MotoNews.pl

Auto z Zachodu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ponieważ tak jak już pisałem moja Carine atakuje rdza i ma już 10 lat to sie zastanawiam nad zmianą samochodu!! Oczywiście modelu a nie marki I mam pytanie: Może ktoś wie gdzie są dobre komisy w niemczech gdzie można kupic roczną Ave?? Może byc lekko puknięta!! Może ktoś zna jakieś adresy internetowe!! Carinke oczywiście się wyremontue i zostanie w rodzine ale jakby się wtrafila jakas okazja z Ave to pewnie bym się skusił!! Dziękuje z góry za informacje i POZDRAWIAM

Cytat:
2004-09-07 23:04:42, rsuhy pisze:
Ponieważ tak jak już pisałem moja Carine atakuje rdza i ma już 10 lat to sie zastanawiam nad zmianą samochodu!! Oczywiście modelu a nie marki I mam pytanie: Może ktoś wie gdzie są dobre komisy w niemczech gdzie można kupic roczną Ave?? Może byc lekko puknięta!! Może ktoś zna jakieś adresy internetowe!! Carinke oczywiście się wyremontue i zostanie w rodzine ale jakby się wtrafila jakas okazja z Ave to pewnie bym się skusił!! Dziękuje z góry za informacje i POZDRAWIAM

Przestraszyłes się całego zabiegu odnowy?

Pozdro

I tak bym ja jego nierobił bo bym tylko jeszcze gorzej zrobil a pozatym nowa Ave jest fajna

pytanie jak w temacie mam dokladniej chodzi o niemcy czy ktos sie orientuje moze:
1. czy TMP ma juz europejska gwarancje? znaczy autko na gwaracji z niemiec bedzie mialo przedluzona w polsce.?
2. mysle chwilami o sprowadzeniu sobie TSki z niemiec bo sa ciutex taniej ale zastanawiam sie czy potem latwo bedzie ja odsprzedac...ja zyje (moze)mitem, ze w polsce 90% sprowadzanych to bite auta ..

Cytat:
ja zyje (moze)mitem, ze w polsce 90% sprowadzanych to bite auta ..

Bite albo stare Niestety taka jest rzeczywistośc

Cytat:
2004-09-07 23:04:42, rsuhy pisze:
Może ktoś wie gdzie są dobre komisy w niemczech gdzie można kupic roczną Ave??... Może ktoś zna jakieś adresy internetowe!!

Jeden adres, za to najlepszy : www.mobile.de

witam
90% to bite,bo handlarzom nie opłaci się brać dobrych aut na handel
jakbyś pojechał tam z kims kto wie gdzie jeździc i jak załatwiac sprawy,to napewno bys znalazł coś co Ci odpowiada

Białystok teraz jeździ na Litwę po samochody,co osobiście polecam.
w razie czego prosze pisać na prv,to więcej opowiem o tej Litwie.
z reguły co tydzien jest możliwośc wyjazdu z klientem,kwestia dogadania.
jest tam duza gielda,gdzie jest od cholery samochodów do wyboru,a jak się che cos nowszego to z reguły nie trzeba dużo szukac,gorzej z jakimiś egotycznymi starymi autami,ale to raczej tez nie tragedia

[ wiadomość edytowana przez: Grzesiek dnia 2004-10-02 01:26:30 ]

Zobacz jeszcze Autoscout:

www.autoscout.24.pl

Cytat:
Białystok teraz jeździ na Litwę po samochody

tak jeździ do marianpolu ale jak dla mnie to niepewne źródło zakupu. Niewiem czy słyszaleś o różych umowach w języku oczywiście litewskim, czyli niby kupujesz auto a tak napradę w umowie pisze ze wypozyczasz je na np. 1 miesiąc. po ktorym przyjeżdza do ciebie koleś i zabiera tówj "noyw" samochod. i pozatym nie wierze żeby w tych samochodach nie byly kręcone liczniki
Jakoś osobiście nie jestem przekonany do kupna samochodu na litwie

