Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() OGI OPEL CORSA C 1.2 W-WA Ursynów | 2004-09-01 06:21:34 W połowie września wybieram się na kilka dni do stolicy Tatr. Pierwszy raz do "zakopca" jadę samochodem. Zastanawiam się którą drogą pojechć. W grę wchodzą takie trasy
1, Warszawa-Radom-Kielce-Krakow-Zakopane - ta trasa wydaje mi się krótsza, ale chyba gorsza 2, Warszawa-Katowice-Kraków (Balice)-Zakopane - plus tej trasy to to że od Janek do Krakowa, a nawet Myślenic jadę 2 pasmówką (przynajmniej tak wynika z mapy) Proszę Was o radę, którą drogą lepiej ? |
![]() KrzyH80 Vectra B 1.6 16V Kraków | 2004-09-01 09:58:05 Przez Kielce-Radom - droga nie najgorsza jak na polskie warunki - szerokie pobocza wiec mozna dosc bezpiecznie wyprzedzac na trzeciego (wiem ze bezpieczne wyprzedzanie na "3" brzmi dosc kontrowersyjnie... ![]() W zasadzie nie znam nikogo, kto by w miare czesto jezdzil do Wa-wy i jechal "gierkowka" - jest dalej, drozej (paliwo+A4+Policja na kazdym skrzyzowaniu) i w zasadzie nie jedzie sie szybciej. |
![]() LUK CiViC wołomin | 2004-09-01 10:10:50 Zawsze jeżdżę gierkówką i wszyscy moi znajomi też. Dlaczego, nie wiem, ale właśnie tak bym pojechał.
PZDR |
![]() OGI OPEL CORSA C 1.2 W-WA Ursynów | 2004-09-01 10:40:46 Wielkie dzięki.
Sam raczej skłaniam się ku drodze przez Radom, ale wiem ze są tacy (co forum potwierdziło) ktorzy wolą jechać "gierkowką". |
![]() WWojtek ASTRA II Nowy Sącz | 2004-09-01 13:42:11 Witaj ,
Odnośnie trasy Warszawa - Kraków to raczej twój wybór , przez Radom jest krótsza niestety czasami bywa trochę ciasno , natomiast przez Katowice dalej , ale szerzej. (nielicząc przypadków losowych) . Jeżeli chodzi o trasą Kraków - Zakopane to jest kilka wariantów, jedziesz w miarę spokojnym okresie wieć nie powinno być problemów , ale jeżeli będą to możesz na przykład z Rabki (Chabówka) skręcić na Czarny Dunajec , potem przez Chochołów i Zakopane , jak na warunki Podhala dobra trasa, szczególnie w zimie, gdy tiry stoją pod Rdzawką bądź jest korek do Zakopanego od strony N.Targu. Możesz również z Rabki pojechać na Jabłonke krajowa 7 i potem skręcić na Czarny Dunajec , to całkiem dobra trasa około 15 km dłuższa, czasami się opłaca. Pzdr, Wojtek |
![]() rafal71 Forumowicz omega cd A hajnowek | 2004-09-02 01:19:05 warszawa -katowice -krakow(balice na chyżne)-zakopane.
tu masz stronke autostrady a4 na bieżąco info o niedogodnosciach itp.Tytuł strony |