| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2004-09-07 10:30:00 Jeżeli masz zamier długo jeździć autem to zakładaj wtrysk LPG,a tym bardziej ze różnica u ciebie niewielka w cenie w porównaniu z innymi miastami. |
rw12 MV6 lodz | 2004-09-07 17:42:42 ja mam instalacje II generacji (parownik BRC a emulator STAG 100). jak na razie wyglada, ze jest ok. u gazownikow sa rozne opinie. jedni ze wtrysk inni, ze jak jest dobrze zrobiona II generacji to jest ok. nigdy nie jechalem autem z wtryskiem gazu wiec nie wiem czy sa duze roznice.
robert |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-09-07 17:49:18 No nie wiem, co prawda w omesi nie miałem II generacji instalki ale w poprzednim samochodziku (Audzi 80) miałem i też było OK ale do czasu jeden wystrzał i przepływomierz szlak trafił, ja bym się teraz nie zdecydował na takie rozwiązanie ale wtedy nie było nic lepszego. No ale (zawsze jest pewne ale...), jeżeli nie jeździsz za dużo i wystarcza ci spokojna ( |
Kostekx20xev OMEGA B Kombi Poznań | 2004-09-08 10:03:45 Witam
Ja również mam II gen i jak narazie nie narzekam. Po założeniu instalacji strzelił mi raz no to poleciały nowe kable i świeczki co pomogło. Fak taki że przejechałem dopiero 3 tyś bestyjką Mój gazownik mówi że te silniki ładnie chodzą na LPG Już 3 auta u niego gazowałem więc mam zaufanie Pozdrawiam |
fryzjer OPEL OMEGA B KOMBI warszawa | 2004-09-08 21:58:43 witam ja mam II generacje i juz auto przejezdzilo kilkadziesiat tysiecy i nic nie wskazuje na to ze sie zmieni na gorsze instalacja LOVATO |
Cezik Opel omega 2.0 Kombi Opole | 2004-09-08 22:56:26 Jeżeli tylko masz zamiar pojeździć autem dłużej i jest kasa to raczej wtrysk tym bardziej że różnica w cenie dobrej II a wtryskiem(IV) to np. w moim przypadku tylko 1000 PLN tak więc są to koszty np. przepływomierza po jednym wystrzale nie mówiąc już o różnicy dla elektroniki samochodu czy kultury jazdy. Dobra instalacja II gen. np. firmy Elpigaz (mają podobno naprawdę dobrą elektronikę- też ją miałem na uwadze) to też wydatek rzędu 2500 lub nawet więcej, natomiast wtrysk np.firmy O.M.V.L. można założyć w zależności od regionu już za 3400PLN ( a może i taniej)tak więc uważam że nie warto się zastanawiać, sam mam OMVL założony miesiąc temu , przebieg 5000 km i jest ok. Jestem zdania że wtrysk niższej klasy jakim jest OMVL i tak jest lepszy niż najlepsza II generacja! |
Cezik Opel omega 2.0 Kombi Opole | 2004-09-08 22:58:06 Jeżeli tylko masz zamiar pojeździć autem dłużej i jest kasa to raczej wtrysk tym bardziej że różnica w cenie dobrej II a wtryskiem(IV) to np. w moim przypadku tylko 1000 PLN tak więc są to koszty np. przepływomierza po jednym wystrzale nie mówiąc już o różnicy dla elektroniki samochodu czy kultury jazdy. Dobra instalacja II gen. np. firmy Elpigaz (mają podobno naprawdę dobrą elektronikę- też ją miałem na uwadze) to też wydatek rzędu 2500 lub nawet więcej, natomiast wtrysk np.firmy O.M.V.L. można założyć w zależności od regionu już za 3400PLN ( a może i taniej)tak więc uważam że nie warto się zastanawiać, sam mam OMVL założony miesiąc temu , przebieg 5000 km i jest ok. Jestem zdania że wtrysk niższej klasy jakim jest OMVL i tak jest lepszy niż najlepsza II generacja! |
barman_pl OMA B 2.0 16V Brzeziny | 2004-09-12 22:09:24 Witam Wszystkich Ja osobiście myślę, że wystarczy gaz II generacji. Mój kumpel miał w 2.0 16V właśnie taki i bardzo sobie chwalił. Ja też miałem dylemat, jaki gaz założyć, ale jednak zdecydowałem się właśnie na ten. Różnica w cenie jest dość znaczna IIgen. 1800zł, a IVgen. 3800zł. I jeszcze jedno pytanko: Czy może wiecie, gdzie najlepiej w Łodzi założyć właśnie gaz II generacji ?? Pozdr. |
arklin Opel OMEGA B i BFL Koszalin | 2004-09-15 16:20:29 Wystarczy II gen. pod warunkiem, że założona przez fachowców. Mam II gen. - przejechane 70 kkm na LPG i bez większych problemów.
