Usuwanie klamek w samochodzie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
planuje (jak juz bede go mial ) w swoim escorcie usunac klamki i inne zbedne wystajace elementy

szukam wiec jakichs informacji na ten temat... schematy elektryki, jak zrobic taki bajer mozliwie najmniejszym kosztem itp... mile widzane takze fotki tak przerobionych aut

p.s.widzialem taki bajerek w virtual tuningu wygladal swietnie... ciekawe jak dziala :p

Pierwsza podstawowa kwestia - działa dopóty, dopóki masz sprawny akumulator. Jeśli się rozładuje, to wybierasz szybę do stłuczenia

trafna uwaga... szczerze mowiac nie myslalem o tym a przeciez wypadki sie zdarzaja...

pomyslimy... jak na razie dalej jestem optymista :]

w sumie w lato nie ma problemu bo planuje zakup cabrio... a w zimie bede sprawdzal akumulator co drugi dzien

I jeszcze jedna malutka kwestia... Auta dopuszczone do ruchu w Polsce są homologowane z klamkami. Ich usunięcie powoduje niesprawność techniczną takiego samochodu, czyli mówiąc prościej - dowód rejestracyjny leci od razu...

raven miał usunięte klamki i super przygode jak w zimę zapalił auto i wysiadł wyczyścić szyby ze śniegu a central się sam zamknął

sprawa fajna, wyglad extra.

ale co w zime ? uszczelki lubia przymarzac do drzwi i czasami ciezko jest je otworzyc ciagac za klamke a jak z tym ma sobie poradzic silownik.

tego bym sie obawial.

Cytat:
Pierwsza podstawowa kwestia - działa dopóty, dopóki masz sprawny akumulator. Jeśli się rozładuje, to wybierasz szybę do stłuczenia

Trafna uwaga, gdybym coś takiego robił pomyślałbym o jakiejś ukrytej wtyczce aby na wypadek braku prądu podpiąć jakieś awaryjne źródło zasilania.

chyba mnie przekonaliscie
a szkoda... tak mi sie to zawsze podobalo...
w kazdym razie dzieki za opinie

Ja tez o tym myslalem ale niestety po opinii "niebieskich wladz" zrezygnowalem. Bad look + ciemne szyby to juz i tak naciagniecie prawa no i zrezygnowalem z kombicy bez klamek

HE HE ja raz usunąłem klamkę w zimie jak mi przymarzły zamki - został mi w ręce aby kawałek plastiku

a wykonanie maski bad look to ciezka sprawa? da sie dokupic jakis gotowy element czy to wprawna reka blacharza? ile kosztuje taka przerobka?

podoba mi sie przerobka micab'a. a skad ten grill? czy tez samorobka?

Cytat:
2004-09-07 00:18:03, bizzy85 pisze:
a wykonanie maski bad look to ciezka sprawa? da sie dokupic jakis gotowy element czy to wprawna reka blacharza? ile kosztuje taka przerobka?

podoba mi sie przerobka micab'a. a skad ten grill? czy tez samorobka?

dobry blacharz i bad-look gotowy...nie trzeba żadnych elementów kupować...

a co do mojego grilla to jest to oryginalny od coswortha tyle, że usunąłem z niego znaczek i wstawiłem siatkę od mk7