Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jacekn Opel Omega B Olesnica | 2004-08-26 19:28:53 Witam,
Komputer pokazuje mi kod 92 - czujnik położenia wałka rozrządu, niewłaściwy sygnał. Co ciekawe, lampka nie zaświeci i objawy problemu tj. szarpanie itd. nie pojawią się w trakcie jazdy tylko po wyłączeniu i włączeniu nagrzanego silnika. Rano, na zimno wszystko jest okej i można jeździć, po nagrzaniu w 90% przypadków bezpośrednio po włączeniu silnika lampka nie gaśnie a samochod jeździ beznadziejnie. Chciałem sobie sprawdzić ten czujnik multimetrem chociaż wiem, że idealnie powinno się go sprawdzać oscyloskopem. Sprawdziłem wcześniej wiązkę przewodów między złączką czujnika a złączem przy komputerze - wygląda na sprawną. Zmierzyłem opory na 3 stykach (1, 2 i 3 patrzac od przodu samochodu) złącza czujnika wałka i na zimnym silniku mam takie wartości: 1-2 - 0,9 ohma 1-3 - 21,8 ohma 2-3 - 21,4 ohma Niestety mam TISa tylko po niemiecku i nie mogę sprawdzić poprawnych wartości - nijak nie moge zrozumieć o co w nim chodzi. Ale te wartości chyba nie są tragiczne bo silnik pracuje na nich dobrze. Po przejechaniu kilku kilometrów i po nagrzaniu do >90 stopni wyłączam i włączam silnik - lampka się świeci i autko jeździ fatalnie. Wyłączam i mierzę opory na czujniku: 1-2 - 0,9 ohma 1-3 - brak przejścia 2-3 - brak przejścia Krótkie pytanie: czy czujnik jest walnięty? Pozdrawiam, Jacek Nienałtowski |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-08-26 19:40:59 No jest, nowy 240 zeta, a wymiana pół godziny, |
jacekn Opel Omega B Olesnica | 2004-08-26 19:56:54 Witam,
Dzięki za opowiedź ![]() Nowy z allegro kosztuje 115PLN ale naczytałem się sporo opowieści o kilkukrotnych wymianach tych czujników w ciągu krótkiego czasu po czym okazywało się, że winny jest albo luźny pasek rozrządu (co ponoć może powodować utratę "synchronizacji" między wskazaniami czujników wałka i wału - akurat mój pasek ma 10tkm jest w b. dobrym stanie) albo czujnik wału korbowego tudzież wiązka przewodów przechodząca w okolicy alternatora (podobno był nawet recall Omegi w 1999 r. z tego powodu). Dlatego chciałem się upewnić zanim wydam pieniądze ![]() Swoją drogą, jeśli dobrze rozumiem zasadę działania tego czujnika to zupełnie nie rozumiem co w nim może się zepsuć... Pozdrawiam, Jacek |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-08-26 20:18:27 Jeśli jest uszkodzony, to generalnie silnik nie wkręci się dalej niż do 4tys, i świeci się lampka. Niestety, nie są to elementy super wysokojakościowe, ja juz wymieniłem dwa i do tego jeszcze dolny, droższy i bardziej kłopotliwy jeśli chodzi o wymianę.
Jedyna pociecha, to to, że można od biedy dojechać na miejsce, czyli nie trzeba płacić za holowanie. Nie łam się tylko wymieniaj i rura ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2004-08-26 20:20:04 I tu muszę sie z toba zgodzić, tam nie ma się co psuć.
Sprawdź wiązkę "jak się nagrzeje to klops"... Acha inna nazwa tego czujnika to czujnik Halla. |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-08-26 20:28:22 Piotr, mam nadzieję, że nie tego z AWS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
rw12 MV6 lodz | 2004-08-26 22:57:11
Piotrze, co masz na mysli piszac to co wyzej? Robert |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2004-08-26 23:04:27 Gdzieś kabel przylega do czegoś, Jak się nagrzeje to otulina w której jest kabel staje się płynąca i dochodzi do przebicia.
|
jacekn Opel Omega B Olesnica | 2004-08-30 17:27:48 Witam,
Czujnik wymieniony, furacz smiga jak złoto! Dzięki za odzew ![]() Pozdrawiam, Jacek Nienałtowski |