| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
psinthos LOB NET MEMBER SternenFlotte Warszawa | 2004-08-26 18:43:12
Ja bym zaczal od ASO. Jezeli cena bedzie abstrakcyjna (i nie bedzie Ci odpowiadac), to dopiero wowczas szukaj dalej. Czsami, wbrew pozorem, w aso moze byc taniej... |
kristo zielono/złoty Warszawa | 2004-08-26 18:47:48 Nie chce prognozowac, ale najczesciej po odjeciu obciazenia halasuje tylny most. Moze ktores z lozysk...
Napisz, czy masz wyciek z mostu. |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-08-26 20:26:51 Most to sprawa w zasadzie u nas możliwa do załatwienia tylko przez wymianę na inny, bo nowy to cena kosmos. Jeśli hałasują łożyska piasty kół tylnych, tu na ogół hałas rośnie proporcjonalnie do prędkości i ma tendencje do zanikania lub nasilania się podczas pokonywania zakrętów. Bierze sie to stąd, że zwiększone obciążenie bądź kasuje nadmierny luz, bądź zwiększa opory w zużytym łożysku. Dodam, że łożyska są dwa, kulkowe, zblokowane ze sobą i obustronnie kryte. Jeśli uszczelnienie uległo degradacji, co w naszych mających swoje lata bolidach nie jest niczym dziwnym, to skutki wiadome. Myślę, że warto dobrze wysłuchać po ktorej stronie hałas jest większy i zaryzykować wymianę, jeśli nie pomoże trzeba będzie rozglądać się za mostem.
Pozdr, Janusz |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-08-26 20:37:06 E jest prostszy sposób. Unieść jedno koło i w palnik.Posłuchać, poniuchać i potem drugie koło unieść a pierwsze opuści i w palnik.
No ale uwaga na szperę ... |
yenot DEADSOUL Omega A C20NE Caravan Wrocław | 2004-08-27 13:49:14 hi !
nie piszesz jaka Oma, ale pewnie w A i B jest chyba podobnie. Ja miałem taki sam problem z połamanymi siatkami na głosnikach w A. Szukałem samych maskownic - nie ma czegoś takiego jako osobna część - przynajmniej do A. One sa wgrzewane w cały ten plastikowy element gdzie jest kieszeń na mapy. Zrobiłem tak : - zdjąłem to wszystko i wywaliłem resztki tych siatek - tak nawiasem mówiąc a one do luftu - strzasznie słabe - kupiłem na Allegro siatkę alu do tuningu - wyciałem jak trzeba i przykręciłem jakimiś eleganckimi wkrętami w miejsce platikowego oryginału Jest trwałe i przy okazji wygląda jak trzeba powodzenia ! |
KORBA Opel Omega B 2.5 v6 śREM | 2004-08-27 15:04:19 Witam ponownie i dzięki bardzo zapodpowiedzi. Zobacze w 1 kolejności łożyska kół a jak nie to sprawdzimy ten most uff ciekawe jakie to koszty. |
mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2004-08-27 20:45:57 Jak 2.4,to sadze,ze model A,u mnie odzywa sie lozysko,po podniesieniu auta do gory i odciazenia koncowej czesci przeniesienia napedu,na pewno i zahalasuje ci most,moja oma jak stoi na 4,to jest cicho,lecz w gorze juz slychac drobne harkolenie.Inaczej juz rozkladaja sie sily na zuzytych zebatkach.Metoda Piotra bardziej rzeczywista pod wzgledem sprawdzenia, a podpora walu? Moja oma u mnie raczej nie doczeka sie nigdy wymiany mostu,bo 2.6 to takie cos dziwnego,ciezko co kolwiek dostac,i most uzywany-dobry tym bardziej.Wiec jak kiedys bede musial,to odsprzedam w dobre rece majsterkowicza,bo koszt naprawy w stosunku do teoretyczenj wartosci auta bedzie za duzy. |
dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2004-08-29 16:17:08
nie wygląda to najlepiej... takie objawy wskazują na most (i nie są to łożyska ani w moście ani w kołach) tylko kończące się zęby w mechanizmie różnicowym. Naprawa nie wchodzi w rachubę, tak jak zakup nowego (będzie droższy od całej omy). Używka |