MotoNews.pl

[126] Głowica splanowana - koszty, przygotwanie itp.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam zamiar nabyć splanowaną lub nabyć i sam splanować głowice.
W związku z tym mam zasadnicze pytania:
1. Ile może kosztować głowica splanowana ok. 2,0 - 2,5 mm?
2. Ile w Warszawie kosztuje planowanie?
3. Czy planowanie i przygotowywanie głowicy zajmuje duzo czasu?

A może ma ktoś do sprzedania splanowaną głowice 2,0 - 2,5 mm - w bardzo atrakcyjnej cenie???

[ wiadomość edytowana przez: schwepes dnia 2004-09-06 23:42:25 ]
[ powód edycji: zgodnie z życzeniem autora :) ]

Cytat:
2004-09-06 23:12:46, ll_cool_k pisze:
Mam zamiar nabyć splanowaną lub nabyć i sam splanować głowice.
W związku z tym mam zasadnicze pytania:
1. Ile może kosztować głowica splanowana ok. 2,0 - 2,5 mm?
2. Ile w Warszawie kosztuje planowanie?
3. Czy planowanie i przygotowywanie głowicy zajmuje duzo czasu?

A może ma ktoś do sprzedania splanowaną głowice 2,0 - 2,5 mm - w bardzo atrakcyjnej cenie???

kolego a od czego ta głowica

naucz sie tytułować wątki
wyszukiwarka też jest i działa

Sorry jakoś zapomniałem

Chodzi mi oczywiście o 126p

może moderator zmieni nazwe postu???

[ wiadomość edytowana przez: ll_cool_k dnia 2004-09-06 23:22:51 ]

A co powiecie na podłaczenie tego do któregoś z istniejących wątków dot. planowania głowicy?
Do wyboru:
[126] zapytanie o koszty (planowanie głowicy/toczenie koła)
126p - hardcore'owe planowanie.....
planowanie głowicy.ile mozna ........?jaki walek??
Planowanie głowicy a miedziana uszczelka
Ale jeśli ma być kolejny wątek to niech będzie...

Co do glowic gotowych - sa na hodze czy na allegro splanowane gdzies po 100-ce - tylko ból ze przewaznie 4mm lub wiecej. Dla Ciebie chyba niezbyt dobra opcja.

Co doo pytania ile trwa obrobka porzadna glowicy a nie tylko samo planowanie... zobacz tu: - tam to krociutko opisalem http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=61081&c=53&f=25

Co do planowania 2,5 - z uszczelka miedziana to jak dla Ciebie chyba max - ale stukowe moze byc jak masz zrobione tylko planowanko (chyba ze jest zrobione podobnie jak ja mam) )wiec moze jeszcze podkladeczka pod gaznik.
Postow na ten temat bylo od groma wiec polecam wyszukiwarke

jelsi sie wstrzymasz teoszke to moja glowica (2 mm) bedzie do sprzedania. Glowica 90 zl i uszczelk amiedziana niezakladana za 20 - razem 110.

Cytat:
2004-09-07 07:51:48, Pat_kdb pisze:
jelsi sie wstrzymasz teoszke to moja glowica (2 mm) bedzie do sprzedania. Glowica 90 zl i uszczelk amiedziana niezakladana za 20 - razem 110.

A kiedy będziesz ją sprzedawał???

Ja z hogi kupiłem głowiczkę -5mm na dużych zaworkach za 140zł (koszty przesyłki w cenie). Dorobiona jest już podstawka pod cylindry troszeczke ponad 1mm tak więc będzie git;].

do konca wrzesnia - zalezy czy znajde kupc ana caly silnik cyz na czesci.

A co oprócz planowania.
Słyszałem o wypolerowaniu: zaworów, kolanek i kanałów wylotowych. Oraz o wygładzeniu kanałów dolotowych - tylko rysy robić w strone tłoka, czy w poprzek głowicy.
Oczywiście trzeba spasować kolanka do głowicy i podstawke pod gaźnik.
Co się do tego przyda. Słyszałem, że kamienie szlifierskie, paste polerska, pasta polersko - szlifierską, oraz trzy "grubości" pasty zaworowej i papier ścierny od 100 do 1500.

To wszystko czy oczymś zapomniałem

A i pat_kbd dzięki za głowice, ale planuje własną (drugą)

No i poznałem koszta kolejnych usług. Głowica którą kupiłem i jakoby była w super stanie taką nie jest. Zawory już dawno szczelne nie były no i jedna z prowadnic kompletnie wytaroszona!! Średnica większa od znamionowej o 0.8mm!! Tak więc. Wymiana prowadnicy (prowadnica w kosztach) 25zł, dotarcie zaworów 4*20zł Tak więc koszta zakupu zdublowały się

Naprawde zawiodłem się na ludziach. A obiecywał, że wszystko ok!!

Oto ogłoszenie:

GŁOWICA A-GR DO F 126P 21 sierpnia 2004
Sprzedam top głowice
-obnizona 5mm
-duze zawory od cc(odchudzone)
-powiekszone i spolerowane kanały wydechowe i ssace
-super szczelna
-skrócone prowadnice
cena: 150 pln
telefon: 888 084 046
imię i nazwisko: Pawel Krysiak
adres:
województwo: dolnośląskie
e-mail: jura62@wp.pl

Tak to jest
Ja dzisiaj jade obejżeć swoją???
Ciekawe jaka ona będzie

No ja gdybym miał jechać na dolny śląsk to takiej by mnie wyszło kupić trupa i ją naprawić

No to niezla mine kupiles. niektorzy to sa niezli oszusci

simon, a nie możesz sam dotrzeć zaworów??

Cytat:
2004-09-11 16:34:36, widynek pisze:
simon, a nie możesz sam dotrzeć zaworów??

właśnie ja mam taki zamiar
A na jakie można zmienić zawory (org. maluchowski) bez przerabiania gniazd.

Ja planowalem glowice 3mm to placilem 40zl.Jak chcesz planowac glowice to 3mm lub wiecej tylko po wyzej 3mm musisz wybierac miejsce w tlokach na zawory ale jest wiekszy kop!!!!

Ja zamierzam planować 2 mm i koleś wycenił mi to na 60 zł
Troche drogo, ale to sprawdzony zakład

Jest tani zakład i bardzo dobry pod warszawą między piasecznem i konstancinem na Chopina .Tam za planowanie 4mm kiedyś wzieli 40 ,maja tam prowadnice w kształcie łuski z RC dosyc tanio chyba 25 za sztuke jak pamietam Za dotarcie zaworów zapłaciłem 50 komplet a spasowanie nowych gniazd 25 z wliczoną ceną gniazda

Widynek problem nie polegał na dotarciu zaworów a na wytrzepanej niesamowicie prowadnicy zaworu wydechowego. Dotarcie zaworów to pestka!! Ale skoro główka na szlifiernię idzie i zawory są zdjęte to niech jeładnie zeszlifują