Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() M-U-S-T-A-N-G Miłośnik FSO BMW E32 Kraków | 2004-09-09 22:37:27 A restartowales komputer?? czyli odpiales klemy od akumulatora i podpiales ponownie?? czasem taki zabieg pomaga..komputer sie ustawia wtedy na nowo..sproboj tak..moze to cos pomoze..pozdroowka |
![]() rdt cinquecento nieruchome Radom | 2004-09-09 23:06:13
moim zdaniem Twoje podejrzenia sa sluszne oczywiscie jezeli przecisiles styki jak wspomniano wyzej Mowisz ze jest blad - powiedz ktory - za wysokie czy za niskie cisnienie ?? (przypuszczam ze to drugie ) sprawdz styki rowniez na czujniku cisnienia MAP - to ustojtwo na fartuchu (wewnetrznej czesci blotnika kostka nieco wieksza od pudelka zapalek dochodzi wtyczka i wezyk nalezy sprawdic i jedno i drugie odpowiedz co i jak |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2004-09-10 11:40:58
Ja podałem ten maximum, ale owszem najlepiej jakby to było 1V i na dodatek cyfrowy, a nie wskazówkowy (mniejsza bezwładność i większa dokładność). |
![]() JerryP Miłośnik FSO Astra1,7CDTI, Fabia, ... Sulejówek | 2004-09-10 13:42:18 Program mam na dyskietce ale nie używany od kilku lat (teraz mam GSI) a z branży wyszedłem w ubiegłym wieku więc nie wiem czy dyskietka nie zardzewiała. Jeśli będziesz miał przewód to Ci go mogę przesłać i sprawdzisz czy jeszcze chodzi. |
![]() rdt cinquecento nieruchome Radom | 2004-09-10 22:57:46 Co do ssania automatycznego i gaznika to zastanowcie sie co ma za zadanie robic silnik krokowy na jakiej zasadzie dco reguluje - porownajcie z tradycyjnym ssaniem i zastanowice sie dlaczego czasem abimexy "wskakuja na 2000 obr/min ( jak uwazacie ze nie to spojrzcie n archiwum) co do sondy labda to jak bedzie zakres do 2 v to i tak wskazowka bedzie sie wychylac do polowy dzialki przy wskazowkowym - z cyfrowym pokaze rzecz jasna - a mnie teraz tak sie cos nasunelo - otoz
Jezeli wszystko jest OK to w momencie przelaczania na gaz jest stan nieustalony wiec moze cos takiego - jeszcze w ukladzie jest benzyna (na odcinku od zaworu do wtryskiwacza) a z drugiej strony juz idzie gaz ? i wtedy moze po prostu go dlawi taka mieszanka ?? |
![]() henryk1 CARO+ Kraków | 2004-09-11 13:48:46 moje duszenie poldka objawia sie zarówno na gazie jaki i benzynie. Zawsze zapalam na benzynie i po chwili przełączam na gaz. |