Ciekawa informacja w sprawie mandatów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Za rally cross kraków forum:

Ministerstwo Sprawiedliwości, po interwencji RMF, przyznało, że wsadzanie
mandatów za wycieraczkę samochodu to praktyka niezgodna z prawem. Przepisy
mówią, że nie może być wątpliwości co do winnego wykroczenia - nie można
więc ukarać samochodu tylko jego kierowcę...

... Takiej formy doręczenia mandatu nie przewiduje żaden kodeks. Ci,
którzy wiedzą o luce, składają odwołania od egzekucji mandatów do
Samorządowego...
... W postępowaniu egzekucyjnym obowiązuje tzw. zasada skargowości; jeżeli
ktoś zaskarży tak nałożoną karę, kolegium musi takie odwołanie
rozpatrywać. Przed kolegium odwoławczym wszystkie sprawy kończą się tak
samo - umorzeniem postępowania. Kierowcy przed kolegium zazwyczaj tłumaczą
się, że nie parkowali w danym miejscu samochodem lub pożyczyli auto i nie
pamiętają, komu. To wystarczy, by wygrać sprawę...

rzeczywiscie ciekawe... moze jak mi przyjdzie wezwanie za te sterte z szuflady to wykorzystam ten sposob...

A ja mam abonament na parkowanie i mam wszystko gdzieś

ja mam 2 chyba nie zapłacone jeden z przed 3 lat i drugi pół roku temu zadnego wezwania jeszcze nie dostałem, komornik nie przychodził chociaż słyszałem tez, że ściągają ze zwrotu podatku jak ktos ma ale nie zauważyłem żeby mi cos przez te 3 lata ubyło

Ja po wrzawie zwiazanej z warszawskimi parkometrami postanowilem parkowac gdzie tylko chce, jak dlugo chce, na mandaty nigdy nie patrzylem, no chyba ze byly dwa naraz, to wyjmowalem, zeby blokady nie wcisneli...
I tez jakos zyje, bez odzewu z ich strony, i tak bym wygral sprawe, jak kazdy...

JA MAM KARTĘ PARKINGOWĄ NA OSOBĘ NIEPEŁNOSPRAWNĄ OBOWIĄZUJE WSZĘDZIE W CAŁEJ UE!!! WYSTARCZY ZABRAĆ JAKIEGOŚ NIEPEŁNOSPRAWNEGO KOLEGĘ DO URZĘDU MIASTA ZAPŁACIĆ 20PLN I PEŁNY SPOKÓJ. KŁADZIEMY ZA SZYBĘ I NIKT SIE NIE DOWALA. POWODZENIA.

A j asię zawsze uśmiecham i kiwam głową jakby to był mój stary znajomy. Tylko w wyjątkowych przypadkach muszę płacić. Czasami zapytam o samopoczucie itp i wystarcza, parkuję za darmochę.