MotoNews.pl

Ile waży silnik 126P ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szybkie pytanie, orientuje się ktoś ile waży seryjny silnik Fiata 126P?

ok 76kg hyba

Ciężki jest w takim razie

Czy ktoś może to potwierdzić, to dla mnie bardzo ważne?

eee.no tyle to chyba nie...moze z 65 ...

silnik malucha jest ciezki?jezeli silnik z malucha jest ciezki to az boje sie myslec jaki jest w 125p. To do czego go chcesz zalozyc? ze jest ciezki?

W książce napraw jest napisane, niestety niedysponuje takową.

Cytat:
2004-09-08 21:17:06, Samael pisze:
silnik malucha jest ciezki?jezeli silnik z malucha jest ciezki to az boje sie myslec jaki jest w 125p. To do czego go chcesz zalozyc? ze jest ciezki?

Ciężki jest bo chcę go wysłać kurierem i wychodzi, że będzie to mnóstwo kasy kosztować.

Cytat:
2004-09-08 22:07:43, RMC pisze:
Ciężki jest bo chcę go wysłać kurierem i wychodzi, że będzie to mnóstwo kasy kosztować.

i wszystko jasne

Jakby wazył 76 kilo to bym go kur...... nie wsadzał i wyciagał sam....
Silnik wazy z 40 - 50 kilo..... w ksiazce szukałem i znalesć nei moge.
wysyłka poczta polska priorytetm za pobraniem 50 zł ale warunek ze nic ma nei cieknąć Aha silnik szedł bez wydechu alternatorai oblachowan i było cos koło 40 kilo .... nawet mniej...

czyli wazy prawie 60
..w calosi

Cytat:
2004-09-08 22:19:58, CZUCZU pisze:
Jakby wazył 76 kilo to bym go kur...... nie wsadzał i wyciagał sam....
Silnik wazy z 40 - 50 kilo..... w ksiazce szukałem i znalesć nei moge.
wysyłka poczta polska priorytetm za pobraniem 50 zł ale warunek ze nic ma nei cieknąć Aha silnik szedł bez wydechu alternatorai oblachowan i było cos koło 40 kilo .... nawet mniej...

Dajesz mi nadzieję. Ja mocarzem też nie jestem a w sumie tez go sam wydziwigałem z mieszkania poprzedniego właściciela do auta kuzyna

Ale .. z tego co piszesz - wysyłałeś silnik pocztą??? Rzeczywiście teraz dopiero zobaczyłem, że jest tam punkt o rzeczach szczególnych (czyli w tym przypadku duża masa). Napisz coś więcej - jak go zapakowałeś np.

Zaraz pakowałem.........
Bratu kazałem owinac ....... najwazniejszy jest olej !!!!!!! i ostre krawedzie - wszystkie zabezpieczyłem tasma scierkami i recznikiem higienicznym ............. i styropian - lekki

Kiedy była spora warstwa tego przyszła kolej na takture i zrobienie prowizorycznego opakowania. to wsadziłem do pudła na dnie pudła było cos zeby dał osie złapac - kawałek deski płyty mdf cos takiego......
I z tym na poczte - mieli jakies problemy z cennikiem - u nas zawsze maja....
Mieli do 25 kilo cennik jakos to pomnozyli i wyszło 48 zł chyba - to było rok temu bo brałem 150 zl za silnik - na reke zarobiłem 100.
Gdyby słac ekonomikiem bez pobrania to cos kolo 35 zł...... ale teraz ceny wzrosły.....
Pozatym uderz do Dhl przyjezedzaja zabieraja paczke za grosze !!! Kumpel dał 2 stówy za quada z mazur do stalowej ....... ew paczka kolejowa - b tania....

ej no co wy gadacie ?? ja jak wyciagn esilnik od malca to sam go nosze do piwnicy !!!!!! a chodiz mi oto ze ostatnio wzialem blok silnika AUDI poj. 1,8 i jest ciezszy od 126stki !!!!!! aten od audi wazy 60kg na zlomie tyle wyszlo wiec dla mnei maluchowski wazy oklo 45kg

[ wiadomość edytowana przez: koniu dnia 2004-09-09 08:35:23 ]

jak na mój gust to waży właśnie ok. 50 kg +/- 5kg . Sam go podnosze więc więcej ważyć nie powinien.

jak ja kupowalem silnik 1,1 to wysylka kurierem kosztowala mnie 100 zl bo silnik podobno wazyl 100kg

Potrzebuje info, ile dokładnie waży silnik z malca, kompletny z wydechem , zalany olejem . Ważył ktoś ? Musze dziś wysłac i nie wim czy z opakowaniem się zmieszcze w 70 kg .

do wysylki spusc olej bo cie ukrzyzuja na spedycji

U mnie waga silnika 60-66kg w zależności od wersji - zalany olejem, lekkie koło zamachowe. Nie ważyłem serii ale pewno wypadnie w okolicach 65kg.