MotoNews.pl

Montaż alarmu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Potrzebuję pomocy. Chcę zamontować alarm/centralny zamek, odcięcie zapłonu i oczywiście czujniki drzwi i klap/ w Escorcie 1,6 16
kombi 1996. Może ktoś ma namiary w których miejscach najlepiej podłączyć się do instalacji

a z czego beda zyc ci co sie tym zajmujua na codzien?

Cytat:

Powoli... Woj111, najpierw napisz jakim alarmem i ew. centralnym dysponujesz.

Cytat:
2004-08-29 19:49:27, MSlowik pisze:
Cytat:

To wcale nie jest takie smieszne. Teraz ludzie staraja sie naprawiac wszystko sami, a pozniej przyjezdzaja z tak poknocona instalacja, ze czasami ciezko zrozumiec o co w tym chodzi. Ale to niestety wszystko przez nasze Panstwo

Toradek, ale to forum istnieje właśnie przede wszystkim po to, żeby nie dawać zarabiać nieuczciwym mechanikom. Sorry jeśli kogoś w jakiś sposób uraziłem...

moze nie w temacie ale ja tez jestem zdania ze jak oddawac auto do mechanika to nad nim stac a jak sie da naprawic samemu to lepiej to zrobic - pozniej pretensje masz tylko do siebie

So, be it.

Nie nie, ja nie chce, zeby mnie ktos zle zrozumial, po prostu nie rozumiem niektorych buziek, dlaczego sie smiac ze zdania Lucasa? Jezeli ktos czuje sie na silach i ma pomoc w postaci jakiejs porady to oczywiscie jestem za, sam tak czesto robie, naprawiam radia, rozna elektronike w domowym zaciszu. Krotko, ja tez nie mam nic przeciwko.

Centralny zamek jest orginalny fordowski , natomiast alarm Magicar 440 firmy Alcar.
Natomiast co do komentarzy, że niektóre osoby nie miałyby z czego żyć. To właśnie słowa o uczciwości mogą dać dużo do myślenia tym złotym rączkom którzy kasują wcale nie małe pieniądze , a gdy cokolwiek się dzieje złego to twierdzą ,że w tym nie ma ich winy, a gwarancja to u nas tylko puste słowa

OK. A masz jakiś schemat łączeniowy tego alarmu? Bo może trzeba będzie dokupić przekaźnik pośredniczący do centralnego.

Cytat:
2004-08-29 20:50:41, WilK pisze:
Toradek, ale to forum istnieje właśnie przede wszystkim po to, żeby nie dawać zarabiać nieuczciwym mechanikom. Sorry jeśli kogoś w jakiś sposób uraziłem...

wiesz ile poprawialem roznych porabanych pomyslow po amatorach??????????

Cytat:
2004-08-29 21:04:51, toradek pisze:
Nie nie, ja nie chce, zeby mnie ktos zle zrozumial, po prostu nie rozumiem niektorych buziek, dlaczego sie smiac ze zdania Lucasa? Jezeli ktos czuje sie na silach i ma pomoc w postaci jakiejs porady to oczywiscie jestem za, sam tak czesto robie, naprawiam radia, rozna elektronike w domowym zaciszu. Krotko, ja tez nie mam nic przeciwko.

na jakich silach ??????? skoro on pyta jakie kolorki kabli, gdzie je znalesc, i co z tym zrobic ????
ehhhhhhhh

Cytat:
2004-08-29 21:05:19, woj111 pisze:
Centralny zamek jest orginalny fordowski , natomiast alarm Magicar 440 firmy Alcar.
Natomiast co do komentarzy, że niektóre osoby nie miałyby z czego żyć. To właśnie słowa o uczciwości mogą dać dużo do myślenia tym złotym rączkom którzy kasują wcale nie małe pieniądze , a gdy cokolwiek się dzieje złego to twierdzą ,że w tym nie ma ich winy, a gwarancja to u nas tylko puste słowa

a ile wedlug Ciebie powinien kosztowac 3h montarz alarmu oraz okolo 2,30h montarz zamka centralnego ???????????

Panowie - peace...

Ale skoro kolega prosi o pomoc, to chyba spodziewa sie jej na forum. Posprzeczac sie z montażystą może w innym miejscu, powiedzy za kilka stówek