MotoNews.pl

Rozrząd jakiej firmy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy Rozrząd kpl.(pasek+rolki+napinacz)X25,30XE - "SKF" będzie dobrym rozwiązaniem czy to wielki szajs -- musze wymienić i nie wiem czy warto a może jakieś propozycje i gdzie nabyć

a jakie elementy polecacie do rozrzadu w x20xev?

a jakich marek unikac?

w ASO zaproponowali mi wymiane rozrzadu za 600 PLN na czesciach GM

ale skoro mozna zaoszczedzic bez ryzyka to czemu nie

ja mam 2.o 16 v. z 96r za pasek zapłaciłem 80 zeta orginalny od leganzy.,napinacz bodajże koło 100 a rolki prowadzące kosztowały uwaggga!!! 35 zł za sztukę.orginalne oplowskie. od razu zmieniłem pompe wody gdyż po 150000 tyś radze wymienić. dodam żę te ceny są takie gdyż kupowałem u kumpla w hurtowni we wrocławiu pozdrówko

Czy ktoś może używa podobny zestaw (pasek goodyear, skf pompa +rolki):
http://allegro.pl/item89550947_rozrzad_pompa_wody_1_8_2_0_16v_opel_od_wk.html ??
Można na tym jeździć bez obawy o zerwanie paska?
Omega 2.0 16V '97.

SKF do 2.5v6 jest ok, nawet w ASO go mają za niecałe 600zł

contitech te paski moge polecić - niestety drogie

Do X20XEV koszt to jakieś 300-400 zł za komplet z pompą wody.
Jeśli chodzi o marki to SKF i INA - to są oryginały. GM jako taki obawiam się - nie wyprodukował w swej historii nawet jednego łożyska. Polecam sklep OPEL SHOP w Poznaniu tel. (61) 8674316
Pozdrawiam

Witam

Cytat:
2006-03-01 12:56:53, michals44 pisze:
Czy ktoś może używa podobny zestaw (pasek goodyear, skf pompa +rolki): http://allegro.pl/item89550947_rozrzad_pompa_wody_1_8_2_0_16v_opel_od_wk.html ?? Można na tym jeździć bez obawy o zerwanie paska? Omega 2.0 16V '97.

Jezeli potrzebujesz cały komplet do tej Omy to mogę załatwić Tobie komplet (W KOMPLECIE PASEK, NAPINACZ, 2szt.ROLKI PROWADZĄCE, POMPA WODY) za 395 zł. Wszystko firmowe SKF i na gwarancji, bo z INTERCARSu, a tam zapłacisz za to wszystko prawie 500 zł.

Pozdrowionka
Łukasz

lukrym@wp.pl

Kurdę a macie możliwość zakupu dobrego kompletu w dobrej cenie do 3.0 V6? 1997 modelowy 1998. Ile to kosztuje i czy ktoś wie ile za robociznę? Acha i czy powinienem już wymienić? Moja Omega ma 193k km a ostatnia wymiana była przy 120k km.

ja nie polecam rolek prowadzących Rivule , jakoś tak się pisze.
W mojej omesi (2.0 16V po 19tys km obie nadawały się do wymiany

do 2.0 16 v ja zawsze zakładam z leganzy
dużo bardziej wytrzymałe a cenowo do zniesienia
rolki po 23 pln
pasek 48pln
napinacz 100 pln
pompa 70-gówniana
pompa org daewoo 95 pln
dodam że ceny sie poróżnicowały ,pasek staniał a bodajże ompa poszła do góry

[ wiadomość edytowana przez: fomin dnia 2006-03-12 08:23:00 ]

A więc jeśli chodzi o rolkę napinającą to RUNVILLE czy SKF czy inne to i tak w środku mamy to samo MADE IN CANADA ,a cena inna od 95zł do 120zł , chyba inni nie robią tego tylko MADE IN CANADA ,chyba nawet koreańce mają MADE IN CANADA.
Z rolkami jest tak samo kupiłem SKF ,a tam INA ,kupiłem RUNVILLA ,a tam INA ,tylko cena inna od 30zł RUNVILL do 60zł SKF , pasek oczywiście GATES 80zł .
Pompa to już drobiazg SKF czy KAGER ta sama cena 90zł.

Cytat:
2006-03-12 14:10:10, autoseba pisze:
pasek oczywiście GATES 80zł

dlaczego Gates?

wszyscy polecają Gates'a, sam też na tę firmę nie narzekam, ale juz z dwóch warsztatów słyszałem, że ... Gates strzelił.
po kilku tysiącach km, i po prawidłowej wymianie.
ostatnio sporo osób bardzo zachwalało paski Conti, więc...
... się pytam

faktycznie stare rolki miałem inne niż Runville ale były Made in canada (nie pamietam jakie), a te co miałem obecnie miały napis Made in canada. Czyli są produkowane dla różnych firm, te tylko oznaczają je po swojemu.

wlasnie jestem po wymianie rozrzadu w silniku X25XE wsadzilem pasek CONTITECH + rolkę prowadzącą i napinacz SKF caly komplet z przesylką kupilem na allegro za 396zl z paskiem GATES komplet kosztuje okoLo + 10zl. Zawsze kupuję taki zestaw i nigdy jeszcze nie maiłem kłopotów więc mogę go śmiało polecić.

witam

kurcze... czyli co?

znajomy mechanik chce założyć mi rozrząd SKF razem z pompą wody za 900!!!

tymczasem w innym warsztacie polecali mi taką usługe za 400 - 500 złociszy - mówili, że założą rozrząd z Leganzy... bo przy 2.0 16 v pasuje, jak ulał.
prawda to, czy znowu ktoś chce mnie załadować w ... ?
można z Leganzy montować rozrząd do omegi x20xev, czy lepiej dopłacić parę stów i założyć SKF lub jeszcze jakiś>

poradźcie coś, zanim mnie jacyś "spece" orżną z kasy

pozdrawiam

ten contitech dosc tani. w sklepie te paski sa bardzo drogie, te z allegro maja chyba z anglii bo tam te rzeczy sa sporo tańsze.

Rozrząd do X20XEV z pompą powinien kosztować ok. 400 zł.
Każdy, kto chce więcej - zdziera!
Pozdr

Pompa SKF i rozrząd SKF z paskiem gates lub Continental do x20xev koszt około 500zł max ,oczywiście już z robocizną
900zł to czyste złodziejstwo

Co do maneli Daewoo do x20xev to jest to to samo co SKF tylko tańsze , nie wiem skąd oni to biorą

właśnie wczoraj zakupiłem pasek getes pompa skf rolki i napinacz ruville z kosztem transportu 300 zł zmax@interia.pl nr gg 959702 tel 504071245 moge polecić