MotoNews.pl
8 (126-650) pomocy przy robieniu glowicy?? (60856/0)

(126-650) pomocy przy robieniu glowicy??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
siem awiec moje pytania sa takie, jak i gdzi emozna zrobic rzeby wsadzci wieksze zawory?? ile moz eto kosztowac??wiem ze duzo to daje ale czy moze le[piej kupic juz zrobiona??aha i od czego najlepiej zalozyc te zaworki??pozdro

Ja właśnie odebrałem mój zakup z hogi Głowica planowana 5mm do tego duże zaworki nie pamiętam od czego. Fiatopodobne napewno. Wyniosło mnie to wszystko 140zł!! Natomiast jeśli chcieć u nas w zakładzie samemu zbudować taką główkę to podliczając zostawiłbym 2 razy więcej!!!!!!!!!!!!!!!

Simon to strasznie drogo macie, ja za wsadzenie zaworow wiekszych, wszystkich czesci nowych do glowicy plan 2mm odciazenie kola wywarzenie walu zkorbami kolem i sprzeglem, wytarowanie korb i szlif walu zapalcilem 560zl. juz nie pamietam ile kosztowala obrobka glowicy ale nie wiecej niz 200. a zawory to podalem srednice szlifierzowi i sam dobral

u mnie samo wsadzenie wiekszych zaworow to koszt 50zl, splanowanie 20zl a same zawory tez kilkadziesiat zlotych jesli chodzi o nowe od cieniasa. mozna tez od dzego fiata.

mi szlifierz dotoczyl z jakiegos diesla, wszystkie cztery zaworki

Cytat:
2004-08-30 11:55:17, maskekk pisze:
mi szlifierz dotoczyl z jakiegos diesla, wszystkie cztery zaworki

znasz może ich wagę?(tzn jak wypadają w porównaniu z seryjnymi). czy to są "lite", czy z sodem w środku??
p.s. czy dowiedziałeś się coś na temat obrotomierzy ??

Nie znam ich wagi iniewiem nic na ich temat pozatym ze maja ssace 35mm a wydech seria, ja dostalem je juz w glowicy. co do obrotkow to mise cos popierdolilo i one osztuja 160 anie 60 sory

[ wiadomość edytowana przez: maskekk dnia 2004-08-30 14:23:11 ]

No niestety ale Gdańsk nadal jest daleko za mużynami w cenach. Osadzenie jednego gniazda to cena 20zł tak samo prowadnice!! Czyli mamy już 80zł. Do tego zawory, planowanie 2mm kosztuje około 100zł!! Nie wspomnę, że zawory muszę sam dopasować bo szlifierz dupy nie ruszy

Dlatego mi opłacało się kupić uzywkę

hmm ja dawałem zaworki ssace od CC700 i za osadzenie 4 zaworow z dotarciem i planowaniem płaciłem 110zł.

siema znow 100 pytan, co wogole trzeb a zmienc?? wiem ze zawory ssace !!! a prowadnice tez<

Ja jak dalem szlifierzowi to mu powiedzialem ze chce ssace 35mm wydech seria, i krutsze prowadnice i tak mi to zlozyl ze prowadnice wystaja tylko po mm w kanale dasz do zakladu to Ci wszytsko zrobia, ja jakbym teraz dawal to bym ja wiecej splanowal i naciecia na tlokach porobil