Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Cezik Opel omega 2.0 Kombi Opole | 2004-08-27 14:18:54 Witam ponownie! Piszę tego posta ponieważ od wczoraj moja omega bardzo ładnie "gra" na wolnych obrotach i o ile wcześniej zdażało się to jej sporadycznie o tyle od wczoraj zaczęła częściej "koncertować" jest to odgłos tak jakby maszyny do szycia typu "overlock" podejżewam zawory a dokładniej hydr. samoregulatory. Po przeszukaniu starych postów znalazłem jeszcze podpowiedzi dotyczące panewek jednak w moim przypadku raczej na pewno są to zawory ponieważ odgłosy pochodzą raczej z "góry" silnika. Zjawisko to ustępuje po lekkim przegazowaniu (większe ciśn. oleju) jednak po krótkim czasie znów zaczyna grać.Proszę o podpowiedzi czy słusznie podejrzewam samoregulatory jako żródło hałasu lub inne sugestie! W związku z tym chciałbym się dowiedzieć o ewentualne orientacyjne koszty ich wymiany i czy do tej roboty trzeba zciągać głowicę czy obejdzie się bez ( niższe koszty). Na co warto przy tej robocie jeszcze zwrócić uwagę np.wymiana uszczelniaczy zaworów itp. i jakie części trzeba kupić uszczelki itp.Interesuje mnie także czy z tą dolegliwością można jeszcze trochę pośmigać ( jeśli tak to jakie to niesie za sobą ryzyko innych uszk.) czy raczej jak najszybciej brać się do roboty. Mój silniczek to 2.0 16V 170tyś.km przebiegu. Jeśli się powtarzam lub nie dokładnie przeszukałem archiwum to proszę o wyrozumiałość i liczne podpowiedzi. Z góry dziękuję i pozdrawiam Cezik! |
![]() Cezik Opel omega 2.0 Kombi Opole | 2004-08-28 15:12:58 Stan oleju oczywiście na maxa. Dzisiaj natomiast ucichło! Dziwne ale i tak się przymierzam do wymiany samoregulatorów. Słyszałem że można to rozwiązać półśrodkiem przez zalanie silnika olejem castrol magnatec i na jakiś czas będzie spokój (opinia mechanika), a co wy na ten temat sądzicie? Jeżeli to pompa to czy da się ją w jakiś sposób np.podkręcić lub wyregulować? Jednak przeciw pompie świadczyłoby to że nie zapala się kontrolka ciśn. oleju która raczej powinna się zapalać gdyby pompa nawalała czyli dawała za niskie ciśn. chyba że się mylę?( przy rozruchu silnika się zapala więc raczej żarówka sprawna ). |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-08-28 15:59:33 A ja miałem taki numer:
pojawił się głuchy stuk, wypisz wymaluj jakby z panewki korbowej, lub głównej. Potygodniu padł alternator, wymieniłem na nowy i stuk zniknął , okazało się, że winowajcą były łożyska alternatora |
![]() admeen LOB MEMBER już nie hybrid :) Gdańsk/Elbląg | 2006-11-13 21:33:07
Ło ludzie, a skad Ty sie urwales, ze odgrzewasz kotleta sprzed 2och lat ? |
![]() Nav DEADSOUL Honda CR V Szczecin | 2006-11-13 21:51:03 Co sie dziwisz chlopu. Bal sie, ze mu zaraz tu zielona tablice przytocza jak zalozy nowy watek. ![]() Obi wg mnie hydropopychacze. Aby wyeliminowac stuki pochodzace z osprzetu silnka zrzuc pasek wielorowkowy, odpal maszyne i wsluchaj sie. |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2006-11-19 14:30:16 Lendio, jaki olej? |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2006-11-19 15:15:54 Zmierz cisnienie na pompie olejowej.
1-2 na jałowym 3-5 barów pod obciążeniem. Jesli bedzie dobre tzn możesz wyeliminowac problem oleju i ciśnienie. [ wiadomość edytowana przez: PiotrS dnia 2006-11-19 16:45:04 ] |