| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2004-09-02 09:25:09
W rzeczy samej |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2004-09-02 12:05:09 Hahaha, o boze, ale zalosne. Jarasz sie tym ze przy pierwszej jezdzie wjechales do rowu i nic ci sie nie stalo ? Bo nie zauwazyles traktora ? Bez kitu zenujace.... |
jarn LOB SYMPATYK Omega MV6 Białystok | 2004-09-02 12:12:10 faktycznie: katastrofa, trochę pokory człowieku |
cmatt LOB MEMBER OPEL SENATOR i OMEGA Kielce | 2004-09-02 12:41:51 Kalafior co się wściekasz ja wczoraj jechałem 60 km/h no i co wolno ograniczenie do 80 bo poza terenem zabudowanym jakiś kutafon przedemną tą samą drogą wiózł piach który został na jezdni zakręt w prawo 90 stopni ja do zwalniania a mnie niesie w rów wpadłem połamałem zderzak i co może powiesz zę moja wina (moim zdaniem tak to była moja wina bo dupa jestem i zapomniałem że mam napęd na tył z przyzwyczajenia nie dodałęm gazu mea kulpa) ale tylko tu nie jechałem za szybko a że koledze traktorzysta droge zajechał to zdarza się że jechał 160 tez sie zdarza że wpadł do rowu trudno najważniejsze ze nic mu nie jest, a jak bedzie tak dalej jeździł to predzej czy póżniej w rowie spotka drzewo i wtedy ukochana OMESIA już go nie uratuje.
Życie jest brutalne ale uczy nas rozumu. Pozdrawiam cmatt P.S. Dlatego takie rzeczy jak wyżej opisałem nazywamy wypadkami bo ani ja specjalnie zderrzaka ie połamałem ani kolega szczescia na probe nie wystawiał. |
kristo zielono/złoty Warszawa | 2004-09-02 13:07:29
Lowride ? |
Dakard Opel Omega A Śrem | 2004-09-02 13:12:32
Panowie jesteście z "Rózy Ojców" ze jeździcie odpowiednio 50 i 90 km/h? Po to auta mogą tyle jechać żeby tyle się jeździło. A co do winy to była to wina traktorzysty ( i ) lub brak kierunkowskazów i lusterek w jego bolidzie. Omegi nie moge sprzedać bo to nie moja tylko teścia, ja tylko grzecznościowo zgodziłem się ja przetestować, sam jeżdże czymś o 13 lat młodszym... Ale mimo wszystko zdziwiłem sie ze można kupić auto w takim stanie, wygodne, które dobrze się prowadzi za jedyne 5000 PLN. P.S. Prawo jazdy mam od 11 lat rocznie robię po ok. 30000 km, wolno nie jeżdze to prawda ale jeżdze z dużym marginesem bezpieczeństwa ale co mogę za pijanych traktorzystów...? |
Dakard Opel Omega A Śrem | 2004-09-02 13:13:45
Jak zwał tak zwał ale wiadomo o co chodzi. |
kristo zielono/złoty Warszawa | 2004-09-02 13:28:37 Pokaz mi trzezwego traktorzyste na wsi, ktorego interesuje wiecej niz gorzala, ktora przed chwila kupil w "wielobranzowym"... Zreszta sam powinienes wiedziec jakie numery z nimi odchodza skoro tyle jezdzisz...
pozdro |
Dakard Opel Omega A Śrem | 2004-09-02 13:33:10
Problem polegał na tym że droga którą jechałem była prosta jak strzała i w dodatku z górki, żadnego skrzyżowania, żadnej bocznej drogi, poprostu 99,9% żadnych szans na to że gościu może coś takiego wyćwiczyć, a jednak... |
kristo zielono/złoty Warszawa | 2004-09-02 13:36:33 czas na wnioski stary... tyle z mojej strony
Pozdro |
![]() kalafior grabiarka na rope gdzies daleko | 2004-09-02 14:29:22 Wcale sie nie wsciekam. Wsciekanie nic tu nie da. Co do winy, to gdzie jest wpojona na kursie prawa jazdy zasadz ograniczonego zaufania. W mojej ocenie gdybys jechal wolniej to moze zdolalbys wychamowac, albo traktor zwyczejnie zdazylby zjechac z drogi. Bycmoze prosty rolnik obejzal sie za siebie alt ty jechales tak szybko, ze w momencie jak spojzal do tylu to ciebie nie bylo, jak skrecal to bylo juz za pozno. Pamietaj, ze traktor to traktor - max 25km/h a jak zjezdza w pole to jedzie bardzo wolno. A co bys zrobil, jak by to byl kombajn zbozowy z hederem o szerokosci 6 metrow, tez bys go wyprzedzal. Cala wina spadla by na niego bo te maszyny nie sa dopuszczone do ruchu publicznego. Panowie myslcie troche, na drodze nie jestescie sami.
Ja sam tez nie jezdze jak pobozny emeryt, tez czasem przekraczam predkosc. Trzeba jednak wiedziec kiedy mozna i o ile. Jednak 160 to za duzo nawet jak na polskie autostrady a co dopiero droge publiczna. Moim zdaniem przesadziles. Pamietaj, ze zawsze jest ktos kto na ciebie czeka Jazda ekstremalna podnieca - do czasu ... az sie za nia beknie i to zdrowo. |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2004-09-02 14:37:43 Z drugiej strony, gdyby jechal szybciej, jak prawdzwy Omegowiec, to by traktor juz za nim zaczal skrecac.
|
jarn LOB SYMPATYK Omega MV6 Białystok | 2004-09-02 14:45:16 No Boogie, Ty byś pewnie w tym miejscu licznik zamykał |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2004-09-02 15:15:07 eeee zamykał, to nie, bo bym jechał na 4-ce na odcinaczu.
Piątke wrzucam tylko na dwupasmówkach. |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2004-09-02 16:35:44 Przez ten cholerny traktor nie poszedłeś więcej..............
ale są odcinki (mało ale zawsze) w Polsce z nową nawierzchnią, które są idealnie proste np. Lipno-Rypin(z 15km EXXXXXXXXXXXpresówki)...................ale tam jest hardcore prosta droga nikogo ni widać to można troche hehehehehehehe pozdr |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2004-09-02 16:40:49 taaaa quurrrrrrrrrewa, tylko na wylocie w Lipnie stoja niebiescy i dorabiaja do pensji.... |
QNA Już nie Omega. eeeee ... Poznań | 2004-09-02 16:41:23
boogie - tak trzymać Zawsze jest inny punkt widzenia i obyśmy odkrywali te śmieszniejsze z nich. |