| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-08-24 20:10:16 Jeśli silnik normalnie wchodzi w obroty, to nie są to czujniki obrotów wału, raczej stawiałbym na regulator wolnych obrotow. Czy na luzie pracuje normalnie i nie gaśnie?, jeśli coś jest nie tak, to podczas np hamowania silnikiem potrafi się kontrolka silnika zapalić ( u mnie tak jest) a potem gaśnie. Nie mam natomiast takich cyrkow z prędkościomierzem. Może przyczyna tkwi w elektryce, ale tu są lesi spece od drucikow |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-08-24 20:25:25 |
rw12 MV6 lodz | 2004-08-25 21:44:05 dydek:
u mnie po wymianie uszczelki pod glowica i sondy lambda dzieje sie to samo czyli: nierownomierne obroty na luzie, czasami gasnie. pomaranczowa lampka mi sie nie zapala, tech nie pokazuja zadnych bledow a na "spinaczu" mam same 12 - czyli tez zadnych bledow. tak mi sie wydaje na tyle co sie znam. jak jest zimny silnik (np. rano) to pracuje ok na PB a jak sie rozgrzeje to ma te dziwne zachowania. mam LPG i na gazie jest wszystko ok. ostatnio zmienialem swiece na NGK (dwuelektrodowe) do tego silnika (2.0 16v). szczerze to nie mam pojecia. na gazie np. mam cos takiego, ze jak silnik jest rozgrzany i troche postoje (np. 40 min) i go odpale na PB i przelacze na LPG to jak jade to po jakis 300m zaczyna mi sie dlawic i ma takie dziwne obroty jakby nie palila jedna swieca. szlag mnie trafia bo w zasadzie od 2 m-cy ciagle cos z ta oma. robert |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-08-25 21:57:03 1.Fałszywe powietrze - posprawdzaja wszystkie opaski itp
2.Niewłaściwie zczytwyane paramtery z czyjników lub ich emulacja. 3.Źle zrobiona uszczelka. |
totr V8/C200 łódż/belfast | 2004-08-25 22:19:02 ja miałem dokładnie takie objawy jak tu opisujecie.
wymiana czujnika położenia wałków rozrządu pomogła w moim autku. |
rw12 MV6 lodz | 2004-08-25 22:31:34
ale ja Ci padl ten czujnik to miales jakies tego bledy na techu albo jak wpiales spinacz? drugie pytanie czy jak jest wymieniana uszczelka pod glowica to trzeba rozmontowac ten czujnik i czy w zwiazku z tym moze sie uszkodzic? robert |
totr V8/C200 łódż/belfast | 2004-08-25 22:59:48 czujnik jest w głowicy. a tak wogóle to miałem te objawy też po wymianie uszczelki pod głowicą.
objawy to co jakiś czas zapalająca się kontrolka (pomarańczowa) i nie równa praca silnika. |