| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dydek Omega B Caravan Kraków | 2004-08-30 17:52:30 Coprawda czas upałów się zapewne kończy ale lepiej późno niż wcale Temat ten był już poruszany 1-2 lata temu ale ponieważ minęło trochę czasu to może pora go odnowić. Szukając na rynku preparatów do samodzielnej dezynfekcji klimatyzacji znalazłem praktycznie dwa: 1. firmy Wurh http://www.republika.pl/wurth_wb/index.html%20klima%20desinfet.htm, 2. http://www.republika.pl/incar_sc/kli_czyszcz.html Ten pierwszy podobno zdecydowanie lepszy, tylko że przy zakupie pojedynczej sztuki (300 ml – porcja na 1 auto) kosztuje ok.85-90 zł, a żeby był tańszy trzeba kupić opakowanie zbiorcze z 12 sztukami i wtedy cena 1 op. wynosi ok. 51 zł (42zł + VAT) . Do tego trzeba jednorazowo dokupić dyszę rozpylającą za ok 40 zł brutto. (28 zł brutto kosztuje przy zakupie w/w kartonu zbiorczego ale można za taką kwotę kupić tylko 1 szt dyszy). Drugi preparat jest tańszy ale podobno znacznie gorszy (głównie myje i nie dezynfekuje tak skutecznie - podobno Moje pytanie: czy znaleźliby się chętni do partycypacji w kosztach zakupu kartonu z 12 op. preparatu Wurtha? Sądzę że zainteresowani mogliby kupić po 2 lub 3 op. razem chyba z dyszą co dałoby zapas na min. przyszły rok. Trochę późno się zainteresowałem tematem bo do 31.08. Wurh ma promocje i sprzedaje je w cenie ok. 46 zł brutto ale chyba już nie zdążymy.. Jeśliby znaleźli się chętni gotów jestem kupić i wysłać np. za zaliczeniem pocztowym (+ koszty przesyłki i pobrania) lub w inny sposób (choć nie ukrywam że wolałbym przedpłatę). A może ktoś ma jeszcze coś innego do zaproponowania w tej materii? Nie dowiadywałem się, ale zakładam że byłoby to znacznie tańsze niż dezynfekcja w serwisie - jakie są przeciętne ceny takiej usługi? Pozdrowienia |
rw12 MV6 lodz | 2004-08-30 20:58:18 dydek:
nei znam dokladnie cen (moze sie jutro dowiem jaki jest koszt w lodzi) ale wydaje mi sie, ze jesli srodek, ktory opisujesz w sumie kosztuje ok. 100zl to nie lepeij to zrobic u kogos w zakladzie i zaplacic? wtedy masz jeszcze jedna rzecz ze jak cos nie jest tak to jedziesz opier***** i wymagasz. a jak sam kupisz srodek i cos nie bedzie tak to wtedy kupujesz drugi, tak? robert |
Maciey BMW 730i Słupsk | 2004-08-31 02:17:00 ja, jako ze nigdy nie mialem klimatyzacji w aucie(mam niekompletna=nie mam) - zapytam - a gdzie to sie psika? |
gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2004-08-31 10:01:09 Jak to gdzie? DO NOSA!!! Pozdrawiam |