| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2004-09-02 22:55:01 A teraz moje trzy grosze...
Moja rocznik '97, 300k przebiegu, auto jeżdziło w firmie w Niemczech, a następnie w fili w Polsce. Kupiłem ją jak miała 240k na wiosnę zeszłego roku. Moja opinia na temat twojej propozycji bedzie krótka: silnik ma pewnie ze 600k (stan tapicerki) i ze względu na jej stan(tapicerki) śmiem twierdzić, że silnik będzie w takim samym stanie jak środek. Coby mieć pewność, jedź na sprawdzenie ciśnienia w cylindrach. Wydasz 10-15 zeta za cylinder, ale bedziesz miał pewność, co wart jest ten silnik ( powinno być nie mniej niż 22-23 na cyl. żeby można jeszcze było trochę pojeździć. Sądzę, że koszty ewentualnych napraw, zważywszy na rocznik, będą wysokie Jeśli chcesz tedeesa to od '97 wzwyż Takie jest moje zdanie na temat tej "okazji" Pzdr Paweł Ps. Poszukaj na wyszukiwarce przygód Kalafiora z jego tedeesem [ wiadomość edytowana przez: kuba dnia 2004-09-02 22:57:46 ] |
![]() kalafior grabiarka na rope gdzies daleko | 2004-09-03 06:46:12
Swiete slowa ... |
pass Ω B sedan Y25D ... Bydgoszcz | 2004-09-03 14:00:50 Cześć
Ja kupiłem 2.5TDS '94 trzy miesiące temu i jak na razie jestem b. zadowolony, jadnak zrobiłem 10kkm, więc jeszcze nie mogę powiedzieć zbyt dużo. Cena 15000 wydaje mi się trochę podejrzana, bo Omega '94 kupiona b.okazyjnie w Niemczech wyjdzie na gotowo w Polsce (po wszystskich opłatach) minimum 15 tys. - mam orientację, bo sam sprowadzałem w maju. Pamiętaj: "okazja" jest zwykle dla sprzedającego, nie dla kupującego!!! 300kkm też trochę podejrzane. Ja miałem tyle jak kupowałem (udokumentowane-mam książkę serwisową) i w środku tapicerka jak nowa - już 2 osoby, które ze mną jechały pytały czy samochód jest nowy Z zewnątrz u mnie też jest kilka ognisk rdzy - Niemiec od którego kupowałem zastosował następującą argumentację w tej kwestii "Das ist Opel!" Co do spalania, ja jestem totalnie pozytywnie zaskoczony. Przez 10tys., które przejechałem spalił mi średnio 7,78 l/100km. Żeby to kontrolować zawsze tankuję do pełna i wszystko wrzucam do Excela Co do silnika - zobacz jak odpala na zimnym silniku - najlepiej umów się z gościem rano. Zobacz też, czy kopci, jak mu dasz "po garkach" - też na zimnym silniku. Stan diesla możesz sprawdzić w Bydgoszczy na ulicy Puckiej - naprawdę polecam. Moja mama miała kiedyś problem z dieslem w renault i wszyscy "spece" się poddawali. A oni dość szybko ustalili przyczynę. Powodzenia w zakupach! pass |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2004-09-04 00:25:42
W naszym klubie jest tylko jedna osoba (rodzynek Stahu, napisz koledze co to jest i z czym to się je Pzdr Paweł |
![]() kalafior grabiarka na rope gdzies daleko | 2004-09-04 14:37:52 No wlasnie ... |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2004-09-04 21:12:39
Tee dziadek Jesli jeszcze nie zwróciłeś uwagi to mowa jest o omie B ze 115 konnnym silnikiem. Doskonale wiem ile jest i kto ma w omie A taki silnik. A Stahu jest faktycznie rodzynkiem z takim silnikiem w tej budzie i taki sprzęt Jero miał na myśli ( przynajmniej tak wywnioskowałem z jego postu) Kalafior: I ty, Brutusie, przeciwko mnie? |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2004-09-04 21:23:05
To było tak "pieszczotliwie" i z szacunkiem oczywiście I proszę bez obrazy [ wiadomość edytowana przez: kuba dnia 2004-09-04 21:24:16 ] |
![]() kalafior grabiarka na rope gdzies daleko | 2004-09-04 23:23:20 [QUOTE]
I ty, Brutusie, przeciwko mnie? [/QOUTE] Eeee, absolutnie nie, to bylo raczej w odniesienie, ze mowa jest o jednym rodzynku a jest ich na forum kilku ale to temat rzeka ... ... ja tez mam intercooler |
Jero Bydgoszcz | 2004-09-05 07:47:53 Właśnie ja mówię o omie B z silnikiem 115 km który dość często ostatnio spotykam w ogłoszeniach,tylko czy nie jest on za słaby do masy samochodu?
W mojej omie A z automatem radzi sobie tak średnio szczególnie jeśli chodzi o przyspieszanie czy wyprzedzanie ale bez awaryjny jest tam z mojego odczucia. Kiedys maiłem vectrę i naskutek naciągnięcia paska pompą wodna ukręcił sie wałek rozrządu fajnie co... Własnie dzisiaj jade na giełde moze cos wybiorę pozdrawiam jero |
disel Gliwice | 2004-09-05 10:33:50
tee babciu chyba wiem ze mowisz o omedze B poszukaj dokladnie!! wskazowka : niebieska chyba ze cos na oczka padlo |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2004-09-05 21:38:15 Że mam dieselka diSel to od razu babciuu???? Ja z pełnym szacunkiem do Ciebie , a ty mnie od kobiet wyzywasz Sprawdzałem na forum i cóś nie widzę. Weź i mnie łoświć, bo mi "coś na oczka padło" Ps. Mogę jeździć jak emeryt , ale żeby od razu babciu????? No nie!!!! Member zawsze musi dostać od weterana Coś wstylu " ja tam rasistą nie jestem, ale asfalt powinien znać swoje miejsce" [ wiadomość edytowana przez: kuba dnia 2004-09-05 21:42:02 ] |