Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Conrad_V6 Signum 3.0 V6 CDTI S ... Białystok | 2004-09-04 14:03:50 Witam,
Ha, 4 miesiące miałem spokój, więc wreszcie coś musiało się zepsuć ![]() Na komputerze pojwił się komunikat Low Beam FLD/Vision. Pan z ASO stwierdził, że to objaw uszkodzenia czujnika samopoziomowania xenonów. I moje pytanie jest takie: Czy trudno coś takiego samemu wymienić? Czy można coś takiego dostać i za ile w sklepie motoryzacyjnym? (w ASO krzyczą sobie 250zł za sam czujnik.) Dzięki za wszelkie info. |
![]() Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2004-09-04 16:29:25
1. Wymienić łatwo - jak masz kanał. Warto wiedzieć który jest walnięty, Tech mówi. Przed wymianą warto jest sprawdzić / poprawić jakość styku na kostce (ale np. u mnie nie pomogło). 2. Nie spotkałem, ale jak gdzieś znajdziesz - daj znać bo sam mam jeden do wymiany. Ciekaw jestem - czy masz ten błąd zawsze, czy tak jak ja - od czasu do czasu? pozdr, Robert |
![]() Conrad_V6 Signum 3.0 V6 CDTI S ... Białystok | 2004-09-06 21:29:00
Byłem dzisiaj w ASO. Przedni czujnik praktycznie wyrwany. Efekt wjechania w dziurę ![]() Błąd mi się wyświetla non stop, ale tak jak powiedziałem, u mnie zostały szczątki z czujnika ![]() |
![]() pablo730 Omega C 2,5 V6 LPG Inowrocław | 2006-10-01 17:54:26 1). Komunikat dotyczy czujnika przedniej belki. Taki czujnik masz przy przednim wahaczu po stronie kierowcy. Często tak się dzieje, że na naszych wybojach (są tacy którzy nazywają je drogami) czujnik składający się z dwóch dźwigienek rozleci się. Wtedy należy wyczyścić oba elementy, można je lekko nasmarować towotem i zacisnąć z powrotem. Przeważnie to pomaga i parę stówek zostaje w kieszeni. Czasami wcześniej rozerwane elementy wypadają po miesiącu i wtedy z drutu można zrobić spinkę, która przytrzymuje obie dźwigienki na miejscu.
2). Ktoś pytał o silniczek. Jeżeli jedna lampa po bujnięciu samochodem reguluje się a druga nie, to pewnie może być silniczek. Należy pamiętać o włączonym zapłonie w czasie tego testu. Pozdrawiam, pablo730. |
![]() Maniurka78 DEADSOUL Opel Omega B Chocianów | 2006-10-01 23:14:03 To jak tak z innej beczki, może ktoś chce silniczki do xenonków?? ![]() ![]() |
![]() robert1x LOB SYMPATYK DAF Audi Wrocław | 2006-10-08 20:50:51
A jakie silniczki masz od zwykłych czy xenonów chyba że masz walnięte czujniki na wahaczach |