Co sądzicie o daewoo nexia?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Muszę coś niedrogiego kupić obok poldka , nesie są całkiem tanie a mozna nawet trafić egz. z klimką i abs-em , jaki macie pogląd na to auto ile warto dać za rocznik 97, z przebiegiem 100tysi ? Może jakieś inne propozycje , mam na wydanie 11tysi max

Za 11 tys mozna kupic Espero z 97 roku.

I to jest słuszna koncepcja

Bardzo słuszna koncepcja,

w cenach się nie oriętuję ale furki całkiem spox... (zaraz mnie zlinczują )

Cytat:
2004-08-24 17:33:28, Qbk pisze:
Bardzo słuszna koncepcja,

w cenach się nie oriętuję ale furki całkiem spox... (zaraz mnie zlinczują )

takie desperado z 1.8 na gazie, z pełnym wypasem może być nawet nawet,

w ta niedziele na zeraniu stalo espero (zajebisty kolorek taki perlowy) w pelnym wyposazeniu 96 rok chyba, facet chcial za niego 13 tys (do negocjacji) wygladal bardzo ladnie ale mial jedna wade. na lewym tylnim blotniku (na laczeniu) wychodzila ruda. Ogolnie sam jestem zainteresowany takim autkiem. A nie myslales o czyms importowanym z niemiec?

Espero to dobry pomysł.

Nigdy w życiu nie Espero 1.8 (95KM) ani 2.0(105) poprostu jest to nieopłacalne. Jeśli chodzi o silnik to tylko 1.5 16V DOCH z 90KM zarówno jeśli chodzi o Espero (1.8 i 2.0 to przestarzałe konstrukcje 8 zaworowe) jak i Nexie (1.5 zwykły ma 75 KM i 8 zaworów), Nie powiem nic o Espero bo nie wiem, ale kiedyś ojciec miał Nexie 1.5 16V sedana, pełen wypas bez klimy i ABS, 2 dwa lata przejechała 50 tys km i jedyne co było do wymiany w ciągu tego czasu to tłumik końcowy, bo to normalne w każdym Daewoo. Tak wiec jeżeli trafisz dobry egzemplarz nexi to będzie ci naprawde długo służyć.

[ wiadomość edytowana przez: Mebig dnia 2004-08-24 20:06:13 ]

Nexia.

Ladny Esperal

Cytat:
2004-08-24 20:44:46, road_runner pisze:
Ladny Esperal

Strach jeździć na takich felgach.

Moim skromnym zdaniem Espero jest lepsze .. Nexia jest strasznie delikatna co stanowi o wielu jej wadach

Kiedyś byłem bardzo napalony na nexie... aż do momentu ujrzenia zdjeć z crash-testu. Samochód nie jest stowrzony do zderzeń tylko do jazdy ale to co zobaczyłem to troche taka masakra. Sympatycy nexii są pod www.nexia.pl

ja bym nexii nie kupił, za te pieniądze można kupić dobrego poloneza, nawet bardzo dobrego z gazem , klimatyzacją i elektrycznymi szybami, ale to twój wybór

ja bym tam nie ufał autom które mają za znaczek firmowy kapuste Ale to ty wiesz czego chcesz

Cytat:
2004-08-24 21:23:25, LOSOS pisze:
ja bym nexii nie kupił, za te pieniądze można kupić dobrego poloneza, nawet bardzo dobrego z gazem , klimatyzacją i elektrycznymi szybami, ale to twój wybór

O ile dobrze zauważyłem to nasz kolega chce kupić Nexię wyłącznie jako dodatek do Poloneza.

Chyba wolałbym Kadeta "Łezkę"

nexia- brzydkie i dobre. nie slyszalem zlego slowa o tych samochodach. esperal- ladne i dobre.. ma tylko ta wade, ze przy sliskiej nawierzchni jest niestabilny i kiepsko sie jezdzi po koleinach z predkoscia 150km/h. 2.0dohc- szatan. astre 2.0 z wypas silnikiem gonilem z latwoscia. mielismy kiedys w firmie i niestety nie odkupilem go przez co pluje sobie w brode, tfu, tfu!

[ wiadomość edytowana przez: PGN dnia 2004-08-25 08:33:18 ]

Od trzech latek Esperko jest drugim autkiem w mojej rodzince za cene Vetry 2.0 91r(której sie wtedy pozbylismy) nabylismy Esperaka 97r i od tamtej pory jedyne co było w nim robione to montaz gaziora zmiana sprezynek na nizsze(tak dla bajeru-stare były OK) nio i jedyne co siadło tio zaczeła brzdakac blaszana oslona katalizatora-której wymianka kosztowała 25zl...autko lata i raczej nikt na nie nie narzeka a i ma silniczek 1.5 16V.SZCZERZE POLECAM.

zakup innego autka wymusiła sytuacja która miała miejsce w te wakacje będąc poza krajem po prostu silnik mi gasł gdy używałem hamulca lub kierunkowskazów co spowodowało mój i mojej żony stek niewybednych komentarzy na temat mixu poloneza i elektroniki daewoo w tymże aucie ( plus niestety, z gaźnikowcem przejechałem pół europy i zero było problemów ) , więc chciałbym mieć auto serwisowalne poza naszym krajem , warunek jest taki że musi być klima więc wolę kupić w dobrym stanie nesie z klimką i gazem niż za tą samą cenę gołe espero w takim sobie stanie bo z tego co zaobserwowałem to dobrze utrzymane espero full opcja to min. 15tysi a tyle mieć nie będę.