MotoNews.pl

Smarowanie stacyjki ?!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czym mógłbym czymś przesmarować stacyjkę...miejsce w które wkładamy kluczyk

Polecam WD40, sam używałem i wiem że się sprawdza.
Jeżeli jednak masz wrażenie, ze stacyjka ci się ciężko"przekręca", lub ciężko ci wyskakuje blokada kierownicy, to pędź do punktu dorabiania kluczyków. U nas dorobienie klucza do Forda kosztuje 35 zeta, a efekt..., mnie zatkało, jak wsadziłem now,y dorobiony klucz, blokada kierownicy wyskakuje sama po włożeniu, nie trzeba ruszać kółkiem, a przekręca się dosłownie w dwu palcach.
Jak powiedział mi gość, który ten klucz dorabiał: wszystkie fordy tak mają, bo w tych zamkach mniej istotny jest kształt ząbków a bardziej kąty ich ścięcia, niema powierzchni płaskiej (jak w tradycyjnych zamkach), tylko bardziej przyponinający wielokąt formny kształt, który "zatrybia" mechanizm zamka.
jeżeli masz kluczyk z immobilaizerem to koszt wzrasta do stówy, ale trudno, czasem trzeba.

Cytat:
Jeżeli jednak masz wrażenie, ze stacyjka ci się ciężko"przekręca", lub ciężko ci wyskakuje blokada kierownicy

...nic z tych rzeczy.........czysto profilaktycznie chciałem to zrobić

Mi zaspiewali za dorobienie klucza 50

Cytat:
2004-08-25 16:06:32, tjmdm pisze:
profilaktycznie chciałem to zrobić

JEST TAKIE POWIEDZENIE. JAK CHODZI DOBRZE TO NIE RUSZAJ.. BO ZACZNĄ SIĘ PROBLEMY

Cytat:
2004-08-26 08:15:43, FESTIVA pisze:
Cytat:
2004-08-25 16:06:32, tjmdm pisze:
profilaktycznie chciałem to zrobić

JEST TAKIE POWIEDZENIE. JAK CHODZI DOBRZE TO NIE RUSZAJ.. BO ZACZNĄ SIĘ PROBLEMY

Czyli lepsze wrogien dobrego