanie, a czym mam zalane serwo ![]() |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2004-12-23 19:41:00 ma syczeć bo jak przestanie . przy skręconych do maxa kołach to wtedy sie martw. ps weż w ręke schemat hudrauliczny wspomagania rusz wyobrażnią i napewno skumasz czemu tak jest. najlepszego. ![]() ![]() |
![]() TD Caravan Warszawa | 2005-01-23 13:50:48 Ponieważ mam to w beci to przekopałem temat dokładnie i okazuje się, że według Adasia O. modele z silnikiem 25DT oraz X25DT nie tylko syczą, ale wręcz burczą przy maksymalnym skręceniu kół w prawo ![]() Ten typ tak ma i tyle ![]() W skrajnych położeniach kierownicy mocno rośnie ciśnienie w instalacji układu wspomagania ![]() Ważne, że nie powinno się trzymać kierownicy w obydwu skrajnych położeniach dłużej niż 10 sekund ![]() JaC
|
![]() kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2005-01-24 00:05:52
Ciekawostka. Mam X25DT i nic mi nie burczy ani nie syczy we wspomaganiu (oprócz tego, że gdzies mi ze 20 kucy znowu spierniczyło). Znaczy, co mam coś spartolone w związku ze wspomaganiem? ![]() Pzdr Paweł |
![]() raski W124 230TE i BMWe38 ... gdzieś na lubelskim zadupiu | 2005-01-26 13:39:44 Mnie też syczy. I to tak juz z 35 tys kilometrów, czyli od zakupu reksia ![]() Płyn, przewody , itd są OK więc.... niech sobie syczy do woli. pozdrawiam |
![]() SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2005-01-26 14:19:41 Bo to ma syczeć i tak jest od nowości.
W celu sprawdzenia że nie ma się o co martwić.Wsiądźcie do jakiegoś VW GOLFa,PASSATa itp. ze wspomaganiem,to zobaczycie co tam się dzieje przy skręceniu kierownicy do oporu,rzuca nią jak wściekłą ![]() |