| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-09-05 20:04:21 1) mozliwe, ze pada pompka paliwowa - pompuje, ale slabo.
2)moze membran, ale moze tez zaplon... (do beny takze sie odnosi - spawdz go) 3)elektryka - wyjmij skrzynke jeszcze raz i wyczysc. Moze gdzies idzie zwarcie po brudzie. kiedys mialem taki numer ze wlaczalio sie po pare rzeczy. Po poczyszczeniu minelo. spawdzales czy przekazniki same sa w porzo? jak juz wymontujesz plytke skrzynki, to zobacz, czy styki gniazd przekaznikow sie nie kiwaja. U mnie powodowalo to przegrzewanie sciezek i bezpiecznikow - kotakt byl, ale slaby, czasem iskrzylo nawet... w razie co - podlutuj. Upierdliwa robota, ale czasemko nieczna. dopiero jakby to nie pomoglo, dawaj zarobic warsztatowi i nie sugeruj sie wygladem sciezek: oczysc, lupa w oko, fest swiatlo i sciezke po sciezce ogladasz. Jakakolwiek watpliwosc - lutuj. Ja oblutowalem wszystkie styki przekaznikow, do tego obie plytki lamp tylnych tez... |
Huey KASIARZ BYŁA KOLOROWA SAMARK ... Gdynia | 2004-09-05 20:42:13 To może być elektryka, jakiś czas temu w trakcie ulewy zapchał mi się odpływ przy skrzynce bezpiecznikowej ( a że w samarkach jest ch...wo umiejscowion i była sfatygowana żdziebko więc woda dostała się na ścieżki i je zasyfiła) i zaczęły mi się dziać podobne rzeczy, po paru dniach umówiłem się z elektrykiem ale zajechałem do niego na holu bo już całkowicie odmówiła posłuszeństwa. |
humel SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107, 2108 (kiedys) ... Poznań | 2004-09-05 22:08:36 z moja Samarcia bylo podobnie bo traktowalem ja jak 2107.. zero benzynki i tylko gaz.. no to zaczela sie obrazac i gasla na benie..
mechanik doradzil wymiane trojkatnej uszczelki/membranki przy gazniku (stojac przodem do silnika jest po prawej stronie na gazniku) i regularne przelaczanie na paliwko przy odpalaniu gdy silnik zdazy sie wystudzic do konca.. od tej pory nie mam z jazda na benzynie zadnych problemow.. |