Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2004-08-24 10:42:12 Pospawaj to - spawanie plastiku.
Inny pomysł nowy element/nowa chlodnica Dziwię się ... [ wiadomość edytowana przez: piotrs dnia 2004-08-24 10:42:56 ] |
![]() CHRISMEN OMA A 2,4i POZNAŃ-Swarzędz | 2004-08-24 10:50:05 klejenie babranie nic nie da - extremalne warunki
tylko spawanie plastiku albo zakup nowości ![]() |
p123 Warszawa | 2004-08-24 12:47:56 Hej,
Obdzwoniłem "spawaczy" plastiku i powiedzieli mi że mogą spróbowac skleić ale nie dadzą gwarancji bo skoro raz pękło to zapewne plastik został kiedyś przegrzany i zmienił strukturę. Koszt szacunkowy , samego klejenia bez demontażu to kwota 30-100 PLN. Chyba powalczę jeszcze z poxipolem, ale dzięki za naprowadzenie na spawanie - zupełnie zapomniałem o takiej technologii. Piotr |
Colorado Omega B MV6 Caravan Warszawa | 2004-08-24 12:52:18 Mozna wymienic caly zbiorniczek chlodnicy koszt w Warszawie 300 zl. W łodzi 200 zl
Robilem to u siebie tydzien temu. Klejenie badz spawanie jest krotkotrwale |
![]() gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2004-08-24 13:02:52 Dokładnie Kristo ćwiczyliśmy poxipol u Staha na ostatnim LOB Party niemniej należy to uznać jako rozwiązanie czasowe.
Pozdrawiam |
kristo zielono/złoty Warszawa | 2004-08-24 16:18:24 dodam tylko :
11,40 zeta za opakowanie... ![]() |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-08-24 16:29:43 W mojej pospawali w Zielonce za 10 zł, z tym że:
1- dostarczyłem wymontowaną chłodnicę 2- po dwoch podejściach ze spawaniem usiłowałem kleić poxipolem 3- finał wymiana na nową podczas ostatniego LOB PARTY w Bełch |
p123 Warszawa | 2004-08-25 11:13:49 Czołem,
Janusz, a jakie koszty poniosłeś w związku z wymianą? Nie chodzi mi o koszty browaru ![]() Pozdrawiam Piotr |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-08-26 17:34:34 Witam kolegę krajana,
sprawa jest prosta jak budowa cepa. Istotne jest tylko to, czy masz klimę, ja niestety nie, ale w przypadku wymiany chłodnicy na szczęście, mniej odkręcania. Kolejność działania: 1- spuścić płyn z układu ( na samym dole po stronie aku jest śliczny czerwony kurek), załóż kawałek rurki śr ok 10 mm na króciec i spuść do miski 2- jeśli masz osłonę z tworzywa 3 częściową dzieloną od gory odkręć 3- rozłącz kostki zasilania wentylatora chłodnicy, złącze czujnika temperatury 4- odłącz węże chłodnica-termostat chłodnica - blok( takie grube na dole i górze) 5- odłącz przewod idący od zbiornika wyrównawczego 6- odkręć wszystkie przewody od klimy dochodzące do chłodnicy 7-zdemontuj czujnik temperatury( klucz nr 27) 8- szczypcami zdejmij sprężyny boczne 2 szt po bokach chłodnicy 9- odkręć obudowę wentylatora wraz z wentylatorem śruba M6 2 szt klucz 10 10 hurrrra teraz chłodnica łapkami do gory wychodzi bez trudu Montaż w odwrotnej kolejnośći P.s. oczywiście dotyczy to namiastki silnika rozrusznikiem zwanego czyli X20XEV ![]() ![]() ![]() ![]() Powodzenia, jakby co służe osobistą konsultacją, w końcu nie dość, że omesiarze, to jeszcze krajanie ![]() ![]() Janusz |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-08-26 17:39:29 Cholera, zaraz ktoś powie, że sobie statystykę nabijam ![]() co do czasu, to mnie zajęło, biorąc pod uwagę konieczność posilania się zupą chmielową ok 20 minut, jakbym się sprężył pewnie krócej, ale w końcu po co się było spieszyć? ![]() ![]() |
p123 Warszawa | 2004-08-27 16:55:34 Janusz, dzięki za opis - miodzio !!!
Niestety mam klimę. Jak na razie zababrałem pęknięcie silikonem ale gdzieś jeszcze kapie. Na razie tak jeżdżę. Mój mechanior jak usłyszał stwierdził że żadne klejenie nic nie da i trzeba wymienić boczek chłodnicy, lub całą jeśli mam takową. Szukał jakichś zastępczaków ale nic nie ma. Zaproponował by oddać ją do regeneracji - koszt koło 300 PLN + robota. Najgorzej że zajmie to cały dzień. I jeszcze do tego dostałem kamyczkiem w przednią szybę wymienioną niecały rok temu. Pech total. Pozdrawiam Piotr |