pozdr |
OLOBONO Opel Omega B 2.0 16v ... Toruń | 2004-09-20 16:43:26 co racja to racja
wszyscy razem NIECH ZYJE WTRYSK (gazu) |
Antracyt Omega B Caravan Łódź | 2004-09-22 12:54:40 Kupilem Omegę bez gazu i założyłem wtrysk. Facet w warsztacie namawiał mnie na wtrysk (pewnie ze względu na cenę), ale ja wcześniej byłem juz zdecydowany co załozę. Poza małymi problemami z regulacją jest ok. Trwało to moze ze 2 tygodnie zanim wszystko miałem dokładnie ustawione. Nie mówiac juz o tym, że za pierwszym razem centralkę sterowania wcisnęli mi do schowka z lewej strony kierowcy |
Antracyt Omega B Caravan Łódź | 2004-09-22 13:01:01 Kupilem Omegę bez gazu i założyłem wtrysk. Facet w warsztacie namawiał mnie na wtrysk (pewnie ze względu na cenę), ale ja wcześniej byłem juz zdecydowany co załozę. Poza małymi problemami z regulacją jest ok. Trwało to moze ze 2 tygodnie zanim wszystko miałem dokładnie ustawione. Nie mówiac juz o tym, że za pierwszym razem centralkę sterowania wcisnęli mi do schowka z lewej strony kierowcy |
Antracyt Omega B Caravan Łódź | 2004-09-22 13:03:09 Kupilem Omegę bez gazu i założyłem wtrysk. Facet w warsztacie namawiał mnie na wtrysk (pewnie ze względu na cenę), ale ja wcześniej byłem juz zdecydowany co załozę. Poza małymi problemami z regulacją jest ok. Trwało to moze ze 2 tygodnie zanim wszystko miałem dokładnie ustawione. Nie mówiac juz o tym, że za pierwszym razem centralkę sterowania wcisnęli mi do schowka z lewej strony kierowcy |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-09-22 16:57:07
|
paweldm DEADSOUL Mitsubishi outlander Skarszewy/Gdańsk | 2004-09-25 18:52:05 Ci co radzą tańszy wtrysk mogą się zdziwić właśnie zimą. Wtych wersjach wtryski są z gorszego materiału i siadają. Jeśli chcesz wtrysk, to koniecznie muszą być wtryski tytanowe. Napewno takie są w BRC. Wspomniany niżej Elpigaz takich nie ma. Rozmawiałem z gazownikiem, który montował mi BRC II generacji, że firmowym samochodem przyjeżdzali do niego na wymianę wtrysków. Ja zrobiłem na gazie już 35 tyś. km, były jakieś 3 wystrzały i problemów z przepływomierzem brak. Jedynie na co trzeba zwrócić uwagę, to odłączenie dopływu sygnału z sondy lambda do kompa podczas jazdy na gazie, bo przeprogramowuje kompa. Miałem z tym problem na początku, ale wkońcu udało się co jest przyczyną. Wcześniej myślałem, że walnienty jest czujnik temp. Objaw był taki, że na paliwku dostawał za mało paliwa. W tych silnika niestety nie można wyłączyć autoadaptacji, która przprogramowuje kompa. Inna rzecz z którą się spotkałem, to sterownik sondy lambda musi być typu rezystancyjnego.
Ogólnie jestem zadowolony. Jednak przy wtrysku mniej paliłby gazu zwłaszcza, iż mam automat. Pozdro. |