Wymiana skrzyni

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam przymierzam sie do wymiany skrzyni biegow i w zwiazku z tym mam pytanie odnosnie tego czy sa jakies probleby z wymiana czy nie na co zwrocic uwage?
dziekuje

Witam z tego co wiem to nie ma na co zwracac uwagi poza tym ze przeguby ze skrzyni trzeba na 4 biegu wypinac. A przy okazji mam takie pytanko bo tez sie przymierzam do wymiany ile taka skrzynia sie ceni ?

ford podaje ze trzeba uwazac i zaraz po wyjeciu przegubow ze skrzyni wsadzic cos w to miejsce zeby przypadkiem kola zebate mechanizmu roznicowego nie wypadly, bo wtedy czeka Cie rozbiorka skrzyni

Cze. Gdy w swoim 1.6 16v Zetec wymieniałem skrzynie żeby wyciągnąć przeguby kolumne z wachaczem musiałem rozłączyć. Słyszałem że otwory po przegubach zaślepia się po to żeby olej nie wyleciał, ale u mnie nie zaślepiałem i nic nie wyleciało, A co do ceny skrzyni to ja pałciłem za taką z 92 roku 500zł plus olej oczywiście.

ja wymieniałem w swoim MKIV, wymiana przebiegła bezproblemowo. Trzeba tylko pamiętać o nowych simmeringach na półosie, bo jak się stare zostawi to się będzie olej lał. W moim przypadku koszt skrzyni to 360 PLN + olej + dojazd z kumplem do Złoczewa (trochę się naszukałem, nie było na szczęście daleko a kumpel miał gaz u siebie). Do mnie pasowała skrzynia od 1.4 CLX z '94 roku (aż się zdziwiłem : )

A wlasnie slyszalem ze do mojego silnika pasuje kilka skrzyn ciekawe jak jest naprawde ?

no witam co do ceny to slyszalem rozne od 350 do nawet 500
a tak to dziekuje za podjecie tematu i prosze trzymac kciuki bo w sobote wkoncu stane sie wlascicielem skrzyni od xr-a

Cytat:
2004-08-25 09:21:03, Inferno pisze:
Witam z tego co wiem to nie ma na co zwracac uwagi poza tym ze przeguby ze skrzyni trzeba na 4 biegu wypinac. A przy okazji mam takie pytanko bo tez sie przymierzam do wymiany ile taka skrzynia sie ceni ?

oooooo otym to nie wiedziałem ze trzeba wypinac przeguby na 4 biegu

Cytat:

oooooo otym to nie wiedziałem ze trzeba wypinac przeguby na 4 biegu

Ja tez nie wiedzialem do poki nie wypiol mi sie przegub i musialem o tym poczytac jak go zapiac spowrotem

a mam pytanie dlaczego na 4 biegu ??
nigdy o tym nie slyszalem co to ma pomoc czy ewe.nie pomoc??
co cie dzieje

Cytat:
2004-08-27 09:41:18, gryzonxr3i pisze:
a mam pytanie dlaczego na 4 biegu ??
nigdy o tym nie slyszalem co to ma pomoc czy ewe.nie pomoc??
co cie dzieje

Prawde mowiac nie mam zielonego pojecia, chyba chodzi o zebatki, ale to tylko moj domysl, w kazdym badz razie tak napisali w ksiazce.