MotoNews.pl

Jaki klej przewodzący.... (ogrzewanie tylnej szyby)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Czy ktoś z szanownego grona przyklejał miedziany element (mocowanie przewodu od ogrzewania) do tylnej szyby, jeśli tak to jakim klejem? Ja starałem się zklejić to takim do klejenia ścieżek ale klej jest za słaby

spróbuj "EPOXY GLUE METAL" firmy TECHNICOLL jest to tzw "płynny metal i klei między innymi mosiądz,aluminium,metale kolorowe,metale i ich stopy.pozdrawiam

A ja bym pojechał na Mszczonowską i tam ładnie wszystko by mi opękali

Cytat:

Ja chyba tak zrobię. Wywaliłem 30zł na 2 gramy kleju właśnie firmy TECHNICOLL i pupa. Pojadę tam i niech robią, a jak odpadnie to na gwarancji niech poprawiają.

W niektórych sklepach motoryzacyjnych są w sprzedaży specjalne kleje do klejenia ogrzewania szyby.Pytaj o takie a na pewno znajdziesz.
PZDR.

Cytat:
2004-09-09 20:59:25, JanuszGnitecki pisze:

Tak właśnie zrobiłem rok temu ( po ceregielach z klejem ).
Ich robota i materiał kosztowało mnie tyle samo co klej ( nie licząc moich nerwów )

Pozdro
Paweł

Witam
Też przerabiam temat
Zna ktoś "odpowiednik" Mszczonowskiej w Poznaniu?

Cytat:
2004-09-10 09:16:09, Kostekx20xev pisze:
Witam
Też przerabiam temat
Zna ktoś "odpowiednik" Mszczonowskiej w Poznaniu?

Podejrzewam, że pierwszy lepszy duży zakład zajmujacy się szybami wykona taką usługę.

Pzdr

Paweł

PS. Szybami samochodowymi oczywiscie

[ wiadomość edytowana przez: kuba dnia 2004-09-10 12:19:21 ]

Zależy jakie masz przerwy jak bardzo małe to wystarczy zamalować ołówkiem grafitowym Jeżeli są większe to sreberko z np. czekolady tniesz na cienkie paseczki i na wilgotną szybę nakładasz Jeszcze inny sposób bierzesz stary srebrny pierścionek żony pilniczek i robisz opiłki potem kropla lakieru bezbarwnego do paznokci ( najlepiej też od żony ) i robisz coś w rodzaju kleju przewodzącego Tylko przy myciu szyby trzeba uważać

Cytat:
2004-09-12 23:33:23, Grzes76 pisze:
Zależy jakie masz przerwy jak bardzo małe to wystarczy zamalować ołówkiem grafitowym Jeżeli są większe to sreberko z np. czekolady tniesz na cienkie paseczki i na wilgotną szybę nakładasz Jeszcze inny sposób bierzesz stary srebrny pierścionek żony pilniczek i robisz opiłki potem kropla lakieru bezbarwnego do paznokci ( najlepiej też od żony ) i robisz coś w rodzaju kleju przewodzącego Tylko przy myciu szyby trzeba uważać

Łałć....
Jakie patentyyyyy.......