Dostałem mandat 1000zł czy to nie za dużo ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
w uzasadnuieniu mam :Niestosowanie sie do sygnalizacji świetlnej,jazda bez pasów bezpieczeństwa x4,brak dokumentów,utrudnianie ruchu autobusów. Ma ktoś moze taryfikator czy serio aż tyle?Nie wie ktoś czy sie to na raty da rozłożyć ??

uuu tos narozrabial.....nie wiem ile jest za kazde wykroczenie ale wiem ze to sie cholerstwo sumuje teraz - pienieznie i punktowo....a wlasnie - jakies punkty ?

O ja pi.....le!!!
Skoro ktoś nie zna umiaru to przepraszam!! Bo kożdemu zdarza się przegiąć, ale to co wyliczyłeś to lekka przesada!! Cena nie jest wygórowana. Przyznam jednak, że nie miałbym skąd takiej kasy wziąć

no ładna kwota i co najgorsze bedziesz musiał ja zapłacic bo jak ci minie termin a złapie cie policja do ci zabiora auto pod zastaw.Kumpel miał 600zł mandatów i jak capneli to zabrali mu auto dopiero jak zapłacił kase to mu je oddali.

no dostałem 16 punkcików (pierwszy mandat od 5 lat jak mam prawko) A wie ktoś może jak można to rozłożyć na raty ??

To ile ty punktow dostatles?Zawsze myslalem ze 500 i 10 pkt jest maxymalny.Za takie cos to chyba parwko od razu zabieraja...co do placenia mandatow to policja ch...a moze ci zabrac-niby skad oni moga wiedziec czy zaplaciles czy nie-skad moga to wiedziec-przeciez ich sie nie placi na policji tylko na poczcie na konto...ja nigdy nie place mandatow w terminie tylko dopiero jak uzrad skarbowy sie odezwie-po jakis 10 miesiacach...co policja listy goncze dostaje po 2 tygodniach

No i co?? Pierwszy mandat od 5 lat ale jak raz palma odbiła to w ratach na 5 lat kolejnych??

Z opisu wygląda że należało ci się

Qwa przesadzacie chłopaki

ze niby klient przesadził???

przejechał na czerwonym i utrudnił ruch autobusu to sa powody do mandatu, ale brak dokumentow i jazda bez pasow

troche mnie wcięło , nie mowcie ze wszyscy jestescie tacy grzeczni,

mim zdanem pałą przesadziła i to mocno , mniej wiecej wokół tysiaca to srednio oscyluja wartosci rynkowe naszych samochodow tu na forum,

ze tak powiem pojebało sie w główkach panom władzy

no za sam brak pasow jest 100zl a do tego razy 4 chyba ten mandat nie jest za duzy...

Cytat:
2004-09-08 08:59:31, kabul pisze:
Zawsze myslalem ze 500 i 10 pkt jest maxymalny.

Teraz sie sumuje wiec trzeba uwazac bo za jednym razem mozna nalapac punktow i stracic prawko - o kasie nie wspomne bo widac ile mozna zarobic

Hehehehe/ Ale cie porobili.Faktycznie 1000?

Cytat:
2004-09-08 09:34:05, Powel pisze:
no za sam brak pasow jest 100zl a do tego razy 4

jak razy 4? to kierowca placi za wszystkich?

Pamietam wyscigi w łodzi jak ktos opowidał im dali po 1000 zł każdemu z naprawde wielu aut.
Znajomy Outsider zapłacił troche wiecej za ucieczke przed Policją - nie wiedział ze go sciagają - spieszył sie mercedesem

Masz prace ? Cos swojego ?? Sprzedaj auto mamie za 500 zł i olej ich !!!!

no ogolnie trafiles na straszne mendy, ale chyba zawazyl brak papierow. nie probowales z nimi jakos gadac? zawsze mozna utargowac pare groszy, ja tez czasem zdazy sie jak sie spiesze na koncowce pomaranczowego jak zapala sie czerwone przeskoczyc, w pasach tez jezdze jak mi sie chce zapinac, autobusy olewam bo nie bede potem sie toczyc 40stka za dymiacym smokiem ale kurde papierki zawsze woze ze soba...

a co do zaplaty to brednie z tym ze musisz od razu placic, mialem pol roku 300zl mandat i przez ten czas kilka rutynowek tylko wspomnieli ze cos tam wisze raz. masz czas tak okolo roku zanim ktos sie zacznie o to upominac.

kumpel ma mercedesa 124 "ztjuningowanego" i ciagle go za cos lapia a to ze kola wystaja a to ze szyby i swiatla ciemne

ostatnio sie wkur... jak go znowu trzepneli to powiedział cytuje:

A bierz pan to w cholere juz nie mam sily co chwila mandat i polozyl dowod i klucze panu na maske

Gosciu sie zlitował

moj kumpel dostal 500 za wyprzedzanie wokol wysepki i takie tam dodatki jak brak podswietlania tablicy,za szeroka naklejka na szybie czy tam felgi za szerokie i wydech glosny, chcieli mu nawet dac wiecej tak z 1000 i zabrac prawko za caloksztalt ale uprosil na te 500 a do tego jeszcze musial wracac na piechote do domu o 1 w nocy hehe bo nie pozwolili mu juz go go odpalic

prawda jest taka ze za jazde bez dokumentow to cie tu kolego potraktowali ulgowo,bo to jest najdrozsze,kosztuje cos kolo 2000 zeta.formalnie oczywiscie,bo mozesz sie dogadac i powiedzec ze ktos ci zaraz dowiezie czy cos.za pasy to kazdy placi za siebie,wiec koledzy ci powinni oddac a najlepiej by bylo jakbys mu od razu powiedzial zeby na kazdeg oosobno za te pasy wypisal.no a za przejechanie na czerwonym to jest 500 zeta,bo to jest dodatkowo spowodowanie zagrozenia zycia innych.szczerze mowiac to po prostu przegiales pale.pewnie sie jechalo z kolegami i fantazja ułanska poniosla nie pozostaje ci nic innego niz to splacic bo jak zarabiasz to i tak urzad skarbowy ci to sciagnie.a co do rat:mozesz to rozłozyc nawet na 20 rat i splacac prze rok albo dwa,bo jestes biedny i juz.

co do pasow to ostatnio gdzies czytalem ze koledzy placa za siebie ale ty placisz tez za to ze im nie przypomniales o pasach. Nie wiem czy to jest faktycznie pradwa, ja tylko gdzies o tym czytalem. Pozdarwiam

Cytat:
prawda jest taka ze za jazde bez dokumentow to cie tu kolego potraktowali ulgowo,bo to jest najdrozsze,kosztuje cos kolo 2000 zeta

no nie zupełnie
mam przed oczami kodeks drogowy z taryfikatorem gdzie w art.95 Kierowanie pojazdem przez osobę nieposiadającą przy sobie wymaganych dokumentów - 50zł za brak każdego z wymaganych dokumentów nie więcej niż 250zł

kodeks oczywiście najnowszy z 2004 roku

co do pasów to za
Kierowanie pojazdem przewożącym pasażerów niekorzystających z pasów bezpieczeństwa jest 100zł

czasami warto poczytać kodeks

[ wiadomość edytowana przez: klocek dnia 2004-09-08 15:45:58 ]