MotoNews.pl
9 Jaka przerwa w swiecach?? (60374/343)

Jaka przerwa w swiecach??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, wymienilem wlasnie swiece i teraz pytam, jak ustawic przerwe?? Czy zmieniac cos w ogole czy nie?? Silnik chodzi na gazie...... (jezeli to ma jakies znaczenie). Pozdrowka.

witaj Roki.
Ja swoje wymienilem w zeszly poniedzialek i do dzis przejechalem na nich ok. 2000 km. nie ustawialem zadnej przerwy i jezdze tak jak kupilem.
zalozylem jednoelektrodowe NGK i dostal szwungu jak szlag.
lepiej ciagnie i jest szybszy.
tak wiec nie widze potrzeby zmiany przerwy na swiecy

w instrukcji pisze ze przerwa powinna wynosic 0.8 mm, a na swiecazh jest chyba 0.7 mm, ale czy konieczne jest zwiekszanie przerwty to nie wiem

czlowieku gdzie ty slyszales ze sie zmienia przerwy na swiecach? moze jak masz stare swiece po 30tys km i juz nadpalone brzegi elektrod, to troche sie je przygina aby byly na dawnym miejscu/dawnej odleglosci... ale nowe pakuj jakie masz. a kupiles specialne do gazu? bo do gazu maja podwyzszona cieplote... zreszta poszukaj sobie slowa "swieca" w wyszukiwarce bo juz walkowalismy temat swiec...

W sumie to wlasnie nic nie zmienialem tylko znajomy mi powiedzial, zebym sie upewnil Ale auto mi sie bardziej muli......

a jakie te swiece zapodales takie same czy inne od tych co poprzednio?

Cytat:
2004-08-25 12:37:32, Roki19 pisze:
W sumie to wlasnie nic nie zmienialem tylko znajomy mi powiedzial, zebym sie upewnil Ale auto mi sie bardziej muli......

roki wkladaj swiece NGK i nie bedziesz mial problemu.
albo briski. jak wolisz.
jednoelektrodowe do gazu

a ja śmigam na jednoelektrodowych briskach- nie mam problemów z nimi!!

Iskry 22zl/komplet.

Ja założyłem niedawno nowiutkie ISKRY i uważam, że to świece idealne do poldka

NGK 30 zeta / komplet

Dół...........auto jest wolniejsze nie tylko na lpg ale rowniez na benie;( Wymienilem ze swiecami filtr powietrza, czy to ma jakies znaczenie??? Mierzylem go dzisiaj stoperem i do 100km/h mi wychodzilo 16-17 sekund, fatalnie!. Auto wczesniej mialo o wiele wiekszego kopa;(. Jakies rady?

hm, rady zeby bylo szybsze? zmien most i skrzynie na szybsze, zrob remont silnika i zapodaj mu sportowy walek swiatka, splanuj glowice, wrzuc ze dwa gazniki (albo 4), zaloz stozek, obrob zawory, lekkie kolo zamachowe, aparat zaplonowy sportowy i swiece 3elektrodowe, przerob wydech, odchudz auto, zaloz odpowiednie ogumienie, zainstaluj podtlenek azotu NO2, turbine, albo dwie (biturbo w modzie), obniz je i utwardz - napewno poczujesz roznice

albo go sprzedaj i kup roverka 1,4... napewno poczujesz roznice...

ale to tylko moje rady...

cyprys: ja bym do tego jeszcze dolozyl dobra diete bo kierowca tez wazy

tak panowie swieta racja ja bym go jeszcze obsadzil na super lekkch kolach najlepiej od skladaka WIGRY 3

a i jeszcze zapomnialem zamiast alternatora pradnica, jakby nie bylo to ona daje prad

a co sie tyczy swiec zaplonowych , to powiem tylko tyle ze kazdy poleca i zachwala co innego , bardzo trudno aby 2 gosci polecalo to samo, wiec jedyna rada to wykupic wszystkie swiece jakie sa w sklepie i wkrecac po kolei tylko to troche wyniesie, ale co sie nie robi dla swojej bryki

hehe No jak sie wkurze to chyba tak zrobie Bo centralnie ma mniejsze kopyto

Caroracer ma racje. kazdy zachwala swoje.
ale sam chyba wiesz, ze bardzo malo jest negatywnych opinii na temat
Brisk-ow i NGK-ow.
sa to jednak dobre swieczki do naszych wozikow