Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Chrostek F&F Sympatyk BMW e34 525i/ FSO Wa ... Łomża | 2004-08-25 17:36:14 Witam!
1. Problem z akumulatorem, kupiłem samochood niecały miesiąc temu, akumulator rozładował sie juz drugi raz ![]() ![]() ![]() 2. Jak juz kumpel pomoogł mi dopalic, juz w drodze, postanowiłem właczyc na moment wycieraczki zeby wytrzec rose ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() goorek F&F MEMBER był/jest Łęki City / Kraków | 2004-08-25 17:41:09 aku do smieci na 99% a wycieraczki to moze silniczek albo bezpiecznik. od tego zacznij. |
![]() BLUE_650 BMW 320 Piaseczno(Warszawa) | 2004-08-25 17:49:10 spróbuj zapodać mu sprawdzony akku i zobacz co będzie się działo
jeżeli masz przebicie to nowy też padnie spróbuj poodłanczać zbędne duperele np. wycieraczki itp. może alternator się skiepścił ale to sprawa drugorzędna. P.S Lepiej miej pod ręką gaśnice ![]() |
![]() Chrostek F&F Sympatyk BMW e34 525i/ FSO Wa ... Łomża | 2004-08-25 17:56:02 @goorek - bezpiecznik to napewno nie jest bo sprywskiwacz mi działa
a z tym przebiciem to nie jestem pewien czy to tylko tak u mnie czy to normalne, poprzedni własciciel miał w nim rozbudowany sprzet grajacy ![]() a druga sprawa to to ze niemam tylnej lampy przeciwmgielnej, a kable tez idą, niby przełacznik jest off ale juz sam niewiem ![]() |
_dOMAN F&F Sympatyk Polo 6n Bydgoszcz | 2004-08-25 18:28:52 Ja stawiam na alternator!!!!, a co do wycieraczek to silniczek byc moze sie przepalil, mialem to samo i z AKU I SILNICZKIEM ![]() POZDRAWIAM |
![]() Chrostek F&F Sympatyk BMW e34 525i/ FSO Wa ... Łomża | 2004-08-25 20:57:59 no akumulator kupie jutro nowy, bezpieczniki przed chwilą sprawdziłem i wszytkie sa ok ![]() A z tym zwarciem to juz powoli zaczołem wypieprzac kable od audio chociaz wątpie zeby tam była przyczyna, niemam pojecia czego suzkac i gdzie, tam jest tyle tych kabli |
![]() Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-08-25 21:07:16 wina moze lezec w regulatorze napiecia, jak kupilem kanta to mialem problem z akumulatorem, jak jezdzilem bez siatel to jeszcze sie dalo, ale wystarczylo wlaczyc swiatla i nie bylem pewien czy nastepnego dnia zapali
i dopiero jak zamontowalem sobie dodatkowy wskaznik (woltomierz) to wyszlo na jaw ze alter podaje napiecie 16V i akumulator sie uszkodzil, wyregulowalem regulator zalozylem nowy akumulator i wszsytko ladnie smiga warto zalozyc dodatkowa mase na silnik, moj fiat tez mnie kopal pradem, a odkad ma mase prosto na alternator to wszystko jest w porzadku |
![]() Chrostek F&F Sympatyk BMW e34 525i/ FSO Wa ... Łomża | 2004-08-25 21:10:38
to ciekawe co piszesz, moze to wazne, rozszez to jakos, ja dopiero sie wszytkiego ucze, powiec co i jak |
![]() sFiatowiec F&F Sympatyk 125p; 126p Częstochowa | 2004-08-26 07:19:37 weż aperomierz i sprawdź czy prąd z aku ucieka, tzn. czy jakiś odbiornik nie jest włączony mimo ze przełączniki i zapłon jest wyłączony... jesli ucieka - trzeba znaleźć bo spitolisz tez nowe aku, sprawdź (wiem ze to smieszne) czy nie masz włąconego ogrzewania tylnej szyby, jakieś przebicie do masy tez moze dawać taki objaw.... aha w lecie żadko padaja akumulatory, tak mnie się zdaje... |
![]() Chrostek F&F Sympatyk BMW e34 525i/ FSO Wa ... Łomża | 2004-08-27 19:27:49 no i dzis wymieniłem na nowy silnik od wycieraczek i działa, tylko niewiem czemu ten stary sie spalił, a wczesniej przed awarją wycieraczki chodziły jak burza.
Nowy aku tez dzis załozyłem, bo tamten stary jak wczoraj rano włozyłem po nocy ładowania dzis rano juz niechciał kręcić, na nowym tylko dotkne i pali, zobaczymy ile potrzyma, jak cos sie będzie z nim działo to bede szukał innej przyczyny. A z tym przebiciem to znajomy mechanik z firmy gdzie pracuje powiedział ze to normalne i w kazdym samochodzie sie zdaza, bo sie ręce elektryzują ![]() |
![]() maskekk F&F Wolny Słuchacz :) 1,5 wwa | 2004-08-27 19:33:16 wez popatrz gdzie jest kabel od klemy ujemnej przykrecony i posprawie, klema ujemna to masa |
![]() Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-08-27 20:01:47 fabryczna masa silnika jest przykrecona do lewej podluznicy (ja mam pod srube od przekadni kierowniczej) i do dzwonu skrzyni pod jesdna ze srubek oslony kola zamachowego
dodatkowa mase przykrecilem pod szpilke poduszki amortyzatora na nadkolu i do kolektora wydechowego |
![]() Chrostek F&F Sympatyk BMW e34 525i/ FSO Wa ... Łomża | 2004-08-27 20:20:13 dzieki chłopaki ![]() ![]() to narazie bez odbioru, |