MotoNews.pl

Jesli pali 18 litrow gazu to duzo?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam nissana 300 zx. 3 litry silnik, z moich obliczen wyszlo mi ze przy bardzo wolnej jezdzie spala mi 18 litrow LPG!!!! Juz wole nie sprawdzac ile pali jak sie szybko jezdzi. Co to moze byc? A moze to jest w normie przy takiej pojemnosci. Autko mam od niedawna wiec nie wiem ile powiznien palic gazu.

Te spalanie to chyba takie powinno być.Ja mam BMW z 3,5 litrowym silnikiem i mi pochłania ok 20l.gazu ale przy ostrej jezdzie

A ile może spalić gazu takie BMW 737 z 3,5l silnikiem jeżdząc po Warszawie w miarę ekonomicznie? Pytam bo zastanawiam się nad kupnem takiego. A ile może spalić na trasie jeżdząc ekonomicznie?

Mi 16 litrów jak dusze w accorda..przeżyjesz

2.0 158KM i max 14L

Trzeba sprawdzic spalanie benzynki,doliczyc sobie do tego co wyjdzie jakies 20-30%wiecej i bedzie to orientacyjne zuzycie gazu.Zbyt wolna jazda te nie sprzyja dobremy spalaniu.Mam taki objaw ze jadąc 80-90km/h spala mi wiecej niz przy 110km/h.Dziwne ale prawdziwe.Te 18l nawet jak na taki silnik to troche za duzo.Moje max. zuzycie przy jezdzie mieszanej to 11l,i 16l przy 200km/h

Zapomnialem zaznaczyc za te 18 litrow to spala mi jak jade srednio 100 km/h przy 2000 obrotow na 5 biegu. To jest raczej duzo! Nie wiem co z tym zrobic. Moze pojechac do jakiegos gazownika zeby wyregulowal gaz ....

Nie masz raczej wyjscia ,samo sie nie wyreguluje a szkoda kasy na takie przepały gazu.

Zna ktos moze jakiegos gazownika w poznaniu? Najlepiej dobrego i nie za drogiego.

Po weekendzie chcialem podjechac do jakiegos gazwonika w pozniu na regulacje. Nie wierze ze nikt nie zna jakiegos gazownika godnego polecienia

moja Toyota Carina E 2.0 133KM, w trasie schodzi poniżej 9 l gazu niestety w mieści pali 13l.