[126] Problem z elektryką

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z elektryką w mojim malczanie mianowicie, Jak pewnego dnia chciałem się w nocy przejechać noto odpaliłem śilnik szczęśliwy włączyłem światła, a tu zaczeły mi migać awaryjne .
Zdziwiony co się stanie jak włoncze awaryjne. to zaświeciła mi się kontrolka świateł na tablicy zegarów ale poza tym nic się nie działo . Myślałem że przerywacz poszedł więc wziełem go do kumpla i działał dobrze. A wcześniej mi spałiło śilniczek od wycieraczki możliwe że mam zwarcie w instalacji. Jak możecie to napiszcie co mam robić.

[ wiadomość edytowana przez: schwepes dnia 2004-08-23 14:28:41 ]
[ powód edycji: REGULAMIN!!! ]

A to tak samo z siebie zaczęło się robić, czy wcześniej było coś robione?

wcześniej była robiona blacharka ale jak wrucił to wszystko działało a teraz mi fixuje malczan

Cytat:
...włączyłem światła, a tu zaczeły mi migać awaryjne . Zdziwiony co się stanie jak włoncze awaryjne. to zaświeciła mi się kontrolka świateł na tablicy zegarów ale poza tym nic się nie działo

Zobacz czy masz prawidłowo wsadzone kości przy włącznikach ŚWIATŁA<=>AWARYJNE
Cytat:
A wcześniej mi spałiło śilniczek od wycieraczki...

Poprzeglądaj połączenia w okolicach silnika wycieraczek tam są kości które łączą: przełączniki przy kierownicy, silnik wycieraczek, stacyjke, itd. Tak dla jasności kolor ma iść do koloru, nie może być sytuacj, że biała kość lączy się z czerwoną.

Dobra dzisiaj sprawdzę i spróbuje na wieczur odpisać jaki jest efekt

Sprawdziłem i wszystko jest dobrze podłonczone niewiem co robić chyba odam mojego malca do elektryka. W każdym bąć razie dzięki za pomoc.