Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Roberto Pełnoprawny Klubowicz BMW 316i Zabrze | 2002-12-08 23:21:30 Czego dolewać do ropu żeby nie marzła? dziś rano 15 min próbowałem odpalić auto i nic kręci kręci i nie chce zapalić ale zapalił po pewnym czasie. Co robić pomóżcie
Pozdrowienia Roberto |
![]() tomcio Omega B 2.5 TD Warszawa | 2002-12-09 14:36:01 Witaj!
Nie ma jakto Diesel sroga zima ![]() ja lalem ulepacz zwany "czarna strzala" prze kolesi z firm typu "auto-holowanie", teraz "wystarczy" wlac dobre paliwo i nie tylko z SHELL,BP,ARAL moze byc ESSO (b.tanio-polecam) BTW. Sprawdz swiece - tylko wszystkie sprawne pozbawia Cie klopotu z rozruchem. Moj po wymianie pali na 25st.mrozie od pierwszego ruchu rozrusznika. Pozdrawiam |
![]() Roberto Pełnoprawny Klubowicz BMW 316i Zabrze | 2002-12-09 22:28:46 Dowiedziałem się że dobrze też jest wlać litr benzyny do ropy wtedy ropa nie gęstnieje podobno nie testowałem tego. Co o tym sądzicie??
I jak jest z tymi uzdatniaczami do ropy działa to czy jak, opłaca się to wogóle, stosował ktoś taki eksperyment?? |
![]() KrzyH80 Vectra B 1.6 16V Kraków | 2002-12-09 22:45:00 Co prawda sam mam auto benzynowe, ale w instrukcji obslugi mojej Vectry pisali zeby dolewac do diesela bezyny bezolowiowej w sosunku 1:10.
A tak swoja droga, to myslalem ze na firmowych stacjach sprzedaja "zimowego" diesela. Nie jest wystarczajaco dobry??? |
![]() Roberto Pełnoprawny Klubowicz BMW 316i Zabrze | 2002-12-09 23:20:54 Tankuje na BP może jeszcze nie zmienili, dziś miałem okropne problemy z rozruchem ![]() KrzyH80 mozesz mito zeskanować i wysłać meilem??? [ wiadomość edytowana przez: Roberto dnia 2002-12-09 23:26:00 ] |
![]() potryk (S) RegionAdmin Opel Vectra B Pomieczyno | 2002-12-10 07:32:08
Witam I ja bym prosił na maila ![]() Pozdrawiam Adam |
![]() KrzyH80 Vectra B 1.6 16V Kraków | 2002-12-10 11:26:50 Widze ze moja wypowiedz spotkala sie z zainteresowaniem, wiec odpowiadam:
Nie moge zeskanowac instrukcji, bo nie posiadam wspanialego wynalazku bialego czlowieka jakim jest skaner ![]() Ale moge wam spisac skrotowo co tam jest napisane - i musicie mi uwierzyc na slowo ![]() Przede wszystkim pisza zeby lac paliwo zimowe i powinno byc ok - wydaje mi sie ze wszystkie markowe stacje maja takie paliwo (BP, Orlen, Shell, itd.) Jezeli wlaliscie letni olej napedowy to trzeba do niego dodac nafte do silnikow (co to k.. jest?? i z skad sie bierze?), albo NORMALNA BENZYNE BEZOLOWIOWA w nastepujacych proprcjach (olej napedowy : benzyna): Od 0 st. C do -9 st. C 80 : 20 -10 st. C do -14 st. C 70 : 30 jezeli jest zimniej... no to sorry ![]() W bardzo niskich temperaturach trzeba stosowac dodatki nawet do "zimowego", tj.: -15 st. C do -25 st. C 70 : 30 Inna alternatywa jest, jak to napisali, stosowanie "specjalnych dodatkow dostepnych w hanldu", ale nie wymienili zandej nazwy. Tak na koniec, moze glupio spytam, ale KIEDY WYMIENIALISCIE SWIECE ZAROWE??? Bo to moze byc glowna przyczyna waszych klopotow, a nie paliwo ![]() |