| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-09-05 21:05:18 Trochę wysiłku Zajrzyj tutaj http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=61241&c=0&f=9 |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2004-09-05 22:37:36 Może najpierw wszystkich.
Powoli takie "powitanie" staje się normą. No cóż ....Trzeba się do tego przyzwyczaić. Wszyscy tylko walą od razu - MAM PROBLEM, POMÓŻCIE - i tyle ich widać. Ani cześć, ani do widzenia, wal sie lub cóś w tym rodzaju, tylko HELP i znikają....... Ale cóż.. Forum to forum ludziska mają jakoweś tam problemy i szukają pomocy. Weź i im nie pomóż. Jakże tak... [ wiadomość edytowana przez: kuba dnia 2004-09-05 22:39:40 ] |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-09-06 10:36:27 Cześć,
słusznie prawisz, antena jest w tylnej szybie. Kabel przechodzi w osłonie gumowej (harmonijka) z lewej strony stojąc za samochodem. Żeby się dostać, trzeba zdjąć część podsufitki, osłonę słupka i oczywiście harmonijkę, do tego zdemontować tapicerkę tylnych drzwi. Po rozebraniu wszystko jak na dłoni. Naprawa, to wymiana fragmentu rozwalonego kabla poprzez wstawienie łącznika z odpowiednimi końcówkami typu gniazdo-wtyczka. Wzmacniacz jest w pokrywie bagażnika, oczywiście mowa o kombi. Powodzenia, Janusz |
pass Ω B sedan Y25D ... Bydgoszcz | 2004-09-06 11:16:21
U mnie w mieście i w jego obrębie radio odbiera normalnie. Problemy z odbiorem występują w trasach. W trasie Warszawa-Bydgoszcz np. dla RMF FM występują 3 częstotliwości i w poprzednim samochodzie radio przechodziło mi płynnie z jednej na drugą. Teraz jak jedna częstotliwość zaniknie to RDS nie łapie i jak ręcznie przestawię na nową-aktualną częstotliwość to łapie dopiero po kilkunastu kilometrach. Krótko mówiąć: mam kilkunastokilometrowe "dziury" w odbiorze, czego w poprzednim autku z anteną zewnętrzną nie miałem. Też tak macie przy antenie w szybie??? pass |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-09-06 12:29:54 U mnie działa bez pudła, nie mam żadnych zaników, no chyba, że po prostu zasięg jakiejśstacji jest za mały. Miałem też antenę zewnętrzną, ale nie działała lepiej niż fabryczna po naprawie.
Pozdr |
macgregory Omega B Kombi Wrocław | 2004-09-08 20:19:08 U mnie antena od radia jest w przedniej szybie i nie mam problemów z odbiorem. Ale pamiętam sytuacji właśnie tzw dziur. okazało się że przy samym radiu był przerwany kabel od anteny, odcięcie uszkodzonego kawałka pomogła i już nie ma problemu.
Pozdrawiam macgregory |
pass Ω B sedan Y25D ... Bydgoszcz | 2004-09-09 10:30:44
Dzięki za radę - muszę to sprawdzić! Mam tylko problem z wyjęciem radia - odkręciłem "imbusy", ale bez widełek nie mogę wyjąć klamota. Ciekawe, że złodzieje radzą z tym sobie w kilka sekund pass |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2004-09-09 23:14:30 Ja miałem philipsa car 400. Na bokach panelu czołowego, mniej więcej w rogach są otwory. Włóż w nie coś cienkiego i sztywnego. Nastepnie rozchyl to cóś na zewnątrz radia (jeśli otwory z prawej strony radia, to w prawo) i pociągnij delikatnie do siebie.
Idantycznie powtórz z drugiej strony. Wtedy powinno ci wyjść. Pzdr Paweł |