| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2004-08-23 20:58:53 witam
mam pytanko może ktoś spotkał się z takimi objawami: silnik staje się głośny między 3 a 4 tysiące obrotów (drgania?) -czy może to być rozrząd ? (dohc 1.6 -94 tys.przebiegu,mam papiery że pasek był wymieniony po 60) autko kupiłem w niemczech miesiąc temu i jestem z niego bardzo zadowolony-zero rdzy ,przegląd ok, max speed ? ;) (spietrałem się przy 180 ) pozd. |
daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2004-08-26 17:13:17 na zimnym silniku mam ok 1000 obrotów , jak włączyć klime to wzrastają te 200 obrotów,nieregularne obroty to mogą być zużyte świece lub zanieczyszczony układ paliwowy
pozdrawiam darek |
doogas HF MEMBER VW Corrado VR6 Gdynia | 2004-08-26 22:31:26 lewe powietrze. a co głośnego silnika to troche mało sprecyzowane. to mozebyc obudowa katalizatora.. a moze przepalony tłumik jakiś.. a może gdzies coś jeszcze.. |
daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2004-08-27 21:56:25 całą przednią część wydechu mam nowe z katalizatorem i nic na oko nie jest lużne (może są żle zmontowane i jak się silnik kładzie na obrotach coś dobija), zastanawiam się też czy przy takim przebiegu moga być zużyte poduszki pod silnikiem
dzięki d. |
zlociutki HF MEMBER Hyundai Scoupe GT kielce | 2004-08-28 22:21:35 Witam, jesli masz problem z ze skaczacymi obrotami to powinienes zaczac od czyszczenia silniczka krokowego .A jesli chodzi o te drgania to moim zdaniem moze byc wina podyszek pod silnikiem ,moze sa juz wybite?.Pozdrawiam. |
daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2004-09-28 16:08:29 znalazłem przyczynę -z niemiec przyjechałem z rozrusznikem przykręconym lużno na 1 śrubce -druga wypadła sadząc po brudnym gwińcie dość dawno , a nie wiedziałbym dalej tylko ta jedna w końcu pękła i to rozwalając ucho korpusu, ale naprawiłem sam ( ma się tą wprawe po 4 fiatach pozd. daar |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2004-09-28 20:18:20
Przyczyna rzekłbym zaskakująca, a jak reagował rozrusznik przy zapalamiu silnika? Skoro był luźny to musiało się to w jakiś sposób objawiać. |
daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2004-09-28 21:22:47 silnik zapalał z lekkim klekotem,teraz dopiero słyszę różnice-luz nie był duży przypuszczam jakiś milimetr,dwa jak pisałem wypadła sruba górna więc dolna odginała się też musiała mieć trochę luzu, potem pękła miałem tyle szczęscia że przy domu
-rozrusznik trzymał się zatoczoną krawędzią tylko dlatego jakoś działał,przypuszczam że nie został prawidłowo dokręcony -skutek taki że dorobiłem do ukruszonego ucha obejmę z blachy i dałem śruby z nakrętkami samokontrującymi a zębatka jest nieco pocharatana -nie mogłem tego bicia znależć w przy tym silniku tego rozrusznika praktyczne nie widać nawet od dołu acha i takie pytanie przy śrubie orginalnej znalazłem dziwną podkładke z dwoma jakby soplami z blachy zalane w plastiku,kilka podobnych jest przy osprzęcie silnika -jakie pełnią funkcje (izolacyjne ?) może ktoś mi odpowie |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2004-09-28 21:55:12
Jak możesz to zrób zdjęcie tych podkładek (słowa trochę inaczej opisują niz to widać), łatwiej będzie odgadnąć rolę podkładek, ale przypuszczam, że ,iała spełnić rolę sprężynującej podkładki blokującej samoodkręcenie się śruby. |
daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2004-09-28 22:10:28 zrobię fotki -te podkładki są naprawde dziwne
pozd. daar |
daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2004-09-29 16:30:13 a tak wygląda ta podkładka ![]() |
daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2004-10-04 15:57:11 dowiedziałem sie u fachowca że te podkładki stosuje się w miejscach gdzie leci jakiś kabel-wąsy się zawija na nim i już jest unieruchomiony tyle że w moim autku są w kilku miejscach niewykorzystane
to tyle chyba można ten temat zamknąć pozdrowienia daar |