Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() rogacek TOYOTA DRIVER VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2004-09-04 21:22:22 ja do mojej ladziany kupiłem ostatnio filtr BOSCH i w komplecie była nowa uszczelka miedziana pod korek. |
![]() Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2004-09-06 09:52:51
No ale ta miedziana to pod korek spustowy. Oryginalny filtr to wydatek rzędu 30-40zł. J amiałem, już Sędziszów, potem koreański z JC, teraz jakiś japoński (też z JC) i nic nigdy nie przeciekało... |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2004-09-06 21:38:53 Dobrze wiedziec jakie filtry omijac z daleka.Sam kiedys mialem taki wyciek spod filterka i nawet nie wiem jakim cudem bo juz pozniej nic wiecej sie nie wylalo.Bardzo prawdopodobne jest to ze mogl byc wtedy zalozony filterek Filtrona bo tez bralem to co akurat bylo na polce w sklepie za 14zł. |
![]() MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-09-11 15:48:31 Ok, no to filtr zmieniłem.
Jak pisał Perzan - straty oleju były praktycznie żadne. Obeszło się bez bólu ![]() Filtr chciałem kupic Boscha ale nie mieli. Za to sprzedawca w Pali bardzo chwalił Knechta (robiony w Austrii). Mówił że tak jak Man(n). Poniżej macie foto żeby porównać sobie filtr z JC marki "Oil filter" ( ![]() ![]() Porównajcie uszczelki... JC u góry, KNECHT na dole ![]() ![]() ----------- Knecht kosztował 19zł, Filtron chyba 10zł, JC - już nie pamiętam ale nie polecam Pozdrawiam |
pysiak TOYOTA DRIVER Toyota Carina E i SY ... Częstochowa | 2004-09-16 10:08:05 ja od momentu zakupou i pierwszej wymiqany stosowałem filtrony i było ok
Natomiast miesiąc temu wymieniłem olej, założono mi filtrona i kicha, olej zaczął spieprzać jak głupi, ale dosłownie przy przegazowaniu jakby tłok w strzykawce nacisnąć..... Wymienili mi filtr na kolejnego filtrona, przejechałem 3000 km i jest w porządku..... Może jakaś felerna seria.... |
![]() wojstank TOYOTA DRIVER Corolla E11 Liftback ... Meszna k. Bielsko-Biała | 2004-09-17 13:06:30
Rany, a gdzie ty kupiłeś Knechta za 19 filtrona za 10 pln ![]() ![]() Ja ostatnio za knechta płaciłem 32PLN ![]() ![]() |
belatrix1 TOYOTA DRIVER Avensis Gubin | 2004-09-19 21:37:44 Witam witam !
A ja jakoś nie mogłem sie dac namówić do FILTRONA. Sprzedawca sie aż skręcał mówiąc że teraz to wszyscy tylko na filtronach śmigają. Uparłem sie na MANA za 25 zł ale nie mieli więc pomyślałem że niech będzie filtron za 15 zł. Chciałem sobie cos tam kupić w ASO i przy oikazji zapytałem jaki filterek proponuja żeby kupić do Toyotki. I tu sie zdziwiłem bo sprzedawca zapytał dlaczego nie chcę oryginalnego za 32 zł ?? marki TOYOTA z uszczelką. Nigdy nie widziałem w sklepach filtra Toyoty i dlatego nie wiedziałem nawet o takim. Te 7 zł no to chyba moge wydac na oryginał z ASO więc tak zrobiłem i mam spoko - nic mi się nie leje. |
![]() MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-09-19 21:52:37
PALA ![]() Następnym razem też kupie toyoty i będzie spokój. Chyba tylko po filtr bedę jeździł do ASO ![]() Pozdrawiam |
Maniek_Camry Toyota Camry Mława_Warszawa | 2004-09-20 11:14:50 Od dwóch lat kupuję filtr oleju (43PLN) i powietrza (55PLN) tylko w ASO, co przy cenie podróbek - często nędznej jakości - nie stanowi przepaści cenowej.
|