Wtryskiwacze a Bingo-S ?!?!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Szanowne Forum!

Pytanie dotyczy drobnej sprawy : mam instalke IIgen. Landi-Renzo z komputerem Bingo-S, samochod Mondeo 1.6 16V na wielowtrysku. Wczoraj po podniesieniu maski uslyszalem ciche pukanie w okolicach glowicy. Myslalem ze przewody wysokiego napiecia maja przebicie i to skacza iskierki. Ale.... Okazalo sie ze to pukaja wtryskiwacze!! Jest to normalny odglos ich pracy ale...Wiec jak to jest? czy powinny byc podczas pracy na gazie w ogole wylaczone czy tez tak jak jest u mnie - odcinany jest tylko doplyw benzyny? Zastanawia mnie czy moga tak pracowac na sucho bez zadnej szkody dla siebie!
Czy Bingo -S ma tak funkjonowac czy tez cos jest zle podpiete???

Dzieki z gory za odpowiedzi!!
Pozdrawiam

Mam bingosa i u mnie wyraznie slychac wtryskiwacze na benzynie na gazie ciaza - nie pracuja wiec masz cos dziwnie, ale rozne wtryskiwacze maja rozne opory i do nich sie dobiera emulatory.
A czy moze byc tak jak jest u ciebie to nie wiem ...

Emulator powinien odcinac zasilanie wtryskiwaczy,inaczej sie nie robi.Trzeba sprawdzic czy dochodzi zasilanie do emulatora(jezeli jest zalozony bo mogli odlaczyc pompe).

No ja wlasnie tez myslalem ze wtryski powinny byc odlaczone , a o emulacji nawet nie wspomne bo to oczywiste. Bingo-S posiada wewnetrzny emulator wiec z tym nie ma problemu. Wtryski pukaja tak jakby caly czas pracowaly a paliwo do nich nie dochodzi poniewaz przy probie odpowietrzania instalacji paliwowej z zaworka nic nie cieknie. Wynika z tego zatem ze pracuja po prostu na sucho Musze dzisiaj popatrzec czy nie zalozyli mi przypadkiem zaworu odcinajacego doplyw paliwa!!! A jutro wycieczka do gazownika na kontrole i wyjasnienie sprawy.
Dzieki za odzew!

Pozdrawiam