Kraków i okolice - wyjazd na zlot do Sulejowa we wrzesniu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie. kto sie wybiera w piatek? moze by sie jakos umowic, zeby jechac "kupa"

A tak przy okazji - czy z NS do Sulejowa najdogodniej jechac przez Krakow ?

Ja sie nie deklaruję bo jeszcze nie wiem czy pojade w sobote czy w niedzielę o świcie, a jak w sobote to też nie wiem czy rano czy na popołudnie - po prostu praca mnie trzyma.

wiec moje plany ksztaltuja sie mniejwiecej tak:
w piatek z rana (np kolo 6-7) wyjezdzam z Krakowa na Olkusz >> Zawiercie i w kierunku Czestochowy (tam spedze za pare godzin, bo mam za co dziekowac " Temu na Górze") i na wieczor lub popoludnie dotrzec do Sulejowa. Jesli ktos ma podobne plany to moze sie dolaczy.

i mam takie pytanie do Gorala: jest mozliwosc nocowania w namiocie?

Cytat:
jest mozliwosc nocowania w namiocie?

obawiam sie, ze nie ma. A jesli bylaby - to czy prze cenie noclegu oplacaloby sie? Za namiot pewnie z 15 zl by zawolali.
wiem, ze krzywo patrzyli, jak kiedys ktos tam nocowal w aucie....

Fruwak'u
ja mogę tylko pomarzyc o wyjeździe w piątek rano - praca, ale mam cichą nadzieję, że pojadę popołudniu, jeśli nie świtem bladym w sobotę, ale tak, by dojechać na 9 - 9.30 na miejsce.
Pozdrawiam
PS
Wybaczcie małopolanie, ale nie mogę się jeszcze umówić na 100% z nikim, więc kombinujcie spotkanie bez mojej skromnej osoby...

Ponawiam pytanie z jednego z poprzednich postow - jaka droga najlepiej i najszybciej dotrzec do Sulejowa z Nowego Sacza ?
Dziekuje za porady i pozdrawiam !

Masz 3 wyjscia:

MIsiekns, pierwsza opcja Leszka jest chyba najlepsza. Cały czas dwujezdniówka.

Goral pierwsza od dolu czy od gory ?
Leszek nie orientujesz jakie sa roznice w dlugosci trasy na poszczegolnych mapkach ?

no wiadomo że od góry...

Najkrótsza i mimo wszystko najszybsza jest trasa przez Kielce ( DO Kraowa to pewnie sam wiesz jak naszybciej dojechać) - w soboty E7 jest pustawa - Omijasz kilece obwodnicą i skręcasz z niej na Piotrków (lub Łódź). Dwupasmówka jest w tej chwili rozkopana i nawet w sobote możesz zaliczyć tam korki.
Paweł

i nie bulisz za autostrade - nie-autostrade!
20 zeta do przodu
Niemniej ja pojechalbym jak Goral. Ale skoro Pawel ma najswiezsze wiesci z frontu robot, to pojedz jak on radzi - w koncu podroznik z niego

Pawel, a ta z kielc na piotrkow nie jest za wyboista? SLyszalem ze nawierzchnia tam fatalna....

Są koleiny - ale tylko na odcinku kilkunastu moze kilometrów - za trasa ładna - częto jeżdzę tamtędy do Łodzi zamista "gierkówka" i autostradą. I jestem szybciej
Paweeł

ale wąska i kręta. jak trafi parę ciężarówek, to 100km bedzie robił prawie 2godziny.

Dziekuje za wyczerpujace porady - czesc watpliwosci sama sie chyba rozwiaze, bo najprawdopodobniej bede musial w drodze zahaczyc o Krakow. A dalej chyba skorzystam z rady Pawla.
Cytat:
100km bedzie robił prawie 2godziny

I tak tyle robie Jezdze ostroznie - moze troche nazbyt, ale... strzezonego etc.

Acha mam jeszcze prosbe do tych, ktorzy sie wybieraja na zlot - wymienmy sie numerami telefonow w razie czego, zawsze to dobrze miec jakis kontakt, a zatem moj nr 502 765 628.

masz moj: 604 294 721 - ale ja jade przez Czestochowe.
pozdrawiam!

Jak się okaże w końcu że jadę, to przez Częstochowę. Mój mobil to 601 99 30 88. Dodatkowo, jak zwykle, będę wyposażony w CB. Gdyby ktoś zobaczył niebieskie kombi z wielkim batem na dachu to pewnie ja - można śmiało obtrąbić Naklejka klubowa na lewej tylniej szybie.
Przez najbliższe 2000km jeżdżę tempmem spacerowym.
Pozdro.

[ wiadomość edytowana przez: Perzan dnia 2004-09-15 11:25:59 ]

Już wiem, jadę w sobotę rano - wyruszamy z Elą o godz.7:00. Którędy - tego to jeszcze nie wiem . Mój telefon w profilu - widoczny dla klubowiczów.