JAKBY BRAKOWAŁO BENZYNY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
moim problemem jest to ze pedał gazu w moim aucie(rs2000) działa jak przycisk wł/wył a nie jak potencjometr.Jak wciskam go do oporu to samochod jedzie płynnie jak odpuszcze to zwałnia ale jak chciałbym jechac np.80km/h to strzela z wydechu,dławi sie,szarpie objawy takie jak konczy sie paliwo.
Jak ktoś może pomóc bedę wdzieczny......
Pozdrawiam

Tzn. masz problem z utrzymaniem stałego otwarcia przepustnicy? Czyli inaczej mówiąc, jazdy ze stałą prędkością?

Zgadza się i jeszcze nie trzyma wolnych obrotów.Zastanawiałem sie czy to czasem nie jest silniczek krokowy ale nie wiem jak go sprawdzić.....

Budyń, złotko... W RSach nie mamy silnika krokowego, tylko zawór dodatkowego powietrza. Masz w Wawie zatwardziałych RSiaków - Eresa, Rumcajsa, Maksa, OMC... Umów się z którymś, z pewnością pomogą.

Poza tym poszukaj w tym dziale mojego postu "Dla RSiaków" tam wrzuciłem skany własnoręcznej diagnostyki RS2k.

Wilk a moze wiesz cos takiego.. szykujemy dla klienta moj silnik 1,4 ale mieszanka jest straszliwie uboga.. swiece sa w stanie straszliwym.. i czego to wina... jak cala elektronika sprawna... lampda przeplywomierz i inne czujniki.... wtryskiwacze leja poprawnie...

Spalanie stukowe Sprawdzales tylko po kolorze swiec, czy tez na analizatorze spalin?

Cytat:
2004-09-04 18:34:15, Bakster pisze:
Wilk a moze wiesz cos takiego.. szykujemy dla klienta moj silnik 1,4 ale mieszanka jest straszliwie uboga.. swiece sa w stanie straszliwym.. i czego to wina... jak cala elektronika sprawna... lampda przeplywomierz i inne czujniki.... wtryskiwacze leja poprawnie...

"...i tylko taki mały szczególik - założyliśmy stożek większy od silnika. I podciśnienie w dolocie zwiększyło się o kilkanaście kPa (no bo nie ma jak przepływ, no nie - more power ), a ten biedny EEC ma zaprogramowaną szczytowa dawkę paliwa i więcej nie poda... mieszanka uboga... świece białe... zawory się wypalają..."

To był kolejny odcinek "Bakster's Garage"

A filtr jes juz seryjny i co my na to:>

A łyżka na to - niemożliwe

Lambda pokazuje właściwą mieszankę? A jest podłączona do kompa w ogóle?

Wilk lambda to jest wogule dance macabre... pokazuje dobry sklad i w momencie wykrecenia jej z kolektora nic sie w aucie nie zmienia jezdzi jak jezdzil i wogule.... hmm nie mam pytan( wykrecenia czylio odczepienia zasilania)

Aha...

Hehe mnie sie nie pytaj... silnik idzie sobie na zestrojonych 87 koniach i po co komus wiecej.. a to ze kilkanascie uciekloo to...

Uciekło, bo pewnie za gorąco i kiepsko karmili

Ale jak tylko wpasuje nowa stadnine to liczba moich kochanych rumakow wzrosnie mam nadzieje trzykrotnie

Oby nie równało się to z potrojeniem liczby awarii, bo wtedy zamieszkasz na stałe w garażu

oj juz nie przesadzaj Aż tyle awarii to nie było I tak ciągle w garażu siedze... ale co tam przeciez na tym to polega...

Poniekąd

Szkoda, ze nie odpowiedzilaes na moje pytanie, a wiele by to wyjasnilo. Jezeli lambda pokazuje dobrze, to moze byc cos z zaplonem i stad masz takie swiece.

Eee tam od razu Bakster's garage rulezzz przecież