Pozdrawiam

Cytat:
2004-10-01 15:51:44, Jackal pisze:
Jeden adres, za to najlepszy : www.mobile.de

najlepszy do szukania ofert a nie do kupowania. auta na mobile.de sa duzo drozsze niz byc pojechal do niemiec i poszukal po ogloszeniach albo po komisach. ja sam sie teraz przymierzam na leona TDI

1) www.mobile.de jest imo najlepszy do szukania ... ale i kupowania. Nie ruszając tyłka z domu można zadzwonić i pogadać, czasem nawet "przetrzymają" auto do Twojego przyjazdu. Czy drogo??? MOże, ale to jest strona dla Niemców, a Europa Wschodnia ejst tam bardziej na doczepkę i szuka tanich bitych aut.
Jeżeli chcesz 2-3 letniego Lexusa lub Toyotę w dobrej cenie, to lepszej strony nie znajdziesz.

2) Auta przywożone z Litwy, skąś musiały się tam wczeńsiej wziąć. A wzięły się z ... Niemiec. Miałem kiedyś znajomego z Augustowa, który sprowadzał stare auta dla Litwinów.

Cytat:
ja sam sie teraz przymierzam na leona TDI

Znaczy sie zdrada!!!

ja mam inne doświadczenia: albo pojechac na 2 dni i zawsze coś się znajdzie, albo licytować na portalach niemieckich... niekoniecznie na allegro

noan

chiba pojade na wycieczke do niemiec.
ale co z tą gwarancja? jak myslicie?

na Litwie nie jest tak tragicznie,szczerze mówiąc to nasi handlarze więcej kombinują niz litwincy
im sie poprostu nie opłaci kręcic liczników,bo wiedzą ze i tak sprzedadzą
a kupują taniej w niemczech,bo biora na raz 10 aut,po sporo nizszej cenie niz kupiłby polak i do tego dostają jedno gratis.nawet jak kupują auto uszkodzone,jesli naprawiają u siebie to mówią to odrazu,ze było bite tu i tu i to sie potwierdza po pomiarach w 90%

ja kupiłem auto na litwie,jeździł ze mną mój znajomy,który się na tych wszystkich papierach zna,zna litewski i wszystko jest OK.
Wszystkie auta które do tej pory sprowadził są ok,a jeździ tam co tydzien od maja i kupuje.Albo klient zamawia,albo jedzie z nimi.Auta są sprawdzane pod względem legalności w europejskiej bazie danych,przez telefon,w niemczech na policji.Auta są tez sprawdzane profesjonalnym przyrządem do lakieru.

moja astra,ta co widac w profilu:
auto miało 107 tys km jak kupiłem,na wszystkie naprawy,wymiany mam faktury z Niemiec,sprawdzalem tez auto w bazie danych Opla i wszystko sie zgadza,zadnych przekrętów,przebieg oryginalny.

w tej chwili dla mieszkanców podlaskiego i warminsko mazurskiego najbardziej opłaci sie kupowac na Litwie,bo najbliżej i wszystko jednego dnia się załatwia,w kilka godzin.

jackal dobrze prawił poco ciągać z Litwy od jakiś cfaników lepiej odrazu udać sie do źrodeł jak te auta i tak są z niemiec.
teraz musze wymyslec jaki dodatkowy pretekst wycieczki...nie bede jechać latać po komisach zaraz zerkne czy na mobile.de sa adresy tych komisow ..a najlatwiej pewno pociagiem do berlina tam musi być cywilizacja!

A u źródła, czyli w Niemczech brakuje tanich aut. Co bardziej przedsiębiorczy handlarze ściągają na lawetach świeże dostawy z Francjii i Hiszpanii

ojtam nach berlin poszukam w wolnej chiwli cos na .de

kalkulując:
z Białegostoku nie opłaci mi się jechac do niemiec,płacic tam za jedzenie, nocleg
na litwe mam bliżej i podliczając wszystkie koszty wychodzi taniej,niż bym miał się wybrać do Niemiec czy nawet dalej po samochód.
po co mam wydawac kase jak 150 km od domu mam te same auta tylko skupione w jednym miejscu na duzej giełdzie

ale masz zapas kwoty w utargu handlarza moze to sie wyrównać do zera...wiadomo nie nieprzekonasz sie dopoki nie sprawdzisz.
pzdro